Intr-o carte de criminologie scrie asa : cercetarile efectuate au aratat ca majoritatea minorilor delincventi provin din acele familii in care stilul educativ este caracterizat fie prin indiferenta fie prin despotism. La consecinte tot atat de negative duce si stilul educativ permisiv, excesiv de tolerant, manifestat prin rasfatul exagerat al copiilor.Acest stil este caracteristic indeosebi familiilor cu un singur copil si cu o situatie materiala foarte buna. Sa continui?
Depinde de varsta celui care isi da cu parerea. Un pusti de 12 ani are o viziune total diferita fata de un om matur de 30 de ani.
E o intrebare buna dar nu e corect formulata.
Dupa mine o familie e reprezentata de acele persoane care te accepta fix asa cum esti si indiferent de ce greseli faci in viata, ele te vor primii intotdeauna cu bratele deschise, fara sa te judece. Sunt acele persoane care te sustin si te imping de la spate sa faci ce e bine pentru tine, care te iubesc neconditionat si te fac sa te simti "safe"/acasa.
Cum ai spus si tu subtil in post, familia nu inseamna mereu legatura de sange. Prieteni de zeci de ani pe care-i cunosti de cand erati mici, sunt si ei tot familie.
Fara sa te judece indiferent de greseli.
Error 400 : "Bad request".
Ce material de familie de psihopati trebuie sa fii talica.
Te insala nevestica cu altul de la job, dar tu sa n-o judeci prea aspru, doar o iubesti neconditionat.
Intrebarea o fi formulata strategic, dar si raspunsul tau starneste rasul oamenilor trecuti de "12 ani".
În contextul actual (mă refer la ce se încearcă să ni se inoculeze prin intermediul mass-media și în curând și prin intermediul școlii) familia ideală ar fi: un el + un el sau o ea + o ea!
Ca te-a inselat n-a fost o greseala, a fost o alegere. Facand asta, ea a ales sa paraseasca "familia". O greseala este atunci cand... de exemplu ti-ai pierdut locul de munca si nu mai stii ce sa faci cu viata ta. O familie adevarata te ajuta. Altfel iti dau si ei cu sutul si cam aia e.
Hai ca n-a intrat in ea din greseala, sa fim seriosi. Faci confuzie intre o greseala si o alegere proasta.
Asta urma. https://ibb.co/LkXr8wt
Dar nu mai pot, trebuie să aștept o oră și nu mă mai complic.
"ti-ai pierdut locul de munca si nu mai stii ce sa faci cu viata ta" Asta e o greseala? S-ar intelege ca e 100% vina lui/ei ca si-a pierdut locul de munca.Și nu e.
O greseala poate fi voluntara sau nu."n-a fost o greseala, a fost o alege" -adică o greseala intenționată.
Familia ideala trebuie sa fie unita. In fata strainilor, familia sa nu isi spele rufele, sa nu dea din casa niciodata. Sa nu se vorbeasca membrii familiei prost intre ei, ci doar de bine. Parintii sa fie in stare de orice pentru fericirea fiicei/fiului lor, si sa il/o vorbeasca doar de bine in fata celorlalti.
Familia ideala trebuie sa fie deschisa la mine. Sa nu fie din aia limitati care merg cu sfintenie la tara in fiecare saptamana, mananca ciorba de loboda si mamaliga de luni pana duminica si cred in religie, spiridusi, fantome etc.
Parintii sa nu aiba Facebook, Instagram, Youtube sau orice altceva de genul. Asta ca sa nu isi puna propriul copil in c*rul gol pe internet, ca am vazut ca a devenit un abuz practicat de multi parinti din ziua de azi.
In familia ideala membrii familiei sunt egali intre ei. Se respecta in mod reciproc. Reciproc, adica si parintii pe copil, nu doar copilul pe parinti.
Si prezenta lui ar trebui sa ma influențeze in vreun fel?
Un climat conjugal tensionat, certurile, starile conflictuale intre soti sau intre parinti si copii manifestate prin repetate certuri, batai, vor influenta negativ formarea personalitatii copilului. Cartea se numeste "Criminologie " si e scrisa de Gheorghe Nistoreanu si Costica Paun. Am redat pasaje din carte.
O familie ideala este formata dinte niste oameni normali la cap, care sunt in stare sa crească un copil sa se dezvolte bine din toate punctele de vedere. Și aici nu mă refer la partea financiara.
Că de multe ori copii sunt crescuți de alți copii adulți. Care le transmit problemele lor mai departe. Într-o formă sau alta.
Iubire necondiționată primesc doar copii și animalele. Uneori nici aia.
Da, e cam vina ta cand iti pierzi locul de munca, deoarece nu esti dat afara daca iti indeplinesti toate sarcinile si esti un angajat bun. In ce lume traim? Esti dat afara cand freci menta, lipesti neanuntat/nemotivat, etc etc.
Daca privim lucrurile asa, nu exista greseli din vina ta, nu? Orice poate sa fie interpretat altfel.
"Orice poate sa fie interpretat altfel." - adica daca cineva iti greseste e tot din vina ta. Aha.
Mai e si covidul acum, lumea data afara masiv, iar tu ne spui noua pe TPU "slavite fie toate muierile pentru ca ele nu au cum sa greseasca, ci doar sa aleaga fiindca au tot dreptul, desigur", Ineys, TPU, 2020.
Consider familie ideala un cuplu sot-sotie, maturi, cu locuinta lor (chirie/proprietate, nu conteaza), independenti financiar, cu 1-3 copii de varste apropiate.
In caminul lor ar trebui sa primeze intelegerea, increderea si seriozitatea (a nu se confunda cu sobrietate).
Pt mine familia ar insemna un hibrid in forma de femeie care ma iubeste neconditionat, nu e nevoie de copil si asa nu am tragere de inima pentru ei. Prefer sa tin cont de fericirea mea, altii pot reproduce rasa mai departe
Familia ideeala pentru mine ar fi o familie mai independenta, adică sa nu fie genul de oameni care stau bot în bot tot timpul, au încredere unul în celalatv, își oferă libertate dar fac și lucruri frumoase împreună, se distrează, călătoresc și se simt bine împreună.
Florin123y întreabă: