| Hypefox a întrebat:

Buna ziua,
Cum vedeti aceasta situatie.

Mama mea mi-a facut un fratior in 2017, noi suntem plecati in strainatate.
De cand la nascut, e bolnava umbla numai pe la spitale si a facut ceva operatii pentru sinuzita asta din cauza ca stam intr-o tara mereu rece, ploua non stop si e mereu frig, (tarile de nord).

In aceasta perioada se simte rau si un doctor i-a propus sa faca antibiotice intravenos la spital. (specific ca umbla de 8 ani in spitale, nimeni nu o trateaza, ia non stop antibiotice si deja din ianuarie pana acum a schimbat 4 antibiotice puternice pentru infectia ce o are in nas), trebuie sa stea in jur de 2 saptamani.

Problema din aceasta situatie este ca eu sunt mutata cu iubitul meu, lucrez, incerc si sa impart sa mai merg pe la ai mei sa ii ajut, o mancare, curatenie, dar nu pot sa-l duc pe fratele meu la scoala.

Eu lucrez in domeniu privat unde mi se cere prezenta non stop si nu o pot fenta cu certificate.
In schimb in meseria tatalui meu isi permite sa faca asta.
Acutual m-am certat cu ei pe tema ca nu ii ajut, mai mult cu ea m-am certat, cel putin mama e mereu nemultumita, adica m-am dus la ea la spital, incerc sa merg acasa sa-l ajut pe tata caci unui barbat mnah ii e mai greu, de o mancare, curat, da daca se poate sa stau sa dorm acolo sa raman acolo.

Am si eu o casa sa mi-o intretin, un barbat, sa ma duc si la munca, adica sunt deja stresata cu ale mele si rup bucati din mine dar chiar si asa ei tot nemultumiti sunt.

Mama acum imi spune sa nu o mai contactez ca nu mi mai cere nimic, sa nu trec pe acasa, sa rup legatura cu ea.

Da eu nu inteleg de ce tot eu cad vinovata atata timp cat si eu am o viata si am chestiile mele de facut. Suntem singuri in tara asta si trebuie sa ne ajutam dar pentru ei daca se poate sa-mi lase mie tot si ei sa nu faca nimic.

Ea nu a lucrat de 8 ani de zile, sta acasa pe motiv ca e bolnava. De fratimiu abia se ocupa, stie doar sa citeasca pe net toate bolile din lume dar copilul cand cere atentie ii lasa telefonul si aia e.
Adica ii face de mancare, il ajuta la teme, da apoi alte chestii in casa nu le face.

Cand stateam cu ei pana sa ma mut cu barbatul meu, nici macar curatenie sa faca, veneam rupta de la munca sa fac mancare si curat.
Undeva simt ca de fapt profita de mine si daca s-ar putea, sa mi ia si pielea de pe mine.
Acum ca m-am mutat mai face si ea din cand in cand curat dar in rest tot ce stie este sa se planga ca o doare una alta.

Eu cred ca tot se trage de la capul ei caci nu prea mai are o relatie buna cu tatal meu si s-a refugiat ca are o boala si depresie. Caci mereu si de el imi spune si numai mie imi tureaza capul cu toate.

Cum vedeti situatia asta, e normal sa faca un parinte asa?
Eu consider ca am toate motivele si eu sa nu le mai raspund la telefon si sa ma supar pe ei o perioada, nici sa nu i mai ajut...

5 răspunsuri:
| jonnybaiatbun69 a răspuns:

Ajuta i cat de mult poti, atat am de zis

| BitchInRedDress a răspuns:

Parintii te-au crescut, sunt mai importanti decat gagiul tau, care te vrea pentru corpul tău

| Kiran a răspuns:

Eu unul sunt de parere ca, odata ce ai format un inceput de familie cu cineva serios, este timpul sa iti intinzi aripile si sa zbori singura.
Ma refer ca, parintii tai da, moral trebuie sa le fi mereu aproape si sa-i ajuti pentru ca te-au crescut (in general, exista multe momente cand parintii intrec masura si se comporta aiurea)

Ai un iubit, lucrezi, nu vad de ce sa nu te ocupi de tine insati plus ca, esti inca tanara si bucura-te de viata alaturi de prietenul tau, parintii tai trebuie sa fie constienti cand au acceptat sarcina din 2017 sa fie grijulii iar asta nu poate sa o arunce in carca ta, in lucrurile explicate de tine, nu ai dreptul sa uiti de familie, dar poti inchide ochii si sa te ocupi de tine.

| iulia0514 a răspuns:

Bună! Sunt de părere sa ii lași o perioadă în pace dacă mama ta tot a zis ca nu are nevoie de ajutorul tău pana la urma ei sunt părinții tăi și nu invers e ok ca ii ajuți dar ai și tu o familie a ta și ei trebuie să înțeleg asta!

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Mama ta ar face o investitie in sanatatea ei daca ar merge la un consult la un medic in Romania. Medicii nostri sunt mult mai bine pregatiti.

I-ar prinde bine ceva consiliere psihologica, pentru ca lipsa de chef de munca si de viata aduce a depresie.

Este suficient cat faci pentru parintii tai.
Mergi la ai tai sa-i ajuti cu treburile de 2 ori pe saptamana, nu mai mult. Nu spui, dar se subintelege ca tatal tau ar putea face mai multe pe acasa.
Inteleg ca fratiorul ar avea nevoie de mai multa atentie, ai putea sa-l iei la plimbare etc intr-o zi de weekend?
Tu ai casa ta, barbatul tau si serviciu. Intr-un cuvant ai viata ta. Trebuie sa le reamintesti si lor asta.