| Thrx1234 a întrebat:

Bună ziua, am văzut răspunsurile voastre referitor la problema mea de cuplu și țin să vă mulțumesc pentru timpul acordat, dar am văzut ca este vorba în răspunsuri despre VIOLENȚĂ, poate confirma și ea ca în 11 ani de căsnicie nu ne-am abuzat nici fizic nici emoțional, am văzut ca cineva spune de terapie de cuplu, țin să-ți mulțumesc pentru idee, dar nu știu cat m-ar putea ajuta deoarece noi comunicăm foarte bine când este vorba de orice altceva în afară de relația sentimentală sau sexuală, exemplu calculăm tot ce facem într-o zi obișnuită adică : ce gătim, unde mergem, programul școlar al fetiței etc, dar când discut cu ea și îi spun uite copilul este la școală iese la 16 avem toată ziua liberă să stăm în brațe să facem dragoste sau să ieșim undeva, tot timpul este câte ceva, gen nu mă simt bine, n-am chef, sunt obosită, doar la sex te gândești în rest nimic, pur și simplu mă simt și folosit deoarece cum lucrez noaptea, mă ocup singur de toate treburile casei + copil, am ajuns la concluzia că, ca părinți suntem ideali și ne completăm, dar ca cuplu nu mai are afetctiune față de mine, în timpul actului sexual pare cel mai des plictisită sau ca o face așa să fie făcut, nu există decât foarte rar inițiativă din partea ei spre acest act, doar eu trebuie să insist, să nu mai menționez ca nici în timpul actului sexual nu ne sărutăm, în concluzie nu știu ce ce ne-ar putea ajuta terapia de cuplu deoarece îți explică ca comunicarea este importantă….noi deja cum am precizat mai sus comunicăm doar ce o interesează pe ea, și programul în viața de zi cu zi, mă gândesc sincer la părerea unora dintre voi, adică să încerc să pun o pauză de o lună, și dacă nu se reface apoi să divorțez!
Mulțumesc oricum pentru sfaturi.

7 răspunsuri:
| ioana748 a răspuns:

Buna,
Un consilier v ar ajuta sa faceti acest pas al despartirii in buna regula pentru toti trei, mai ales pentru fetita.
S a stins, consumat, relatia de amor si nu o mai poti reaprinde, nu cred.
Te intrebi de ce? Nu exista vreun raspuns, asa cum nu exista nici cand incepe o stare de îndrăgosteala. Relatia voastra nu s-a transformat in iubire dar puteti ramane prieteni pentru cea mica. Posibil dupa despartire sa va intelegeti mai bine ca inainte.
Daca simti ca ea nu mai doreste contact intim cu tine, nu o mai forta, iese aiurea pentru amandoi.
Ar trebui sa va despartiti o perioada, apoi sa luati o hotarare definitiva.
S ar putea pentru copil sa incercati o revenire, dar va fi doar o minciuna pe care si cea mica o va remarca la un moment dat.
Mai bine clarificati acum, cat este mica si va avea parte de dragostea ambilor parinti, doar ca acestia nu mai stau impreuna.
Sunt convinsa ca sunteti oameni responsabili si veti gasi o cale, care sa nu o afecteze pe cea mica.
Toate cele bune,

| Thrx1234 explică (pentru ioana748):

Mulțumesc pentru sfat, de forțat nimeni nu o forțează, vom face pauză pentru o lună în care cu siguranță își va da seama dacă ea dorește să mai continue sau nu, mulțumesc oricum

| Miruna333 a răspuns:

''țin să-ți mulțumesc pentru idee, dar nu știu cat m-ar putea ajuta deoarece noi comunicăm foarte bine când este vorba de orice altceva în afară de relația sentimentală sau sexuală, exemplu calculăm tot ce facem într-o zi obișnuită adică : ce gătim, unde mergem...''
Psihoterapeutul va va ajuta sa comunicati cu adevarat, pentru ca voi nu comunicati, una este sa vorbiti despre mancare si programul copilului, si una e sa fiti vulnerabil si sa fiti deschisi unul cu altul, ceea ce voi nu faceti, deci comunicare la voi nu exista. Ea in loc sa iti spuna motivele reale, ea vine cu oboseala si alte scuze ieftine pentru a evita acest lucru. Terapia de cuplu ajuta, insa, nu stiu daca ea este deschisa sa faca acest lucru. Multi o fac doar de gura partenerului si nu ajung nicaieri. Vad ca doar tu lupti pentru aceasta casnicie. Tocmai sotia ta te da la o parte, te indeparteaza de ea, nu vrea nici sex, nici afectiune, gandeste-te la asta. Iar cu pauza, nu stiu cat de buna este optiunea. Multi oameni sunt confortabili in relatii si nu vor sa le paraseasca, cu toate ca nu mai tin la partener, fiindu-le greu sa inceapa o noua viata, pe cont propriu. Nu ar fi imposibil ca dupa luna de pauza sa vezi o mica schimbare la ea, de fatata, pentru a nu lua decizia finala sa va despartiti. Multi fac astfel, cand reprosezi ceva cuiva, iar omul se schimba pentru cateva zile, si apoi revine la vechile obiceiuri. Cred ca ti-ai primit raspunsul la toate intrebarile in cei 4 ani jumatate.

| ioana748 a răspuns (pentru Thrx1234):

Cred ca procedezi corect. Inainte de aceasta luna probabil ca i vei spune cum doresti sa fie, in cazul in care doreste sa continuati.
Scuza ma, nu m-am exprimat corect. Stiu ca nu ai fortat o cu nimic si cred ca ati fost foarte indragostiti cand ati conceput fetita, ceea ce este de fapt un lucru important in toata povestea de pana acum.
Insa posibil daca i spuneai sa te solicite cand doreste sa faceti dragoste, ca tu ai disponibilitate oricand, nu te ar fi deranjat.
Sper sa-i fie dor de tine in luna aceasta si sa realizeze ca esti om de treaba si ar fi pacat sa te piardă.
Toate cele bune,

| Thrx1234 explică (pentru ioana748):

Mulțumesc mult pentru sustinere

| Thrx1234 explică (pentru Miruna333):

Mersi mult pentru tot, dar de comunicat deschis comunicăm și ea înțelege ca problema este la ea, dar este prea mandra ca să facă primul pas, și chiar dacă îl fac eu nu dă rezultate, poate aceea perioadă de o lună o va face să se gândească mai bine …. Mersi mult pentru sfat

| ioana748 a răspuns (pentru Thrx1234):

Toate cele bune;