| BaiatuCuApa a întrebat:

Buna ziua!
Eu(23) acum 2 zile m-am despartit de fosta mea iubita(22) dupa o relatie de 4 luni, a fost brutal. Am intalnit-o prin o persoana cunoscuta si am vrut sa o cunosc, dupa ea a initiat si mi-a oferit numarul ei de telefon, am vorbit foarte mult prin mesaje, intr-o zi si 12h+. Dar am observat ca nu voia sa iesim impreuna tot imi oferea scuze asa ca i-am zis ca poate ar trebui sa incetam sa vorbim daca nu vrea asta cu adevarat si sa vezi: urmatoarea zi am fost la o intalnire. Eu incercand sa fac totul ca la carte de la deschis/inchis usa masinii cand intra/iese pana la flori, ciocolata si sarutul maini.
Ca si rezultat a fost extrem de fericita spunand ca nu a mai intalnit niciodata pe cineva ca si mine "un gentleman(spuse ea)", incepusem sa o iau si de la munca zilnic cu masina si sa o duc acasa cand ieseam si eu de la munca (in gandul meu ca sa nu stea in frig la autobuz) si multe altele.
Multe momente in care am inceput sa ne sarutam si atingem intens, fara sex, ea spunand ca nu este pregatita, nu am presat, am zis ok.
Dupa a devenit din ce in ce mai rece, am intrebat de ce, etc. am aflat ca avuse o relatie de 5 ani cu unu si s-au despartit de 3 luni(toate alarmele sau aprins in capul meu) ea spunand ca era betiv/agresiv si ca a inselat-o de mai multe ori si ca s-a despartit de el si ca "nu mai are nimic pentru el"(evident minciuni eu afland in finalul de 4 luni ca ea inca il urmarea pe Instagram si ca stia ce iubita are etc).
Se uita in ochii mei si imi spunea ca ma iubeste, ca sunt barbatul perfect pentru ea ca ne vede avand o familie cu 2 copii(ea stind ca eu am o slabiciune pentru asta, dorind asta mult)
Si tot a devenit din ce in ce mai rece, nu am mai avut intalniri, mereu scuze, nu are timp, intrebam ce este, ea zicea "Dragul meu stai linistit acum nu am timp mult dar te iubesc foarte mult". Mie deja imi picase fisa ca gata, s-a plictisit de mine, nu mai are sentimente dar nu am zis nimic(am fost un las ca am tolerat sute/mii de scuze).
Mereu imi dadea indeajuns ca sa nu plec dar nu prea mult ca sa fiu fericit. Si cand "ma raceam" imediat sarea "te iubesc dragule".
4 luni mai tarziu din greseala, ca prin "miracol" am dat de un cont secret de Instagram de al ei dar cu alt nume si pozele ei, evident(avea 4 conturi de Instagram de fapt) acolo am aflat ca inca il urmarea pe ala, si mai rau am dat de un cont atasat de Instagram cu un website unde vorbesti si pui intrebari anonim cam ca aici si acolo vorbea cu straini care ii spunea cat de frumosa este, ea multumind, ei(straini virtuali anonimi) intrebau daca este singura si a zis ca DA, ca ea cauta sa "cunoasca" persoane noi, impartasea chestii intime si vedeam ca le raspunde in minute/ore la astia, mie la un moment dat imi raspundea dupa 24-72h, o minciuna find ca "am fost la spital bolnava zile intregi si nu am avut telefonul cu mine" dar ea vorbea online cu aia.
Minciuni ca are nu stiu ce boala rara si ca practic mai bine nu ne mai vedem ea inca spunand ca "ma iubeste si ca sunt perfect pentru ea", minciuni deja extreme si o sa vedeti unde duce.
Am comfruntat-o in legatura cu websiteul acela "anonim", ea "inteligenta" ca sa primeasca mesaje de la aia si-a pus poza ei de profil ca sa ii atraga pe fraeri(nici eu mare zmeu), find foarte atractiva ca si aspect si sa primeasca atentie.
I-am zis ce este cu astea, de ce zici ca esti singura si cauti x, y, z. cu dovezi A NEGAT TOT, ca cineva i-a furat contul de Instagram si contul acela "anonim", ca nu ea scrie asa ceva, nu ar face asa ceva NICIODATA, find practic imposibil sa nu fie ea pentru ca impartasea detalii extrem de private pe care doar cineva extrem de apropriat le putea sti+modul de a raspunde era exact ale ei(100% ea a scris) +"Inteligenta" mi-a trimis screenshot cu un post de acolo si ca ea nu are scrie asa ceva(in colt din dreapta aratand ca este logata cu contul acela happy culmea prostiei adica, ce sa zic ) 3h a mers pana in panzele albe cu minciunile, a vazut ca nu tine si a dat vina pe mine ca nu o cred, eu eram nebunul, si ca ma iubeste, sunt "perfect pentru ea" dar ca ar trebui sa imi caut pe altcineva sa ma faca fericit ca sunt "prea bun pentru ea"(nu era prima data cand imi zicea).
Realizand dupa sute de scuze si minciuni ca iubirea ei fata de mine a fost o iluzie am ramas in soc complet, m-am simtit folosit ca o carpa neintelegand:

Cum putea pretuii atentia unor straini virtuali anonimi mai mult ca si atentia unei persoane reale si care o iubea(eu)?
Ati mai intalnit pe cineva sa minta atat de BRUTAL si exagerat, cu dovezi in fata si sa te invinueasca pe tine ca esti nebun?
Toata iubirea ei a fost falsa doar sa ma foloseasca ca si un "BOT" de atentie? Ma socheaza ca cineva sa fie in stare de asa ceva.

