| Mishellythx18 a întrebat:

Bună ziua,am o întrebare, am 18 ani și aș vrea să plec de la buneii mei trăiesc de la 2-3 ani cu ei si aș vrea sa plec, pana la varsta de 18 ani ei au avut tutela pe mine,acum sunt majora, daca plec fara ca ei sa stie poate interveni politia sa ma caute? Am un job si ma pot întreține singură

Răspuns Câştigător
| Miruna333 a răspuns:

Daca ai 18 ani, poti sa faci ce vrei.
Macar lasa-le un mesaj ceva, pentru ca te pot da disparuta. Daca anunti, ei nu au ce sa faca, stai linistita

13 răspunsuri:
| hahanu1 a răspuns:

Buna,
Daca tu nu le spui absolut nimic si pur si simplu dispari, te pot da disparuta dupa 48 de ore la politie si vei fi cautata. Asta e valabila pentru orice varsta, atata timp cat o clipa esti si in alta clipa nu. Daca ai 18 ani nu au cum sa forteze politia sa te aduca la ei, legal poti sa faci ce vrei. Dar a pleca de acasa e un gest important si nu e de joaca. Gandeste te foarte bine ce vrei sa faci.

| gabicoo a răspuns:

Poți pleca dar ar fi cazul să îi anunți că a venit momentul să-ți iei viața în propriile mâini.

| Mishellythx18 explică (pentru Miruna333):

M-am gandit sa le las o scrisoare in care scriu ca nu m-ai pot sa traiesc cu ei si ca pot sa imi vad de viata mea singura, pur si simplu am trait intr-un abuz verbal si fizic si ma tin cu sila aici cu ei

| Mishellythx18 explică (pentru Mishellythx18):

Pur si simplu imi e frica de ei in oare care sens ca daca le zic sa plec sa nu ma abuzeze fizic si verbal din nou

| Miruna333 a răspuns (pentru Mishellythx18):

Atunci da, cea mai buna idee. Imi pare rau sa aud prin ce ai trecut... Lasa-le o scrisoare. Fugi cat mai repede din mediul ala, nu te uita inapoi

Mulțumesc mult ❤️

| Holiday a răspuns:

Politia te va cauta, daca te dau bunicii disparuta. Dar, cand te vor gasi, nu se intampla nimic. Nu exista vreo obligatie legala in ce priveste anuntatul cand pleci. In plus, dupa ce pleci, le poti da un mesaj in care sa le spui ca ai plecat si ca n-ai de gand sa te intorci. Il poti arata si Politiei, caz in care ii poate si amenda pe bunici.

Dar daca dupa ce ma duc oricum nu o sa inteleaga ca m-am dus si o sa ma urmareasca ce pot face in cazul dat?

| Mishellythx18 explică (pentru Holiday):

Dar dacă dupa ce plec ei oricum nu o sa inteleaga si o sa ma caute ca sa imi faca ceva sau sa vina pe la colegiu sa ma faca in tot felul in fata la colegi?

| eliancodrut a răspuns:

In cazul in care pleci si ei te cauta si vor sa-ti faca viata grea (abuzare de orice fel) faci planger la politie.

| Holiday a răspuns (pentru Mishellythx18):

Posibil sa faca asta. Le faci reclamatie la Politie pentru hartuire.

| mihai69 a răspuns (pentru Mishellythx18):

Depinde. Poți cere un ordin de restricție.

| Miruna333 a răspuns (pentru Mishellythx18):

Ceri ordin de restictie și scapi de ei