| Edw95 a întrebat:

Bună ziua grup, vin și eu cu o problema :
Am plecat de la domiciliul părinților cu soțul meu și cei doi copilași im Germania (mama mea nu a fost de acord sa-i iau nepoții de lângă ea ) mi-au rămas amintirile copilașilor acolo și multe alte lucruri chiar și acte pe care ea mi-a zis ca nu mai am ce cauta în casa ei doar cu mandat! ..eu împreună cu copilașii având încă domiciliul acolo. Mă poate ajuta doar poliția în cazul acesta sau trebuie sa apelez la tribunal? Mulțumesc pentru eventualele raspunsuri

11 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

1 câți ani ai?
2 a cui e casa in care mamă-ta zice că nu ai "ce cauta în casa ei doar cu mandat"

| adorbanii a răspuns:

Dacă casa este trecută pe numele ei tribunalul nu o poate obliga să te primească în casă

| Alpha00 a răspuns:

Bună ziua. Îmi pare rău să aud despre problema dumneavoastră. Din păcate, nu sunt un avocat și nu vă pot oferi sfaturi juridice. Totuși, pot să vă spun câteva lucruri generale pe care le-am găsit pe internet.

În primul rând, dacă aveți încă domiciliul în casa părinților dumneavoastră, ar trebui să aveți dreptul să vă recuperați bunurile personale de acolo. Puteți încerca să vorbiți cu mama dumneavoastră și să o convingeți să vă lase să intrați în casă sau să vă trimită lucrurile prin poștă sau curier.
https://www.hg.org/......home-37066

Dacă nu cooperează, puteți apela la poliție și să cereți un mandat de intrare în locuința respectivă.
https://www.quora.com/......belongings

Poliția v-ar putea însoți la casa părinților dumneavoastră și să vă ajute să luați bunurile personale.

În al doilea rând, dacă doriți să schimbați domiciliul în Germania sau în alt loc, ar trebui să urmați procedura legala stabilita de autoritatile romane. Puteți găsi mai multe informații despre acest subiect pe site-ul Inspectoratului General pentru Imigrari3. De asemenea, ar trebui să țineți cont de implicațiile fiscale ale schimbarea domiciliului.

https://www.globalpropertyguide.com/Europe/Romania/Taxes-and-Costs
https://www.gov.uk/guidance/deemed-domicile-rules

Sper că aceste informații v-au fost de folos. V-aș recomanda totuși să consultați un avocat specializat în dreptul familiei și al proprietatii pentru a primi sfaturi mai precise și adaptate situației dumneavoastrã.

Răspuns utilizator avertizat
| Edw95 explică (pentru sierra1):

Am 27 de ani! Casă e a părinților, domiciliul îl am încă acolo povestea e mai lunga parinti sunt divorțați deci nu are doar ea drepturi acolo, dar na!( pe mine nu ma interesează casa ei, doar lucrurile mele pentru care eu am muncit + pozele și lucrurile copilașilor, pe care ea s-a făcut stăpâna!

| Edw95 explică (pentru adorbanii):

Da, este pe numele ei și al tatălui meu ( ei fiind divorțați) Nu am nevoie de casă ei sa ma primească în ea, doar sa-mi dea lucrurile pentru care eu am muncit și sunt din banii mei!

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

La tribunal.

| adorbanii a răspuns (pentru Edw95):

Dacă vrei să-ți recuperezi lucrurile trebuie să prezinți secției de poliție chitanțele obiectelor pe care le-ai achiziționat, de exemplu când cumperi dispozitive electrocasnice primești chitanțe cu numele tău pe ele.
Dacă te prezinți cu chitanțele la poliție, polițiștii pot intra cu forța în casa ei ca să-ți recupereze lucrurile

| sierra1 a răspuns (pentru Edw95):

~ma interesează ...doar lucrurile mele pentru care eu am muncit + pozele și lucrurile copilașilor, pe care ea s-a făcut stăpâna!~

aici ai dreptate!

| Bogdan8102 a răspuns (pentru Alpha00):

Asta e răspuns de pe chat gpt? Și eu folosesc happy

| sofisis a răspuns:

Daca ai domiciliul acolo e obligata sa te lase sa intri. Cu politia dupa tine te duci si iti iei actele si lucrurile.
"mama mea nu a fost de acord sa-i iau nepoții de lângă ea" - o aberatie mai mare ca asta n-am mai auzit de mult. Ce conteaza ce e ea de acord sau nu?
Parerea mea sincera ar fi sa uiti de lucrurile de acolo daca nu reprezinta ceva atat de important incat nu poti trai fara ele. Actele sa le declari pierdute si sa ti le refaci. Eu as prefera sa evit o durere de cap de genul.