Dacă ai până în 28 ani posibil să te ajute cu informații gratuite cei de la protecția copilului.
Mi-e teamă că și dacă îl vei găsi s-ar putea să fi dezamăgit și să nu-ți placă că l-ai găsit. Dacă el te iubea, nu te-ar fi căutat? Sau poate că te iubește dar situația lui financiară precară îl împiedică să de-a ochii cu tine și cu mama ta. Motive pot fi multe.
Când vei fi pe banii tăi îl poți căuta la primăria orașului lui, la starea civilă; nu se știe dacă mai este în viață sau nu.
Nu crezi ca-i mai sanatos sa-i spui mamei ca te-ai hotart sa-ti cauti tatal si ca ai nevoei ca ea sa-ti spun adevarul?
Daca te va vedea hotarat, probabil va intelege ca nu glumesti si nu te mai poate mintii, spunandu-ti adevarul.
Mai poti intreba bunicii, vecinii mamei sau bunicilor tai, cea mai buna prietena a mamei, sau vreo vecina ori verisoara cu care mama ta se impaca bine.
Odata afland numele si prenumele, iti va fi mai usor sa-l cauti, mai ales ca-i stii orasul unde sta.
Daca nu esti chiar sarac lipit, Google My Heritage DNA. Poate prinzi o reducere.
Rezultatul nu e garantat, de ex. eu n-am gasit rude apropiate, ci cel mult (sau cel putin) veri de-al treilea sau unchi de acest tip.
http://ro.wikipedia.org/wiki/MyHeritage
Cere un raspuns serios mamei tale. Spune-i ca nu crezi ca a murit tatal tau pentru ca ti-a dat mereu alte variante. Spune-i ca esti mare si ai nevoie sa stii adevarul.
Ai mai putea intreba la prietenele mamei din acea perioada daca le cunosti.
De ce te-ar minti mama ta ca tatal tau a murit daca oricum ti-ar fi greu sa il gasesti?
Poate nu te minte ci pur si simplu nu vrea sa spuna exact cum stau lucurile si in fond, daca el nu te-a cautat atat de ce ai vrea tu sa il cauti, ajuti etc?
Nu stiu daca poti sa afli altfel decat de la mama ta.
Singura persoana care iti poate spune (daca stie) cine este tatal tau biologic ar fi mama ta.
Daca nu vrea sa-ti spuna numele, probabil are un motiv (personal? ) foarte intemeiat.
Chiar daca ti-ar spune un nume oarecare, pasul urmator ar fi verificarea ADN (costisitoare), care se poate face anevoios (mai ales daca persoana nu doreste sau nu poate da mostra pentru testare, cand doar instanta poate pronunta obligarea).
Da, se poate.Se poate de la faptul ca vrea sa il protejeze, la frica de al pierde sau sa ascunda ceva secrete din trecut sau de familie.
Eu nu stiu da consider ca un parinte ce nu se intereseaza de copilul lui (astea in conditiile in care traieste), ce nu il ajuta cu un ban, un sprijin, un sfat nu merita atata truda si cautare.
Eh, si parinti, sunt tot oameni, pot gresi.Si in fond, si eu de as fi parinte, si as ramane singur, normal ca daca parteneru meu nu contribuie cu nimic la copil, nu prea mi se pare normal sa ii moara in fund la partener, te simti pe o parte ranit pe alta parte e masa/taso nu ai ce sa zici prea multe.
Mama ta trebuie să-ți poată spune cu certitudine unde e mormântul lui. Cere-i insistent asta. Dacă nu îți poate indica asta, atunci e posibil că e viu și îl vei putea găsi.
Probabil ai mai mult succes cu varianta asta: să nu pui la îndoială în prezența ei informațiile pe care ți le dă mama ta. Doar sapă mai adânc. Când îți spune ceva, din curiozitate, cere detalii. Dacă zice că mort, spune-i că vrei să faci o vizită la mormânt etc. N-ai nevoie de detectiv. Poți face tu asta. Deja se pare că ai găsit chestii care nu potrivesc.
Discută și cu persoane care o cunosc pe mama ta de ani buni. Imposibil să nu știe și ei ceva.
Succes!
Multumesc frumos pentru răspuns. Am incercat sa aflu si asta, tot ce mi-a spus despre decesul lui este ca probabil este îngropat în Craiova undeva si ca a lucrat la o companie care nu mai exista de ceva timp, iti multumesc ție si tuturor pentru implicare si raspunsurile serioase. o sa incerc cam tot ce am citit pe aici
Salut, mulțumesc din suflet pentru răspuns. Păi si ce ar trebui să fac să zic acolo ca din ce mi-a povestit mama nu sunt pe numele lui din cauza decesului înainte să mă nasc sau sa ma botez
Referitor la căutat, e ceva ce vreau sa fac chit ca il vad 10 minute o oră sau o zi si dupa gata, e ceva ce nu-mi da pace de ceva vreme si mereu imi povestea mama cum era el si ca semănam si multe altele, iar cu cautatul nici nu vreau sa pierd prea multe resurse... Iti multumesc din suflet pentru răspuns si implicare
Scuză-ma te rog; căci am vrut să zic la început "până în 18 ani" si nu 28.
Numele și prenumele tatălui tău trebuie sa fie scrise pe certificatul de naștere al tău, indiferent ce fel de nume poartă tatăl tău. Dar vezi ca să nu bănuiască mama ta că tu îți cauți certificatul de naștere ca să nu îl ascundă. Dar prea multă vreme nu va putea ascunde numele și prenumele tatălui tău.
Eu zic că nu este acum timpul să îl cauți pe tatăl tău, ci atunci când vei fi major, după ce vei împlini 18 ani. Pentru că până la 18 ani, ca și minor nu ai prea mult acces la informații din partea instituțiilor statului.
Daca ti-a spus ca este mort, atunci este ori mort, ori ca si mort pentru tine. Doar nu crezi ca despre astfel de lucruri se vorbeste cu usurinta. Daca mai sapi, cine stie ce gasesti; ceva bun nu ai cum; ori ca a murit, ori ceva traumatizant.