anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Buna ziua. Sunt căsătorit de 7 ani și avem și un copilaș. Soția în urma cu 3 săptămâni a decis să ne despărțim. Motivul invocat este că s-a răcit de mine, s-a distanțat de mine și că nu crede că ne mai putem reveni. Intr-adevăr în ultima perioada am intrat într-o monotonie gravă, cu munca ..incercand sa asigur un trai decent. Am tot incercat sa ne împăcăm, dar fara rezultat. Ba chiar mi-a spus că nu crede că mă mai iubește, e confuză cu sentimentele. Nu ne-am înșelat, nu a fost vorba de agresiune, nu certuri grave..nu nimic. O iubesc extrem de mult. Ce sa fac? Cum sa mai lupt?

30 răspunsuri:
| Aasdfghj a răspuns:

Buna! Incercati sa discutati sincer despre ce se intampla. Intreab-o de la ce crede ca a inceput, daca ar fi sa fie totul ca inainte de a intra in monotonie, ar simtii acelasi lucru ca acum? Cel mai probabil nu petreceti suficient timp impreuna, nu faceti lucruri care sa va distreze. Chiar daca sunteti adulti in toata firea si aveti un copil, nu ar trebui sa uitati sa faceti lucruri impreuna si sa va distrati. Cand aveti timp liber, in masura in care se poate, puteti lasa copilul cu bunicii ca sa stati si voi singuri, sa faceti lucruri impreuna, poate sa iesiti la o plimbare, un picnic, o iesire in natura, poate chiar sa jucati ceva.

| ROB3RT89 a răspuns:

Lupta e pana sa ajungi la punctul asta.
Acum e inutila si nu aduce nimic bun!
Cunosc multi care se dedica prea mult in munca sau diverse activiati si uita de femeie.
Apoi se plang ca nu mai merge...
Dar uita sa o mai scoata si pe ea pe la munte, la mare sau sa-i ofere diverse momente in care sa se simta iubita.
Ce sa faci, nu inveti asta la scola.
Exista si probabilitatea sa-si fi gasit pe altcineva si acum sa vina cu diverse pretexte.
Poti sa-i respecti decizia si sa mergi mai departe.
Daca te milogesti de ea, nu rezolvi nimic.
Succes!

| anonimuIl a răspuns:

Să divorțezi și gata.

| Valmair95 a răspuns (pentru Aasdfghj):

Am incercat. Am ieșit în perioada asta și singuri și cu copilașul. Am ieșit la munte. ne.am sărutat, am făcut dragoste. însă tot o tine pe a ei.că nu se mai poate. Nu am avut certuri grave ..nu înșelat..nu nimic. sunt extrem de debusolat. De multe ori simt că dacă stau cu gura pe ea.și milogindu.ma sa ne împăcăm ..nu fac decât să o îndepărtez mai mult. ce sa fac ..in sufletul meu simt că mai este o șansă.

| LPCTSTR a răspuns:

Prea tarziu pentru sentimente contradictorii, copilul ala ar trebui sa fie unicul vostru scop, ca sunteti sau nu impreuna psihiologic.
Iar, stiind cati copii sunt traumatizati de divorturi si despartiri, voi chiar credeti ca ajunge copilul sa se dezvolte sanatos emotional cu ifosele astea?
Mi se par aberatii, e natural sa se raceasca orice intimitate cu partenerul, dar cu un copil nu puteti da inapoi, deci asigurati-va ca nu-i stricati viitorul si nici viata. Amandoi faceti-va constienti de aspectul asta, nu numai tu. Bagati-va mintile amandurora in cap.

