| inutza93bv a întrebat:

Am 25 de ani. Sunt căsătorită de un an și însărcinată în 22-23 săptămîni. Sotul este primul si unicul meu partener. Diferenta de vîrstă cu sotul e de 11 ani din cauza aceasta am constatat ca ne confruntăm cu problema comunicării. Mie imi vine greu sa formulez corect ideile, deoarece adesea el le intelege gresit. Noi ne aflăm peste hotare la serviciu cînd am aflat bucuria ca asteptam un copilaș si ambii am luat decizia ca mai bine ar fi sa ma întorc acasă. In viata mea eu am avut deja 3 operații serioase cu transfuzie de sînge, dar pînă acum nu am făcut analizele care le-am făcut acum la policlinica. Eu am aflat ca am anticorpi pozitivi la hepatită hronica B. De cînd e problema aceasta si care este reală sursa ai ei eu nu pot fi sigură. Cind am aflat m-am confruntat cu un stres profund... Problema am comunicat-o doar părinților și deoarece sotul este sofer am decis sa nu o deschidem pînă nu se va reîntoarce, pentru nu a-l stresa la drum. Problema transmiterii verticale de la mama la copil e serioasă și noi ne rugam ca copilul sa se nască sănătos. Pînă acum niciodată nu ne-am protejat, iar de obicei, imi cer scuze pentru detalii intime, dupa o perioada mare de timp există dorința. Eu nu stiu cînd si cum sa comunic problema, astfel incit sotul sa nu creada ca eu il invinovatesc, sa nu-l sperii, sa nu creez perete între noi. Ma gîndesc cumva sa-i propun relatie protejată, dar ma tem el sa nu creada ca nu am incredere in fidelitatea lui si doar apoi sa-i spun. Ma confrunt cu aceste dubii. Va rog sa ma ajutati cu un sfat.

Răspuns Câştigător
| xerxes1 a răspuns:

Ideal ar fi sa nasti la o clinica pe afara.Nu ai ce sa cauti in tara.
In tara cine se respecta cat de cat alege sa nasca la clinici private unde se plateste in jur de 1500-2000Euro.
Intr-un spital normal risti sa te imbolnavesti de multe altele.
Soferul tau e dus cu pluta daca te trimite in tara cu copilul.

5 răspunsuri:
| inutza93bv explică (pentru xerxes1):

Eu singura am ales sa merg acasa fiindca situația financiară de atunci nu era in favoarea nașterii peste hotare. Dar cu timpul el vrea sa ne ia cu el. Poti recomanda vreo clinică din afara țării?

| xerxes1 a răspuns (pentru inutza93bv):

Afara daca sotul lucreaza cu acte, este gratis.
Departarea nu rezolva nimic.
Mai bine stati impreuna.

| gabriielaaa a răspuns:

Dacă e mai mare ca tine înseamnă ca te va înțelege spune-i ca îți doresti copilu si cred ca si el vrea ca voi sa fiți bine acum nu cred ca va fi probleme de comunicare deoarece e vorba de doua veți e ta si a copilului oameni ce se iubesc cu adevarat trec peste orce plobleme atât timp ce eii se aculta tu explica-o calm si cerei parerea si încercați împreună sa faceți ce trebuie.

| zăGhost a răspuns:

In primul rand, daca continui sa ai relatii neprotejate cu el, risti sa ii transmiti virusul, in caz ca nu il are.
E obligatia ta sa ii spui adevarul, doar e si copilul lui. In ceea ce priveste copilul, cere parerea mai multor medici pana sa iei o decizie.

| xerxes1 a răspuns:

De la sofer ai virusul, nu te panica.