| Anonim23042014 a întrebat:

Bună ziua. Am și eu o întrebare...
Părinții mei nu se mai înțeleg și mama vrea sa bage divorț de tata, ei au luat un împrumut din banca și au cumpărat o casa, mama a plătit pana acum toate ratele dar mai are de plătiți 20 de ani ratele. Întrebarea este dacă divorțează se împarte casa la amândoi 50/50? Și cine plătește mai departe ratele? Menționez eu și fratele meu suntem majori.

8 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Daca amandoi figureaza pe contractul de vanzare-cumparare atunci casa este proprietate comuna si se imparte in mod egal ambilor.
Daca ambii figureaza pe contractul de credit atuncii ambii trebuie sa plateasca creditul bancar.
Sigur ca pot conveni ca unul dintre ei sa preia casa si sa plateasca in continuare ratele, celalalt urmand sa-l despagubeasca cu jumatate din suma platita pana acum. Daca nu se inteleg amiabil atunci singura cale legala este judecata.

| G7yama a răspuns:

Ei vor plăti cheltuielile 50/50. Toate bunurile ce vor rămâne de pe se va împarți la 2. Stay strong♡

| mariusalex2019 a răspuns:

Incearca sa-i convingi sa nu se ajunga la divort.

| JicaContra a răspuns:

3 posibilitati:
1. tatal renunta la casa si mama plateste in continuare ratele
2. tatal plateste jumatate din rate de acum in colo si are dreptul la jumatate din casa (din pacate, ce a platit mama ta pana acum se imparte intre soti deci nu are numai mama dreptul indiferent daca a platit numai ea, insa va primi jumatate din bunuri la partaj)
3. se judeca pana la adanci batraneti

draguta intrebarea, chiar azi am vazut la tembelizor ca pandemia a umplut judecatoriile cu cereri de divort, cica, ca, una e sa stai cateva ore cu sotul/sotia, altceva sa stai toata ziua in fiecare zi

| NuCitescNotificari a răspuns (pentru G7yama):

S-a referit la rate, nu la cheltuieli, dumb-ass. Confunzi merele cu perele

Bula
| Bula a răspuns:

In casnicie se considera ca toate bunurile sunt dobandite in comun, cu exceptia cand una din parti poate dovedi aport propriu.
Astfel, daca tatal tau nu a avut nici un venit si doar mama ta a contribuit la cheltuielile familiei (inclusiv ratele locuintei), atunci si doar atunci partea achitata revine mamei tale.
In caz contrar, valoarea deja achitata se imparte in 2 parti egale, iar cine pastreaza locuinta va trebui sa despagubeasca cealalta parte cu jumatate din aceea valoare.
Ratele ramase de platit le va achita tot cine va pastra locuinta, dupa divort.

| mgtow a răspuns:

Se descurca ei cu impartitul averii, daca puteti so ajutati voi cu ratele si sa-l convingeti sa nu va strice viata e bine asa.

| cristimihailov a răspuns:

Eu l-as asculta pe Ioandelasal. E singurul care stie ce vorbeste pe aici.

Restul cam abereaza.