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Ea sigur are pe altcineva si din cauza asta vrea sa va despartiti, urît din partea ei ca te a lasat cu un copil pe cap si nu intelege ca tu muncesti sa aduci bani acasa familiei, este o materialistă care a dat de altul care are bani cîti vrea ea, dar ea munceste sau stă acasa? Ce varste aveti voi?

| Valmair95 a răspuns (pentru CristiDinBucuresti):

Tind sa cred că nu are pe nimeni altcineva. Copilul este la ea. Nu ne.am certat nici măcar acum când a fost vorba de despărțire. amână sa i spunem copilului situația ..nu grăbește nici divorțul ..etc. însă se simte rece și distanta fata de mine.

| CristiDinBucuresti a răspuns (pentru Valmair95):

Dar copilul ce varsta are? Tu asa ai vrea sa crezi ca ea nu are pe altcineva dar in general o femeie nu renuntă la familia ei asa fara motiv, cand ati fost la munte era momentul sa va impacati dar se vede ca ea nu doreste acest lucru si atunci alege amantul.

| DovleacTurbat a răspuns:

A dat de altul.

| anonimg a răspuns:

Despărțirea nu este o soluție, după cum nici amorțirea unei măsele cariate nu este o soluție.
Nu există relație în care să nu existe monotonie.
Dragostea este un principiu, și nu are absolut nicio legătură cu sentimentele.
Adu-ți aminte de Dumnezeu înaintea căruia ai încheiat legământul căsătoriei, și cere-I ajutorul dacă vrei să vezi minuni.

| Valmair95 a răspuns (pentru anonimg):

Nu este o soluție, clar..mai ales când la jumătate se afla un copil. însă ..degeaba sunt eu conștient că mă voi schimba ..pentru că în perioada asta am avut timp suficient sa mă gândesc la ce am făcut greșit și aș aplica schimbare fara probleme, nu doar de dragul împăcării ..insa probabil ea nu mai are sentimente fata de mine.și să lupt singur?! Copilul încă nu știe ..amână să-i spunem. nu știu.

| AnotherGirl a răspuns:

Te-ai gândit să apelați la terapia de cuplu? Poate face minuni. happy

Când oamenii decid să plece de lângă noi e dureros, vrem să-i ținem alături. Însă uneori pur și simplu nu ne rămâne altceva de făcut decât să-i lăsăm să plece.

Până atunci, încearcă totuși să găsești un terapeut bun, specializat pe terapia de cuplu și să încercați câteva ședințe.

| relian a răspuns:

Nu are pe nimeni,stii tu sigur? Frate habar nu ai ce pot femeile sa minta,eu bag mina in foc ca ea are pe careva,nici o femeie,chiar si alea care is doara asa intr-o relatie acolo sa fie nu pleaca din relatie daca nu are pe altul.

Deci ea poate nu te-a inselat fizic,dar sigur a pus ochii pe altul,cum am zis bag mina in foc.
Nu este vorba de tine,de munca,este vorba ca femeia a stat cu tine asa sa fie acolo,ca nu a gasit pe ala cel visa ea.A facut si copil,dar din cate se pare nici nu-i pasa,asa sunt femeile,trec peste toti si toate,vinde si pe tacsu si pe masa si pe copil numa sa ajunga la visu ei laughing asculta ce zic,am vazut destule,cunosc destule situatii,cupluri,casatoriti etc,femeia e dracu asa cum zice cintecu laughing

Deci cam asta este situatia.Ea tea placut poate asa ca persoana,dar sigur nu tea placut ca barbat,tipul ei de barbat cel viseaza e altul,acum probbail la gasit,sau asa crede ea ca l-ar fi gasit,dar stai linistit ca o s-a o ia in gura rau de tot laughing tot ce am vazut asa a fost,toate care au trecut peste toti cu picioarele ele au ajuns naspa.

Deci nu-i confuza deloc,stie f bine ce vrea,pe cine vrea,dar tie nu-ti spune nici daca o pici cu ceara laughing nici no sa iti zica vreodata.
Dar dupa o vreme o sa te caute iar laughing atunci cand o sa-i dea ala liber ce crede ea ca e barbatu visat,ori cand o sa il cunoasca mai bine si o sa vada ca nu e ce cauta ea.

Multe femei sa nu zic majoritatea asta cauta,cauta barbati atragatori si caractere bune,adica si bun ca barbat si bun ca persoana ca si caracter,doar ca ele nu stiu ca de exosta asa barbati aia deja is luati de mici,astia care is singuri au chestii ce nu le vad ele asa la prima strigare,le vad dupa cateva luni,atunci sa le vezi cum te cauta laughing

Deci indiferent ce ai face,ea tie no sa iti zica ca are in vedere pe altul,ori deja are pe altul cu care doara vorbeste,no sa iti zica nici daca ii scoti unghiile cu patentu laughing iti garantez.

Ea a gasit pe altul si acum nu mai vede nu mai aude,indiferernt cei spui tu,cei spun parintii ei,cei spun prietenii,ea este deja in lumea ei.
Sincer nu-i buna pentru a face o familie cu ea,deci las-o sa plece,cauta si tu pe alta si asta e.
Ea n-a fost buna pentru tine de la inceput,doar ca tu nu ai stiut,nu ai vazut,ea te-a mintit,a stat asa ca nu vrea sa fie singura,pana cand i-a aparut fat frumos cu palosu gros laughing dar stai linistit ca o sa-i vina ala de hac,sa te caute ea plingand peste ceva timp.
Tu no mai cauta,cauta sa iti refaci viata,femeia aia nu merita nimic,stiu ca iti este f greu pentru ca ai sentimente pentru ea,dar timpul o sa stearga,o sa uiti,no mai primi inapoi de va veni,cauta o femeie mai buna,una care sa te placa pe tine ca barbat nu sa te placa ca persoana doar.
Aici gresesc f multi barbati,ei nu fac diferenta intre barbat si persoana,ei cred ca daca o femeie ii plac ca persoana gata aia e ii iubeste aia la nebunie,laughing nici pomeneala,femeile is dracu cum am zis,te lucreaza fara sa stii,fara sa le pese.
Desi se spune ca femeile is mai sensibile,mai cu sentimente,de fapt ele is cele mai crude intre barbat si femeie,te calca in picioare si nu le pasa.
Un barbat chiar de nusi exteriorizeaza sentimentele ca ele,are mai multa moralitate ca o femei.
Femeile doar se fac ca te iubesc, cam asta e adevarul, tu crezi ca aia care au zis ca femeia e dracu gol, au zis-o asa in gluma sau ce?
Aia care au zis asta au facut observatii sute de ani, uneori mii de ani.
Asta e viata se intampla, trebuie sa mergi mai departe.Dar pe viitor casca bine gura cu ce femerie te incurci.cauta sa vezi de te place ca b arbat nu ca persoana.
Ca persoana te place ca esti om de casa,de familie, ca nu bati femeia, cai vorbesti frumos, ca o ajuti etc.
Ei toate astea nu-i de ajuns pentru nici o femeie, daca nu esti barbatu ala sa le atraga, tot ce faci ca persoana este egal cu zero pentru ele.

| SilentRain a răspuns:

Și-o vârsat Relain tot sufletul, vezi poate a cucerit-o el pe nevasta ta de cunoaștere situația atât de bine laughing
Noii nu avem de unde să știm ce-i in mintea ei
Dar dacă un om nu te mai vrea în viața lui poți să te dai și cu curul de pământ că nu ai da schimbi ceva
Eu zic să-i dai timp, să vorbești cu ea și să vezi dacă vrea sa luptați împreună pentru relația voastră
Daca nu...fa și tu ce face toată lumea, plângi, bea, suferă și caută alta gagică

| Mosotti a răspuns:

Sa o lasi sa plece si gaseste alta care te place, ea nu te-a placut de la inceput.

Nu are sens sa treagi de cineva care nu te mai place.

Fa-ti viata ta, incepe o noua viata, si sa-si faca si ea viata ei, nu s-au terminat femeile din jur, ca naiba.
Lupta sa-ti faci o noua viata.

Pe de alta parte multi faceti o greseala, va afundati mult in munca si neglijati sufleteste familia, de multe ori si de aici apar probleme.
O familie are nevoie in egala masura de bani si sufletesc, orice dezechilibru si intr-un sens, si intr-altul, duce la probleme.
Nu merge doar una din ele.

Si dupa aia multi se mira "Dar ce am facut draga, ca eu am muncit pentru familie, ce lipseste", lipsesti tu, femeia are si ea nevoie de afectiune si asa mai departe nu doar de bani.
Nici fara bani nu merge, nici fara suflet nu merge.

Dar nu mereu asta e motivul de despartire.
Insa oricum ar fi, mergi pe drumul tau.
Copilul il vezi cand il vezi, in rest iti faci viata ta si ti-o traiesti, ca ea asta va face, esti tu mai fraier ca ea?!

Eu nu pricep de ce unii din voi trag de relatii care nu mai merg, si de un partenere care nu va mai vrea.

| Valmair95 a răspuns (pentru Mosotti):

Când ești pus într-o situație de genul este mai greu să gândești lucid. În toată perioada asta, ne am mai văzut, nu sunt respins de ea, ne.am sărutat, dragoste etc. Acum o săptămână i.am spus clar ce hotărâre ia pentru că gesturile de genul nu îmi fac bine. Nu a răspuns clar nici atunci dar din vorbe și atitudine am înțeles că trebuie să mă retrag. Cumva face ce face și tot îmi scrie ce faci, daca sunt bine etc. E greu al dreacu. Este și un copil la mijloc.

| Mosotti a răspuns (pentru Valmair95):

Lasa copilul ca ai si tu viata ta si ea viata ei, mai bine asa decat sa creasca intr-o familie unde parintii nu se inteleg, ii faci mai mult rau, sunt sute de milioane cu copii despartiti si e mai bine asa.
Mai bine intr-o relatie unde se inteleg oamenii, daca era gaseste pe altcineva si se inteleg.

Nu pune copilul la inaintare ca sa maschezi slabiciunea ta ca nu prea ai putea sa te desparti de ea! Ca multi fac asa.

Pai normal ca trebuie sa te retragi, daca vezi asa, de ce mai insisti?
Faptul ca te intreaba ce faci, asta e altceva, nu fi naiv, si eu te pot intreba ce faci.
Mai faceti dragoste ca are si ea nevoie de sex pana gaseste pe altcineva, dar nu inseamna ca te mai iubeste.

| ania a răspuns:

Dragostea nu inseamna doar sentimente, mie cel maj mult mi-a placut definitia data yde un autor englez: dragoste inseamna sa ramai langa cuvantul pe care ti l-ai dat.De aceea casatoria implica sa promiti loialitate( nu ne cere. nimeni sa promitem ca vom respira, simtim constant aceasta nevoie) tocmai pentru ca suntem fiinte umane pacatoase cu sentimrnte schimbatoare, in fiecare zi alegem sa spunem da si sa cautam sa facem bine celui de laga noi.si Biblia, cartea creatorului spune ca omul sa nu desparta ceea ce El a unit, ca El uraste despartirea in casatorie in afara de motiv de adulter.Ar fi o mare greseala sa divortati, cere iertare daca ai nrgljat- o, n-ai fost destul de atent cu ea.Si daca s-ar casatori cu altcineva, dupa un timp sentimentele sung cand mai sus ca d m-ai jos, exiza ispita sa nu mai vazi calitatile, sa le consideri ceva care ti se cuvine.E un mit ca daca gasesti cica sufletul pereche, vei avea tot timpul.sentimentele la cote maxime si amandoi vor avea o energie inepuizabila sa faca si sa ghiveasca ce isi doreste celalalt.Toti suntem oameni cazuti cu doze consideramile de egiosm, lene, mandrie, frica, manie, spirit de cearta, imbufnare si asta afecteaza orice relatie indiferent cat untense au fost sentimentele la inceputAti fi mai fericiti daca v-ati ruga constant sa va ajute Dumnezeu sa respectati promisiunea pe care ati facut- o, sa incercati sa va faceti bine unul altuia sa fiti un exemllu pentru copil in modul in care luptati pentru relatia voastra si pentru a-i oferi si copilului un mediu sigur. Daca ati vrea sa va straduiti amandoi nimeni nu va poate sta impotriva.Asa a patit un nepot al meu, dupa 7 ani nevasta a divortat pd motiv ca nu- l mai iubeste si s-a maritat cu o noua dragoste.Cand peste 4 ani fosta nevasta a aflat ca el vrea sa se insoare cu o femeie care s-a despartit de barbat pentru ca o insela mult, l-asunat pe nepotul meu ca daca nu se insoara din nou cu ea, se va sinucide, i-au revenit brusc sentimentele.

| Valmair95 a răspuns (pentru ania):

Apreciez cuvintele. nu a fost vorba de înșelat, de agresiune nici fizica nici verbală. de absolut nimic. totul e pus pe seama faptului că s-a simțit neglijata.și neînțeleasă. și că din cauza asta s-a răcit de mine. e greu. o înțeleg. și știu că am greșit. dar se pare că doar eu vreau sa mai lupt. probabil și a pierdut orice sentiment fata de mine. altfel..ar fi luptat. ce pot sa mai fac ..chiar nu știu.

| Valmair95 a răspuns (pentru Valmair95):

O iubesc extrem de mult. Și pe ea.și pe copil. sunt totul pentru mine. Tot ce am făcut, am făcut pentru ele... Dar asta nu e o scuza banala ..incerc să o înțeleg și pe ea. știu că femeile au nevoie de mult mai multe lucruri. însă.îmi pare atât de rău.

| ania a răspuns (pentru Valmair95):

Ar fi bine daca ar accepta consiliere crestina de la un consilier sau un preot.Sunt si care fac consiliere on line, de exemplu consilierul crestin Petrica Mihenţ din Oradea, e foarte bun.

| Daz01 a răspuns:

Este trist când vezi oameni care aparent, din exerior, au totul dar în interior există o tumoră. Eu zic că trebuie să te conformezi, este decizia ei și nu o poți ține lângă tine cu forța iar faptul că te milogeși nu face decât să te manipuleze și mai mult. Nu vreau să afirm că are pe altcineva dar nu pot spune nici că nu are. Dacă tu ești omul care afirmă că este ea are doar de pierdut pentru că viața o să o dea cu fundul de pămând odată și odată. Tu trebuie să mergi mai departe, să muncești cel puțin la fel de mult ca până acum să poți asigura copilului tău un trai decent și să-ți refaci viața alături de o femeie care apreciază efortul tău și care se simte împlinită de tot ce faci pentru familie, nu care se simte "neglijată" (un motiv puieril de altfel). Capul sus și concentrează-te pe tine și pe copilul tău. Succes.

| Valmair95 a răspuns (pentru Daz01):

Este trist și foarte greu că parca simt că îmi dă una rece una calda. la modul că dacă nu luam legătura 2 zile.îmi scrie ..sa vadă ce fac, cum sunt ..sau mai întâmplat și alte lucruri in perioada asta. aproprieri etc.dar totuși nu spune nimic de împăcare. E grea situația.

| Daz01 a răspuns (pentru Valmair95):

Sunt convins că face toate astea să te țină "cald" și debusolat ca în cazul în care dă rateu cu ce și-a propus să aibă la cine să se întoarcă. Fii bărbat, nu te mai lăsa manipulat de ea și treci la următoarea etapă a vieții tale. Fii foarte atent că te va șantaja enorm cu copilul dacă știe că îți este o slăbiciune foarte mare. Dacă ea era o familistă convinsă nu ar fi procedat niciodată așa. Chiar te compătimesc și sper să-ți revii repede. Începe demersurile pentru divorț în sensul că trebui să discuți cu ea și să mergeți amândoi, de comun acord, la notar pentru a depune declarația de divorț, iar în caz că tot evită ia legătura cu un avocat pentru a începe proceudra în fața instanței.

