| NicoletaValentina a întrebat:

Ma cert zilnic cu mama deoarece eu am făcut dansuri 5 ani si nu mai vreau sa ma duc pt ca nu mi mai plac, iar ea ma tot obliga sa ma duc si eu nu vreau... Ma cert cu ea zilnic pe acest subiect, ce sa fac? Ca la dansuri nu vreau sa mai merg

9 răspunsuri:
| Nemessys a răspuns:

Atunci cand o prinzi in toane bune, poti vorbi despre asta si poti sa-i explici ca nu mai vrei. Chiar daca e mama ta, nu te poate obliga sa faci ceva ce nu-ti place. Dupa, poti incerca sa eviti pe cat de mult posibil acest subiect.

| katy a răspuns:

Spune-i de ce nu vrei sa te mai duci, eventual incearca o alta activitate ca sa compensezi intreruperea cursurilor de dans

| Popescu_Eugen_1964 a răspuns:

O metoda buna ca sa " convingi " pe cineva este ca in discutie sa-l duci prin intrebari la a intelege singur anumite lucruri, sa se convinga singur. De ex "- Mama, ti s-ar parea corect ca eu sa te confund pe tine cu bunica sau matusa X? Ti se pare corect ca tu sa ma confunzi pe mine ( care sunt o persoana diferita de tot ce exista pe pamant ) cu tine? Daca tu ai avut visul sa devii o mare dansatoare si nu ai reusit crezi ca e cinstit sa-mi ceri mie asta, sa-ti realizez visele tale chiar si prin tortura? "Cam pe directia asta e scaparea, mai dezvolta tu daca e nevoie dupa caz.

| Popescu_Eugen_1964 a răspuns (pentru Popescu_Eugen_1964):

Si bineinteless sa ai pregatite 2-3 alternative de alte activitati hoby pentru timpul liber care sa umple golul care il lasi. Trebuie sa fii constienta ca ea vrea sa ai timpul ocupat si nu oricum ci cu ceva care s-o faca mandra de tine. Nu uita ca in cadrul ideii este sa dai impresia ca tot ea va alege pentru tine si tot la ea este controlul, poti sa accentuezi : " Tu hotarasti, eu vreau sa fiu ascultatoare. " Fii putin smechera, asa functioneaza.

| GreenVoid a răspuns:

O ignori, o sa se plictiseasca sa vorbeasca singura.Ce poate sa ti faca? Te leaga si te duce cu forta? Tu nu trebuie s o convingi de nimic, ca tu faci dansuri nu ea si nu esti obligata.

| Daniel2836 a răspuns:

Salut,
Când este fericită încearcă să îi explici situația îndetaliat. Spune-i că nu are voie să te oblige să faci ceva împotriv voinței tale.

| Violleta2022 a răspuns:

De fapt, care este adevaratul motiv pentru care nu mai vrei sa mergi la dans?
Ce vei face in timpul ala liber?
De ce esti preocupata cu adevarat?

| ἶῆfἶῆἶƮყ a răspuns:

Zi ca ea nu are voie sa te oglige sa faci ceaa ce nu-ti place

| NicoletaValentina explică:

Motivul pentru care nu mai vreau sa merg este ca sunt in clasa a 8-a si o sa am examene, simulări, toate nebuniile anul asta si daca mai ma duc la dansuri o sa ma i-a de la școală si nu o sa mai înțeleg materia si numai îmi plac nici dansurile in general...