| AndreeaMaria0314 a întrebat:

Buna ziua, va scriu astazi, aici, pentru ca sunt intr o situatia in care nu stiu ce sa mai fac. Sunt o fata de 23 de ani, insarcinata in luna a 4 a si pe strazi. Locuiam cu fostul meu iubit ce m-a dat afara cand a aflat ca sunt insarcinata, eram de 12 ani impreuna si sarcina nu a fost nedorita dar nici planificata. Parinti din pacate nu am, am fost crescuta de bunica ce a murit acum cativa ani. Dorm prin scari de bloc sau pe la prietene cand mai pot. In timpul asta am incercat sa ma angajez dar din cauza sarcinii nu poot lucra 8 ore pe zi, am gasit ceva cu program mai lejer, sa fac curatenie si sa am grija de o batrana ce imi asigura un mic venit dar nu suficint pentru o chirie si vizitele la doctor. As vrea macar o chirie sa imi pot lua dar pentru asta mi s-a cerut o luna avans si una garantie, pentru ambele mi-ar trebui cam 3000 de lei. E prima data cand cer ajutor financiar si imi este foarte rusine dar singura in situatia mea nu ma pot descurca singura. Va multumesc din suflet!
M-am interesat de centrele pentru femei fara adapost deja dar am dat de oamenii ce doar m-au judecat si refuzuri pe motive de genul nu au locuri, ba nu ma incadrez si oricum nu as putea sa stau in unul la nesfarsit.

Răspuns Câştigător
| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Mergi la DGASPC din orasul tau.

De ex: https://dgaspc5.ro/2024/10/31/centrul-maternal-sf-maria/

16 răspunsuri:
| Cinic a răspuns:

Mai tin scamurile de genul in 2025?! Wow! Hmmm, deci nu te-au primit la nici un centru de single mums?! Stai! Eu stiam ca este ilegal sa te refuze! Si nu ai nici o, vecina, matusa?! Dar nu ar fi mai logic sa postezi pe grupurile de single mums de pe insta si Facebook?! Gen acolo chiar poti dovedi cum stai tu ca cenusareasa in scara blocului alaturi de copilul facut cu gigigel bossu bosilor laughing pai daca iti merge cu scamuri de genul, lasa-ma si pe mine sa imi incerc norocul poate imi scot si eu banii de bere.
Hei TPU! Va rog sa ma ajutati si sa imi donati niste bani pentru ca nu mai am bani de bere si de tigari sad nu pot sa ma duc la servici ca sufar de muncăfobie si putinii bani pe care i-am imprumutat de la camatari i-am bagat la pacanele si nu mi-au iesit saptarii crying
Deci va rog frumos sa imi donati bani pentru bere si tigari si daca sunteti amabili as dori si ceva bani de courbe. Nu este vina mea pentru situatia in care ma aflu ci patriarhatul si misoginismul m-au adus in starea asta crying

| AndreeaMaria0314 explică (pentru Cinic):

O sa iti dea si tie Dumnezeu dupa cum e inima ta

| Cinic a răspuns (pentru AndreeaMaria0314):

Te rog incearca sa modifici varsta. Ca tu spui ca esti impreuna cu gigel de 12 ani si tu ai varsta de 23 de ani. Asta inseamna ca esti iubita lui de cand aveai 11 ani! Se prind fraierii si nu iti mai doneaza bani. Broootal laughing

| darrio2007 a răspuns:

Sa inteleg ca erati impreuna de mici copii, de la 11 ani ai tai?
Tot ce spui este cusut cu ata alba.

| darrio2007 a răspuns (pentru Cinic):

A incercat si ea.

| mihai69 a răspuns:

Întreabă la biserici, mânăstiri. Unele se ocupă cu ajutorarea femeilor în astfel de cazuri.

| AndreeaMaria0314 explică (pentru darrio2007):

Da, eram impreuna de cand aveam eu 11 ani si el 16. Inteleg acum cum suna dar atunci nu mi se parea nimic gresit.

| AndreeaMaria0314 explică (pentru mihai69):

Am incercat, deja ma ajuta un preot cum poate, chiar dansul mi-a dat ideea de a posta online. Iar manastirii nu stiu nici una din pacate.

| AndreeaMaria0314 explică (pentru LaSteauaCareaRasarit):

O sa incerc astazi sa sun la ei. Va multumesc pentru sfat!

| AndreeaMaria0314 explică (pentru Cinic):

Da, am mai raspuns la cineva asta, am fost cu el de la 11 ani. Foarte simplu

| darrio2007 a răspuns (pentru AndreeaMaria0314):

Ok. Cum spui tu.
Dar mă cam indoiesc de faptul ca ai ramas insarcinata abia la 23 de ani, dupa atata timp.

| Laomarginededrum a răspuns:

Depinde in ce oras esti.
In Bucuresti centrele Roua te vor ajuta cu tot ce ai nevoie.
Iar in Iasi părintele Dan Damaschin.

| Laomarginededrum a răspuns:

Chiar si eu te pot ajuta, cum să dau de tine?

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns (pentru AndreeaMaria0314):

Sper ca iti vei educa copilul sa nu repete greselile voastre!
Este timp berechet pentru iubit dupa ce termina scoala, la 18 ani!

| mihai69 a răspuns (pentru AndreeaMaria0314):

Discută cu acel preot, el sigur cunoaște.
Ar mai fi și asta:
https://www.dasp.ro/......-familiei/

| mihai69 a răspuns (pentru AndreeaMaria0314):

Asociația Anais - oferă adăpost și consiliere pentru mame și copii în situații de criză, în special victime ale violenței domestice.
Fundația Sensiblu - administrează "Casa Blue" pentru mame singure și copiii lor care se confruntă cu violența domestică.
SOS Satele Copiilor - oferă sprijin și adăpost temporar mamelor singure și copiilor lor.
Fundația FARA - are programe dedicate mamelor singure și copiilor în dificultate.
Asociația Touched România - are un centru rezidențial "Casa Iosif" pentru mame singure și copiii lor.
Asociația ACASĂ - oferă asistență socială și adăpost temporar pentru mame singure cu copii.
World Vision România - are programe de sprijin pentru familii monoparentale.
Multe din aceste organizații oferă nu doar adăpost, ci și consiliere psihologică, asistență juridică, orientare profesională și sprijin pentru reintegrare socială.