Apreciez. e destul de dificil. Amână oarecum sa ii spunem copilului ..de divorț la fel ..sa nu ne grăbim. Însă totodată nu aduce nimic în discuție de împăcare. In ultima perioada am incercat sa nu mai aduc vorba de împăcare, nu m.am milogit, nu am cerut nimic. Am crezut că poate își pune ordine în gânduri ..habar nu am. Îmi e foarte greu sa renunț. Pe lângă faptul că o iubesc pe ea. pentru mine copilul este totul. Ii simt lipsa în permanență.

| Daz01 a răspuns (pentru Valmair95):

Faptul că și tu amâni finalul nu înseamnă că acesta nu va veni odată și odată. Nu mai pierde timpul... Dacă soția mea mi-ar spune că nu mai simte nimic pentru mine, în secunda 2 aș lua-o de mână și am merge să divorțăm. De copil oricum îți este dor (presupun că nici nu mai locuiți împreună) iar situația nu se îmbunătățește oricât ți-ai dori. Faptul că poate renunța atât de ușor nu-ți oferă nicio nesiguranță? Chiar dacă și-ar da seama că a greșit nu o să stai cu temerea că oricând pote face la fel? Te înțeleg că o iubești, cum de altel toți ne iubim soțiile, dar când lucrurile sunt clare nu prea mai ai ce să faci decât să mergi mai departe.

Da. Se pare că sunt mai slab de caracter. pentru mine înseamnă extrem de mult femeia asta. Pe lângă faptul că îmi este sotie. Îmi e nespus de greu și. încă trăiesc cu o speranță ...deși a fost tensiune intre noi ..nu au fost certuri grave ..nu nimic. mi se pare o decizie radicală ..pe care nu o pot înțelege ..nu înțeleg ce s-a întâmplat.

| Danny28 a răspuns (pentru Valmair95):

În locul tău îi făceam bagajul, îl aruncam pe geam și așteptam cu nerăbdare să dispară din fața ochilor mei și să duc o viață liniștită.

| Denly a răspuns:

Incearca sa lucrezi program normal de 8 ore si ofera mai mult timp familiei. Ca sa nu mai fie monoton, puteti iesi in oras la o cina, la un film sau ceva care sa va faca sa uitatati de griji.
Eventula acasa dupa ce mancati poti pune o muzica si invit-o la un dans. Creeaza momente placute si surprinzatoare caci astea ajuta la inlaturarea monotoniei.
Fa activitati cu copilul arata ca iti pasa de fericirea lui.
Sper ca nu am spus ceva gresit si ca macar cu un sfat te-am putut ajuta. Succes!

| relian a răspuns (pentru SilentRain):

laughing ce sa fac,am zis si eu cei adevarat,ce am vazut,si am vazut destule,deci eu ce stiu zic,nu conteaza ca e femeie sau barbat,eu nu tiu partea nimanui,cand se greseste trebuie sa se recunoasca,desi lucru asta nu prea il fac multi oamenii,nici barbatii laughing
Genul ala dwe femeie ce are el cunosc f bine,deci i-am zis omului direct in ce s-a bagat, sa stie ca nu merita.
Bine acum nu te gindii ca zic de toate femeile asa, sunt si femei care gindesc, care au moralitate, care respecta pe barbat, care respecta pe toata lumea si respecta relatia in care s-a bagat.

Deci femeia lui nu da 2 bani pe el, si pe nimeni, acea femeie nu stie cei aia sa respecti un om.
Daca am cucerito eu?laughing aia e ca nu am cucerito, eventual daca ar arata bine poayte ca mas baga si eu odata la ea, asta daca ar fi ea curioasa de mine laughing
Dar poate ca o fi cucerito Ray, mai stii laughing