| Claudia28Alina a întrebat:

Buna ziua.
Sunt studenta in anul 1 de facultate, am părinții divorțați și am rămas în mâna celui abuziv timp de 11 ani. M-ar interesa și pe mine niste lucruri de instanță dacă știe cineva.
Dacă părintele abuziv în violență domestică refuză și nu vrea să apara la instanta de 3 ori și instanța din cauza asta tot amână, ce pot sa fac sau ce pot sa cer de la instanță ca sa nu mai amâne in continuare procesul respectiv care ține din luna septembrie?
Mențin că nu am avocat, s-a cerut mandat de aducere și DEPBD de la instanță, era căutat și de poliție nu e de găsit.

17 răspunsuri:
Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Poti cere instantei sa se pronunte in lipsa.

| Claudia28Alina explică (pentru Salontanul):

Se poate face in lipsa lui fiindcă trebuie sa fie audiat de instanța pentru că e persoana abuzivă.
Iar primul an universitar în luna mai se încheie și in vara nu se ocupa de caz deloc.

| Claudia28Alina explică (pentru Claudia28Alina):

*NU se poate face in lipsa lui

| Salontanul a răspuns (pentru Claudia28Alina):

Te contrazic. In drept este un termen "contumacie" si asta se aplica la orice. Si pentru crime au fost judecate si condamnate persoane in contumacie, dar pentru un abuz. Instanta trebuie sa ia act de refuzul persoanei de a se prezenta si sa-l pedepseasca si pentru asta. Daca nu se poate cere schimbarea completului de judecata. Nu este normal ceea ce fac unele complete conduse de judecatori incompetenti.

| sierra1 a răspuns:

Se ocupă poliția de aducere, nu tu. Răbdare că timpul e in favoarea ta

| mi25 a răspuns:

Nu am inteles, pentru ce te judeci?

| 199onur7 a răspuns (pentru mi25):

Asta incerc si eu sa inteleg de ce face una ca asta

| mi25 a răspuns (pentru 199onur7):

Eu intrebam pentru ce te judeci" pentru pensie alimentara (popular zis), pentru intretinere, deoarece i-ai fost incredintata si cat timp esti la studii - nedepasind varsta de 26 de ani - este obligat sa te intretina sau pentru ca se poarta abuziv?
Orice cauza judiciara are un obiect.
In functie de obiectul cauzei as putea sa-mi dau cu parerea daca este tergiversare sau nu, daca este necesara o ordonanta presedintiala sau nu.
Sa stii ca procesele dureaza. Am doua procese deschise in 2018 si inca sunt in faza de fond.

Mergi la muncă bă lasă pomana.

Ce pomana? Visezi? De unde ai dedus ca nu muncesc?
Scuze, acum am observat ca nu tu ai pus intrebarea. Eu voiam sa o intreb pentru ce se judeca pe Claudia28Alina, cea care a pus intrebarea.

Pai da stai putin nu tu ai pus întrebare?

Nuuu! Am gresit amandoi. laughing

Iarta ma frate cu Adevărat imi cer scuze fața de tine am of am incurcat puțin am crezut ca ești fata care a pus intrebarea imi cer scuze frate pai aia vrea pomană in loc sa muncească cinstit

Frate eu acum trebuie sa incep munca iarta ma da revin la pauza daca am timp ai grija de tine si im cer scuze cu Adevărat daca ți-am zis ceva greșit sa ai o zi frumosa frate

Nu a fost nimic rau, doar o discutie. Toate cele bune.

| 199onur7 a răspuns:

Lasa ma pe mine cu vrajli dinstea mergi la munca nu mai băga procese si procurori in belele

| Claudia28Alina explică (pentru 199onur7):

1 Sunt in primul an de universitate
2 am orarul de la 8-20 (12 ore non stop)
3 nimeni nu angajează pe nimeni în ziua de azi ne având un min.de 2 ani experiență
4 e ușor să zici la cineva care încearcă să-și găsească un loc de muncă și tot nu este nimic
5 da că nu știi să ajuți pe cineva cu un sfat sau altceva atunci nu te baga și nu vorbi prostii doar că să te bagi in seama