anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Buna ziua!

Nu pot sa mai traiesc cu parintii mei.Sunt satul de prostia si "cicalirea" mamei mele care a fost crescuta sa faca curatenie si sa mearga la lucru.Nu face nimic decat sa fie obsedata de curatenie si sa urle la mine ca imi las lucrurile peste tot si sa ne enerveza! Eu sunt o persoana sensibila la arta si dornica sa invete.Din pacate mai am pana termin facultatea si nu vreau sa mai stau aici.Este vreo cale prin care sa plec din tara si sa ma pot stabilii in alta parte luand totul de la 0 fara prea multi bani? Un fel de globe trotting. Apreciez mult orice idee sau experienta traita.

7 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Iti cauti de lucru si te intretii ca fiecare dintre noi.

Unii pleca de acasa ca sunt batuti si abuzati si doar doar pentru ca nu esti in stare sa iti pui lucrurile in ordine?

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru suntserios):

Nu doresc sa dau mai multe detalii.Eu doar am explicat motivul pentru care imi doresc sa plec.Intrebarea era alta.Eu caut oameni care s-au apucat sa calatoreasca prin lume si nu raspunsuri aruncate doar ca sa fie"Iti cauti de lucru si te intretii" ca asta ar zice si un pusti de 10 ani

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru anonim_4396):

Pai si ce crezi ca banii cresc in copac pentru calatoriile prin lume?
Cine s-a apucat sa calatoreasca ori avea bani, ori a muncit serios si cinstit pentru ei, ori a furat. Alege tu ce vrei sa faci.

| XxXNotForKiidsXxX a răspuns:

Buna! Iti spun din experienta! Este destul de riscant sa pleci, dar poate ai noroc! Mama mea a plecat in Belgia cu foarte putini bani.Si-a gasit un loc de munca la 39 de ani dupa 3 sau 4 luni(nu mai stiu exact).Ea a plecat in aprilie 2015 si pe mine si pe sora mea ne-a adus in iulie.Esti tanar(a), daca stii limba cat de cat(limba care se vorbeste in tara respectiva) ai sanse mai mari decat a avut mama mea.Tot ce pot sa iti spun e ca chiar si cu putini bani la inceput, tot ne descurcam mai bine decat in Romania! Mama mea are momentan un salariu de 1200€ pe luna.Aici este un salariu destul de mic, dar din 1200€ plateste si chiria, avem si de mancare si alte chestii cum ar fi facturile sau abonament lunar la telefon sau la transportul in comun.La inceput cu siguranta o sa fie greu pentru ca va trebui sa te descurci cu primul job pe care il gasesti(cel mai probabil cu salariu mic, dar poate ai noroc sa gasesti unul cu salariul mare din prima).Noi am luat totul de la 0 si o ducem mai bine! Nu e usor dar nici imposibil! Succes!

| LoveSleep a răspuns:

Apuca-te si strange-ti căcaturile, încă mănânci pentru că ea a fost crescută să muncească.
Zi și un 'mersi' dacă o vezi.
Poți să-ți dai și 2 pălmi dacă vrei.

| Doub a răspuns:

O întrebare fără ăăă, sens.
Tomberonul este habitatul tău natural, sau cum?

| many404 a răspuns:

Poti să lucrezi part time si sa faci facultatea, te muti in chirie.