Scuze ca ma bag si eu in discuție. Tocmai asta e faza, ca acea analiză NU poate hotărî viitorul copilului, poate doar sa facă niște estimări, in cazul dânsei 0.3% este un risc mult prea mic pentru a mai risca sa facă si amniocenteza care are si ea riscurile ei si anume următoarele: avortul, hemoragia, infectia (corioamniotita) sau lezarea, rănirea fatului, ruptura membranelor, lezarea vezicii urinare materne, nastere prematura sau embolia amniotica, si mai costa si o grămadă de bani, pe care doamna poate nu își permite sa ii risipească așa ușor, e vorba de 0, 3%, nu te mai ambala asa, dacă era vorba de mai mult, macar 1% risc de down si eu îi recomandam sa facă analiza in ciuda costurilor.
De asemenea daca ai fost atent si ai citit întrebarea doamnei, nici doctorul dânsei nu ii recomanda sa faca analiza aceasta ca nu e cazul la 0.3%, mai citește odată întrebarea daca nu ai vazut. Prea te-ai supărat aiurea de parcă ar fi copilul tau nu al ei eu nu încercam sa o validez sau sa o influențez cu nimic, i-am spus ca alegerea este a ei, eu doar mi-am spus părerea, daca până si doctorul dânsei considera ca nu e caz de îngrijorare, nu mai e nimic de zis
P. S. Am trecut prin sarcină si am un dosar destul de stufos cu toate ecografiile si morgologiile si analizele care trebuie in afara de dublu, triplu test, m-a costat in jur de 3000 lei totul, si întreb acum, pentru ce? Ca sa imi spună mereu ca totul e bine si e copilul sănătos. Înainte nu se mai duceau femeile la atâtea controale si nășteau copii sănătoși fără sa faca 100 de ecografii, multe din ele nu își au rostul si nici pentru copilul din uter nu sunt sănătoase, numai la români vezi așa ceva, in alte țări nu te obliga sa faci 100 de analize si ecografii si nici cezariene pe banda nu se fac ca la noi
Nu mai face acel test, dai atâția bani si tot nu îți poate spune concret daca are sindromul down sau nu. Aceste teste sunt inutile numai ca sa ia banii, eu am refuzat sa fac si dublu test si triplu test, acum sincer daca iți zice ca are sindromul down mai ai tu puterea sa faci avort? Eu cred ca nu. Sa nu mai zic ca sunt cazuri in care li s-a spus părinților ca copilul are sindromul down pe baza testelor și li s-a propus avortul, iar părinții au refuzat, iar copilul s-a născut perfect sănătos. Aceste teste nu sunt de încredere după părerea mea, inutile aproape, îți poate spune ca copilul are nu stiu ce si el de fapt sa se nască sănătos. La fel si cu colectarea de celule stem, o prostie, numai ca sa ia banii.
Faci cum vrei acum, acel 0.3 % este ceva minuscul si nu cred ca ar trebui sa iei in considerare si sa îți faci griji. Mergi înainte cu Dumnezeu si ai încredere ca copilul tau va fi sănătos si il vei iubi oricum ar fi.
Daca te pisi cu bolta pe analize si parerile medicilor de ce ai mai intrebat aici. Pare ca stii tu mai bine deja. La urma urmei voi ci copilul va veti chinui toata viata nu medicul...
Am zis cei cu gura mare sa si pastreze parerile. mai citeste odata mesajul meu ca pana si el a zis ca nu sunt sanse ca copilul sa iasa cu probleme, nu vorbiti limba romana sau care e problema?
Lasa ca ai tu de suferit daca e sa fie stai linistit. cautati de lucru ca oameni ca tine n au ce cauta pe site ul asta. Pe langa ca nu sti citi ce intreb mai dai si cu vorbe aiurea. Urat ca n ai viata personala
Am inteles, imi scuzi interventia.
Tu vroiai in fapt sa iti confirme cineva ca e ok sa te zgarcesti la 2000 lei pentru o analiza care ar putea sa influenteze viata voastra si a viitorului copil.
Hai ca ti-a confirmat cineva, cu dumnezeu inainte, lasa-i pe medici in treaba lor.
Bai ti am spus a doua oara ce a zis doctoru chiar ma enervezi acum. Cu ce influenteaza viata copilului un asa risc scazut daca pun in buzunarul unui doctor 2000 de lei? Pe langa cele date pana acum care au fost in regula? Sunt si o gramada de cazuri in care doctorii doar scot bani de pe spatele unui om care vede ca si permite, e fix problema mea ce aleg. Mai citeste odata mesajul pe care l am postat ca nimeni nu sugereaza testul asta. Dar e usor sa dam din gura.