Si nu vreau sa ma portretizez ca si o victima, am mirosit de la inceput ca ceva este putred doar ca nu mi-am ascultat instinctele, am acceptat prea mult, m-a facut pres bun de folosit pentru atentie, ea tot cu gandul la ala care o batea si insela era+ restul de gogomanii. Si acum ma simt destul de zdrobit emotional, am dat 110% sa o fac fericita si cand "si-a dat cartile pe fata" am stiut ca nu da doi bani pe mine. I-am multumit pentru momentele frumoase, apoi block de sus pana jos la conturi si sters tot, pa la revedere.
Sunt multe alte detalii si dovezi dar este deja prea lung textul.

4 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Cel mai probabil nu a fost niciodata indragostita de tine si cu timpul a constata ca nu o interesezi, ca nu esti ceea ce ar vrea ea in viata si ca trebuie sa-si caute pe altcineva.
Doar 4 luni a fost relatie xtremd e scurta, parand ca a fost o relatie plina de sicanari, certuri, contraziceri si minciuni, deci oricum era sortita esecului, fiindca o relatie d eiubire adevarat este lapte si miere in primii 2 ani.
Slava Domnului ca esti intreg si nevatamant si ai scapat de una care nu te iubeste si nu era pentru tine.

| StoicAnalysis a răspuns:

Singurele momente in care ai gresit, a fost atunci cand ai pus 100% efort in acea "relatie".

Eu momentan sunt intr-o relatie si i-am spus fetei de la inceput sa nu isi faca iluzii ca o sa stau mult pe telefon cu mesaje sau ca o sa stau dupa fundul ei mereu. I-am spus inca de la primele interactiuni cu ea, ca eu momentan muncesc si fac o facultate in paralel, si ca nu o sa am atat de mult timp pentru asta. Ea a inteles si a vazut ca nu ma feresc fata de ea cu nimic. Daca ceva ma deranjeaza la ea ii spun in fata. Si am sfatuit-o sa faca la fel si cu mine. Pentru ca nu are sens sa mintim si sa ne ascundem. Ea a fost ok si cu asta. Si in continuare suntem impreuna. Pentru ca suntem sinceri unul cu altul si ne intelegem.
Oricum asta nu inseamna ca nu sunt constient ca la un moment dat s-ar putea sa ne despartim din vaste motive, dar macar stiu clar ca nu am dubii.

Sfatul meu pentru tine pe viitor, cand iti vei mai gasi pe altcineva, e sa nu te arunci all in pe ea. La primele 2-3 intalniri, poti sa faci niste iesiri mai speciale, cat sa o cunosti, dar cu timpul trebuie sa ii arati stilul tau de viata si cum il traiesti tu, fara sa faci compromisuri pentru ea. Adica daca sa zicem ca in timp ce esti cu ea si ai 2-3 luni de cand sunteti impreuna, nu e ok sa iti sacrifici din resursele tale pe care le consumi pe stilul tau de viata, doar pentru a o face pe ea mai comoda. Ea trebuie sa te iubeasca si la bine si la greu. Ca asa daca o tii in puf in continuu, ea invata sa te iubeasca doar la bine, si cand da de greu si tu nu o mai poti ajuta, te respinge, pentru ca ea crede ca nu o mai iubesti. Tu ca barbat trebuie sa fi ferm pe decizii si sa nu te mulezi dupa vorbele ei. In special, daca ea este mai comoda sau are unele red flag-uri. Asta nu inseamna totusi ca ea trebuie sa faca doar ce spui tu. Ca nici asa nu e ok. Ea trebuie sa inteleaga ca tu ai un anumit stil de viata si ca nu ti-l poti schimba doar pentru comoditatile ei.
Si cel mai important, sa nu tragi doar tu in relatie. Las-o si pe ea sa gandeasca si sa traga. Ca nu intretii un copil, ci iti imparti viata cu o partenera. Daca dansa doreste sa fie intretinuta, sa se duca la bogatasi, nu la tine.

Bula
| Bula a răspuns:

Cu asemenea femeie, daca vrea sa se distreze cu mai multi, n-ai decat sa te distrezi si tu cu ea.

O femeie poti tine langa tine doar daca o faci geloasa.

| BaiatuCuApa explică (pentru StoicAnalysis):

Iti multumesc de raspuns!
Ai dreptate in multe moduri, eu nefind mare Don Juan nu sunt obisnuit sa primesc atentie de la o femeie atat de atractiva si dorita de altii, consideraduma aproape nedemn de asa ceva(lipsa de incredere presupun) + faptul ca nu am mai avut o relatie de mult timp, sunt sigur m-a simtit putin "disperat" si uite asa, am pus botul la toate minciunile, am tras doar eu, compromisuri prea multe.
Am dat 100% asa repede cu gandirea ca merita un efort eu nerealizand practic ca ea de fapt nu a facut nimic sa merite un efort "peste normal", ea doar exista si se astepta la x, y, z.
Singurul lucru care m-a lasat perplex sunt minciunile grosolane, nu era mai usor sa imi zica ca nu sunt ceea ce cauta?(ea zicandu-mi ca sunt exact ce ii trebuie si ca este fericita cu mine), bine, ma gandesc ca ciocolata aia nu se cumpara singura happy.
Poate am noroc in viitor de ceva mai bun si serios.