Pai a fost prea alintat și crede ca ise cuvine totul și ca merita totul și nu-i bine în felul în care este el o sa ajungă mai mare și nesimțirea lui față de tine și părinți tăi va fi tot mai mare ar trebuie sa discutați serios cu el ca nu-i bine deloc ce face și cum se comporta cu tine tu fin și sora lui nu un străin și ori și cine el trebuie sa ia în considera ca sunteți familia lui nu dușmani lui și nici prieteni lui nu-i târziu încă sa înțelegă ca nu-i frumos și bine cu va tratează voi fin familia lui sora lui și părinți lui. Trebuie discutat serios cu el.
Și tu calmeazăte adică nu fa ceva ce ai putea să-l stârnești sa fie obraznic față de tine căci în felul asta nu ajungeți nică ieri va certați și ajungeți la rău și nu-i bine calmeazăte și tu sa se calmeze și bruzli (fratele tău mai mic) dacă vezi ca are arfe și figuri și da în tine și are arfe și te crede sacul lui de box și începe cu gesturi urâte ia-l și scuturăl o leacă sa nu fie obraznic sa știe cine este șeful ) (tu) ești șeful boss
Incerca sa il ignori. Nu-l baga in seama o perioada chiar daca pare greu. Daca vede ca ceea ce face nu te afecteaza si nu te enerveaza probabil se potoleste.
Nu este casa ta, este casa parintilor tai, tu avand 16 ani nu ai nimic pe numele tau, trebuie sa mearga parintii cu el la medicul de familie sa il consulte poate are diabet si din cauza stresului se comporta asa, spune le parintilor sa il duca la medic sa i faca toate analizele ca degeaba stati sa va certati, el daca se poarta asa cu voi inseamna ca are ceva.
Are ceva la cap pustiul. Sa i se ia tableta, mobilul si alte deviceuri. Sa fie dus la psiholog. Daca nici parintii nu il pot educa, sa fie si ei dusi la psiholog
Înțeleg ca este foarte dificil. Din cate imi dau seama, a fost alintat de părinți. Drept urmare, crede ca totul i se cuvine. Sfatul meu este sa încerci sa il ignori, oricât de greu ti se pare. De asemenea, iti sugerez sa il înregistrezi pe ascuns, pentru a avea dovezi de arătat părinților. In cazul in care nu vor sa faca nimic in aceasta privința, ai putea sa discuti cu un alt adult din viata ta, cum ar fi un consilier școlar sau un profesor.
In plus, te sfătuiesc sa înveți bine si te muti cat de repede posibil odată ce începi facultatea, de preferat cat mai departe. Chiar dacă la început iti va fi greu, macar o sa scapi de atmosfera toxica din casa părinților tai si iti vei putea cladi un nou viitor.
Mult succes, si tine minte - nu esti singura!
Ma refeream mai mult la faptul ca e casa in care locuiesc, deci pot sa o numesc și eu casa mea ca aici stau, chiar dacă nu e neapărat pe numele meu. Și să știi că la niște analize chiar i-a ieșit glicemia cam mare și i-a zis ca are risc de diabet deci poate ai dreptate.
Din cauza diabetului multi sunt irascibili nervosi deoarece fluctuatia glicemiei iti schimba dispozitia, neaparat mama ta sa mearga cu el la un medic diabetolog sa il puna pe tratament, pe insulină.