Mă gândeam eu. Dar pe aia cu locul de baștină chiar ar fi trebuit să mă ducă mintea!
Ce să spun? în locul tău aș încerca să nu mai pun prea mult la suflet. Las-o pe ea să depună eforturi ca să fiți o familie.
Și, mai ales, nu te mai opun când zice că vrea să plece. Stai să vezi dacă chiar o face. Aș paria că nu.
„ne-am cunoscut online"
„Ea s-a pus intr-o relație cu el în timp ce eu o curtam online,"
„... când m-am pus intr-o relatie cu ea am chemat-o eu la mine eu sunt în afara țări, apoi dupa o vreme am întrebato de fostul si mi-a zis că era doar o relatie de comun acord fară implicări emoționale întruncât el avea să plece in america"
„... a avut o relatie cu cineva când aveam deja sentimente puternice față de ea si i le am exprimat dar nu m-a luat in serios"
===
Încerc să rezum: ai cunoscut online o tipă. Ai început s-o curtezi (deci nu poți spune că aveai o relație cu ea, nici măcar la modul virtual), timp în care ea (probabil pe pagina personală de FB) s-a trecut că ar fi „într-o relație cu X", unde X = Americanu'.
Între timp, Americanu' a tăiat-o în State, iar ea s-a „pus într-o (altă) relație cu tine".
Și pe deasupra, s-a și repezit să vină la tine în „Străinezia". Și - ce să vezi? în cel mai scurt timp te-a și luat de soț!
Mie chestia asta mi se pare că e 99% interes. Și 1%... orice. Și spui că ea acum ar vrea s-o roiască mai departe. Mda... ce i-ar aduce divorțul în țara unde ești? nu cumva cel puțin 50 % din ce ai tu pe acolo?
Să mai caut alte motive?
Salut
Oarecum a fost pe interes am căzut ambii de acord, să ne căsătorim pentru ca ea avea probleme cu documentele ea e din R. Moldova si doar prin casatorie putea sta legal în străinătate,
Şi eu i-am cerut primul să vină şi să ne căsătorim, dar ea mi-a zis că mai bine să ne cunoaştem că e vrea şi o relație şi dacă e să o facă cu tragere de inimă, după ce ne cunoaştem față în față şi stăm o vreme impreună şi apoi să decidem dacă înaintăm cu căsătoria şi am făcut doar cununia civilă, si după un timp bătea apropoul ca ar vrea să fie cerută în căsătorie în mod normal cu inel etc. Dar fără să facem cine şte ce nuntă dacă se ajunge la asta să facem doar în familie. si de la mine nu are nici un 50% intruncât nu am nimic decât mici lucruri personale sau hainele din dulap nu am nimic de valoare nici aici nici în țară, si ea de la început îmi spune că vrea să fie cu mine să plecăm împreună si să muncim ambii pentru viitorul nostru, (doar că mie nu mi se pare total sinceră si mi-a dat neîncrederea asta pentru că de-a lungul timpului când voia să plece când voia să rămână nu era decisă, şi aici la mine stăm cu familia mea în casă, şi mă gândesc că poate şi asta e o problemă şi nu se simte în largul ei,
Mersi oricum de răspuns
Astept daca ai timp cu o părere şi despre ce ți-am scris aici.
Mă gândeam eu. Dar pe aia cu locul de baștină chiar ar fi trebuit să mă ducă mintea!
Ce să spun? în locul tău aș încerca să nu mai pun prea mult la suflet. Las-o pe ea să depună eforturi ca să fiți o familie.
Și, mai ales, nu te mai opun când zice că vrea să plece. Stai să vezi dacă chiar o face. Aș paria că nu.
O comunicare sinceră și deschisă va rezolva problema. Dar e important sa aveți incredere unul în altul. Apoi când vorbiți nu acuza, ci explica-i ce simți când îți spune că vrea să plece. Dar, oricum Iubirea este îndelung răbdătoare și buna. Deci, cu timpul, nu dintr-o dată, veti gasi o solutie.
Spre tine se indreapta un camion de 40 de tone dar amani sa te feresti pentru ca nu-ti vine a crede. Cea mai corecta afirmatie din lume a unui mare psiholog zice - Femeia e ca maimuta, nu lasa din mana o creanga pana nu prinde alta.
Salut! Mersi de răspuns,
Trebuie să îți zic că el deja plecase in SUA cu o lună înainte ca noi să reîncepem să vorbim din nou,
Şi eu am fost acela care după câteva zile de convorbiri online i-am propus brusc să vină aici si să ne cunoaştem şi dacă tot bine să ne căsătorim la scurt timp, şi când i-am propus să vină nici nu mai aveam nici un fel de aşteptări din punct de vedere a unei relații amoroase, pur şi simplu i-am cerut să vină să ne cunoastem şi să ne ajutăm reciproc având in vedere că ambii eram "singuri" dar apoi lucrurile au evoluat destul de rapid la relație şi apoi la casătorie,
Dar în general ne împăcăm destul de bine, mai avem noi mici certuri şi neînțelegeri dar tot normal.
În afară de anumite răni care seprăm să treacă cu timpul, sau în cazul meu o traumă ca cea din povestea ce am scris-o.
Am zis. Si mai zic -ai zis ca TU ai o tara peste care nu poti trece. Nu va functiona. Sunt prea batran ca sa te mint frumos sau sa nu pricep cu ce se mananca. Pot sa-ti explic pana maine, tu nu accepti ce e deja evident.
Si după parerea ta cum crezi că trebuie să mă feresc de (camion)?
Ea ar da divort dar n-are resurse. Cel putin te-ar parasi dar n-are altul si femeilor le e teribil de frica sa ramana singure. Pe tine nu te vad sa faci asta ca nu ai curaj, esti atasat de ea. Mai zice-ai si de probleme de sanatate si nu-ti surade sa te vezi fara vreun eventual sprijin in caz de nevoie chiar daca e o iluzie. Deocamdata ea e multumita ca este cetatean UE ceea ce a urmarit si incearca sa se consoleze cu asta, se considera cea avantajata si isi face curaj sa mai stea cu cine nu vrea. Din cate date ai pus la dispozitie filmul va mai dura mult in aelasi fel. Lung si plictisitor.