Da, daca era procent mai mare la dublu test sa zicem peste 1% măcar, ai fi putut sa faci si analiza de 2000 lei, bănuiesc ca la amniocenteza te referi, care are si ea riscurile ei apropo, dar asa 0.3% nu mi se pare îngrijorător, mai ales daca la celelalte ecografii si la prima morfologie osul nazal a fost prezent
Exact ce ziceam, tu doar cauti validare ca e ok sa te zgarcesti
De ce ai pus intrebarea daca nu accepti decat parerea ta?
Fix de aia ai pus intrebarea, sa ti se valideze parerea.
Deci, da sunt destul de inteligent ca am observat asta.
Bineee se pare ca nu gandesti rational dar mersi de pont, repet zi faina sa ai cauta pe cineva care vrea sa se certe cu tine ca nu se poate intelege omu cu tine. Sanatate multa sa ai
Corect. Eu sunt ala care nu gandesc rational.
Prost eu ca m-am gandit ca o analiza care poate hotara viitorul copilului tau nu e buna si nu m-am gandit la sfatul "Mergi înainte cu Dumnezeu"
Daca eu ti-as zice ca la persoana X a fost in regula asta inseamna ca va fi si la tine?
Eu stiu ca e un moment foarte dificil pentru un cuplu sa afle astfel de vesti, de asta trebuie sa faci absolut tot ce e posibil sa afli cat mai multe informatii... desi la ce ai raspuns pe aici nu prea pare ca iti doresti asta.
Bine aparent sti mai multe decat un doctor. care nici eu n au zis ca trebuie asa ceva PENTRU CA COPILUL E SANATOS ci poate fi o eroare. Sincer acum, nu vedeti sau nu vreti sa vedeti ce am zis mai sus
Am inteles, si e prea mult sa dai 2000 lei sa afli daca e o eroare sau daca copilul tau chiar va fi sanatos. Tot eu prost ce sa zic... "Mergi înainte cu Dumnezeu" lasa analizele.
Nici ei* si nu inteleg ce te priveste pe tine asa tare subiectu asta ca de la inceput am mentionat ca n am nevoie de pareri aiurea ci doar de la FEMEI CARE STIU CE INSEAMNA O SARCINA SI ACEST PROCENTAJ. Daca eu stiu ca e ok copilul, medicul zice ca e ok copilul, alte cazuri intamplate la acest grad nu au fost, si vi tu si imi spui ce e mai bine pentru copilu meu? Am mentionat atatea lucruri pentru care tu te crezi mai presus si ceri info separate. E exact decizia mea ce fac si n am de iti dat tie nicio explicatie, eu am intrebat oameni cu cultura in acest domeniu si din cate vad oamenii care au experienta in acest domeniu (INCLUSIV DN-ul doctor pe care nu vezi ca l mentionez) spun ca totul e in regula. Care e grija ta ca deja m ai calcat pe toti nervii.
Va multumesc din suflet. Tocmai asta e problema ca eu am intrebat daca au mai fost cazuri si cum a fost desi doctorul mi-a spus ca nici un copil nu s-a nascut cu probleme de la atata procentaj. Unii oameni nu inteleg perceptia nu e a avea, ca daca e nevoie faci si scoti oricat e nevoie pentru copilul tau, dar perceptia de a nu fi nevoie. Adica arunci cu banii pe geam, asa ca apreciez extrem raspunsul dvs.
Wow. Deci faptul ca ai aflat ca copilul tau e bine si sanatos nu a meritat 3000 lei? wow wow wow...
Deja mi-a fost confirmat ce ziceam. Ea vroia validare sa nu faca testul. Drept dovada raspunsul tau a fost bun, restul nu.
qed.
Doar asta ai înțeles tu din răspunsul meu? da, a meritat, dar cu sau fără acei bani dați copilul meu tot sănătos ar fi fost
ziceam așa ca fapt divers, nu ca regret ca am dat banii
Care restul ca doar noi 2 am comentat la întrebarea ei, iar tu ai atacat-o aiurea fără sa citești bine întrebarea, doctorul ei i-a spus sa nu se îngrijoreze ca nu exita cazuri de down cu 0.3% risc la teste. Parerea doctorului e tot ce contează, deci, alte discuții nu își mai au rostul.
Mie riscul mi-a iesit mult mai mare ca al tau si niciun copil nu are sindrom down