anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ma puteti ajuta cu un sfat? De cateva luni ma tot gandesc sa ma mut sa imi cumpar un apartament.Ma gandeam la un credit ipotecar pe 30 de ani.Acum doua zile i-am spus mamei si cand a auzit vestea a inceput sa planga,sa faca o criza de nervi,a zis ca ea pentru ce mai traieste daca eu nu sunt langa ea,ca nu suporta ca eu sa fiu departe de ea, bla bla. Tata nu a aflat inca de decizia pe care am luat-o.Nici nu stiu cum sa ii spun? Eu locuiesc la tara si sincer mi s-a cam luat de atmosfera de acolo,nu ma regasesc, nu am prieteni nu ies cu zilele din casa doar cand ma duc la job.Nu imi plac vecinii,nu ii mai suport nici pe parinti,sunt mereu autoritari, nu prea mi.au oferit prea multe nici cand eram copil, nici acum, au avut mereu probleme cu alcoolul.Simt ca innebunesc daca mai stau mult acolo, pe zi ce trece parca devin din ce in ce mai depresiv.Inainte nu eram asa,eram indulgent cu parintii mei,uitam repede greselile lor, acum nu vreau nici sa ii vad in fata ochilor.Nu stiu ce sa fac.Voi ce ati face?

Răspuns Câştigător
| Apollo007 a răspuns:

As pleca departe de ei sa imi fac viata mea si sa nu ma mai controleze. Nu știu daca creditul ipotecar e cea ma buna soluție. O sa plătești ani mulți insa este singurul credit care merită să il faci vreodată pe termen lung. Poti încerca sa pleci in străinătate o perioada sa castigi ceva bănuți sa nu stai incurcat cu zecile de ani. Macar dacă scurtezi cu cativa ani creditul si tot e ceva. Daca ai un job bun in țară care sa iti permită sa platesti creditul fără probleme stai in țară. Timpul trece si trebuie sa faci ceea ce e bine pentru tine.

7 răspunsuri:
| alin131 a răspuns:

I-as strange in brate in fiecare zi si le-as spune cat de mult ii iubesc si cat de mult le sunt recunoscator pentru ca m-au facut si crescut si am ajuns unde sunt acum.

Asta as face in locul tau, nu stii cand ii ia Dumnezeu in Rai si nu sti cat o sa regreti ca nu ai mai avut timp sa le mai vorbesti si sa fiti mai uniti.

Cinsteste pe tatal tau si pe mama ta, ca bine sa iti fie si multi ani sa traiesti pe pamant.

Asta e una din cele 10 porunci (decalogul).

Iisus Hristos te iubeste.

| Freya1 a răspuns:

Eu de mult astept sa plec doar ca inca nu am posibilitatea.
Nu cred ca ar trebui sa te iei dupa mama ta ca daca ar fi pe cum ar vrea ea tu nu ar mai trebui sa te insori sa faci copii ca le vei acorda lor mai multa atentie ceia ce este absurd. Orce pui isi ia zboru pana la urma din cuib iar asta trebuie sa inteleaga si ai tai si sa te sustina.
Vorbeste cu ei spune-le exact ce simti si ai spus si aici si fai sa inteleaga ca ei tot parintii tai raman, o sa vi la ei in vizita si o sa ii ajuti cu ce poti dar nu iti poti limita viata doar pentru a le fi lor confortabil.

| BuLaNNNeL a răspuns:

Du-te cât vezi cu ochii. Dar parerea mea este sa nu te legi la mâini cu banca, rate 30 de ani? O viata de om happy. Muncește 3-4 ani prin afara si daca esti băiat bun iti poti lua un apartament. În rest du-te tare, lasa-i pe părinți ca nu cu ei te-nsori, nu cu ei faci copii etc cred ca ai prins ideea.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Te muti si iti vezi de viata ta. Daca pierzi momentul acum cand te ai hotarat e posibil sa regreti amarnic in viitor. Daca te muti nu inseamna ca nu ii mai vezi, nu inseamna ca nu ii mai ajuti sau nu ii mai respecti.

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru alin131):

Usurel cu citatele tale, omul a intrebat un lucru serios

| mihai69 a răspuns:

Ar trebui să îți împlinești visul. Doar nu te-au făcut ca să fii animăluț de companie să stai mereu pe la casa lor!
PS - într-adevăr, Iisus te iubește, dar dacă tu nu te iubești pe tine, nu-L iubești nici pe El... pentru că dumnezeu e în fiecare dintre noi. Asta așa, ca fapt divers, apropo de aberațiile altcuiva de mai sus...

| florinuu a răspuns:

Este un tip de manipulare afectiva a parintilor pentru a nu ramane singuri. Pentru independenta ta nu ar trebui sa cedezi la asemenea reactii. Cu siguranta vor intelege situatia daca iti vor binele. Prin discutii deschise le poti spune ce iti doresti chiar daca se supara la inceput. Explica-le ca nu ii parasesti si ii vei vizita mereu. Oricum, procesul de cautare al unei case e lung, intra pe diverse site-uri de imobiliare, fa vizitele de rigoare la apartamentele sau casele dorite. Cu siguranta vei mai sta cu ei si nu e bine pentru tine sa te desparti de ei suparat(a).