Viata e cum ti-o faci. acum ceva timp eram intr-o depresie destul de grava, din care nici macar terapia cu un psiholog nu m-a ajutat, ci doar schimbarea principiilor si gandirii m-au facut sa ies din depresie si sa invat sa iubesc viata. Sa mi fac viata sa fie frumoasa. Si tu si toti putem face asta, doar ca romanii nu sunt invatati sa aiba o gandire pozitiva. Iar legat de "de ce suferim atat? Tu alegi cat de tare te lasi afectat, iar "aceste suferinte inraiesc omul in loc sa l imblanzeasca" well, tu alegi ce fel de reactie ai, poti sa suferi, sau poti aprecia ce ai oricand, oricat de putin ai avea si sa inveti ceva din orice. Ar trebui sa invatam ca viata depinde de noi, nu de altcineva, nu "asa e viata", asa esti tu.
Viata e plina de suferinta, nu e nimic nou. Scopul tuturor oamenilor este sa gaseasca fericire prin cele mai mici sau scandaloase moduri posibile, in timp ce uita de viata scurta pe care o au si mediteaza la ce urmeaza dupa moarte, o potentiala curiozitate a omului batran.
Nu viata este grea.
Omul isi face singur viata grea prin manipularea in masa care exista.
Dorinta banului, lipsa respectului, fricii de Dumnezeu, homosexuali toatae combinate fac viata.
Pentru mai multe răspunsuri, poți încerca să consulți Biblia. Asta dacă vrei. Bineînțeles că faci ce dorești, nu te obliga nimeni, eu doar te-am informat.
Oricat de mult cauti sensul vietii,nu vei reusi. Nu exista un raspuns concret in legatura cu sensul vietii. Inca din antichitate, oamenii au incercat sa raspunda la aceasta intrebare si nu au putut, dar au inteles ca ei sunt doar o parte din lume/univers si ca orice am face in lumea asta, tot vom muri. Asa ca incearca sa iti umpli golul din tine prin anumite lucruri, sa gasesti ceva in viata asta care te multumeste. In viata exista doar suferinta, dar poti sa iti "alini" suferinta asta prin anumite lucruri care te fac fericit(sa uiti prin ce ai trecut pentru a realiza aceasta fericire temporara). Nu exista si nu va exista utopie si nici bunatate absoluta,din cauza individului. Fiecare om traieste dupa propriile sale idei, dar mai presus de toate,omul este egoist. Orice facem in lumea asta facem pentru noi. Simplul fapt ca te intalnesti cu cineva,o faci pentru a iti satisface nevoie tale. Asta se aplica la orice lucru/actiune il/o faci, chiar si la actiunile de caritate( daruiesti obiecte materiale pentru a primii o liniste interioara). Sfatul meu este sa iti gasesti ceva ce iti place si sa incerci sa ajugi/faci/tragi/te multumesti cu el. Oricum murim, nu are rost sa te sinucizi sau sa iti faci rau. Traieste viata asta cum vrei tu. Eu unul, dupa multe astfel de intrebari, am realizat un lucru: imi place sa fiu liber. Asa ca nu imi mai pasa ce zic altii, lenevesc cat de mult pot si depun un minim de efort, cand este cazul. Mai bine lenevesti aproape toata ziua, dar in putinele ore de munca te concentrezi si dai randament maxim si sefii sunt multumiti (asa o sa traiesti bine si poti sa ramai tu). Cel putin asa merg lucrurile pentru mine. Bafta
Daca ai facut alegeri gresite acum suferi.Dar se poate indrepta totul. Poate acesta este testul tau, daca ai sau nu curajul sa actionezi in loc sa fii o victima.
Viata nu e grea. Cumulul de alegeri pe care le facem ne-o transforma in grea/usoara.
Parerea mea este ca suferinta este o alegere.
Ceea ce inseamna ca si fericirea este o alegere.
Am consulatat-o. Eram o crestina practicanta acum ceva vreme...m-am departat tare prin incercarile care-mi s-au dat de un an si ceva
Bolile pot fi din cauza păcatelor parințiilor, a străbunilor etc sau nu neapărat :
Din păcatele părinților, a străbunilor etc :
★„... căci Eu, Domnul, Dumnezeul tău, sunt un Dumnezeu gelos, care pedepsesc neleguirea părinţilor în copii până la al treilea şi la al patrulea neam al celor ce Mă urăsc, şi Mă îndur până la al miilea neam de cei ce Mă iubesc şi păzesc poruncile Mele."
Nu neapărat din cauza păcatelor :
★„1. Şi trecând Iisus, a văzut un om orb din naştere.
2.Şi ucenicii Lui L-au întrebat, zicând: Învăţătorule, cine a păcătuit; acesta sau părinţii lui, de s-a născut orb?
3. Iisus a răspuns: Nici el n-a păcătuit, nici părinţii lui, ci ca să se arate în el lucrările lui Dumnezeu."
Putem spune, că totul are o cauză. Nu acuz de nimic, doar au fost niște informații.
"To live is to suffer..To survive. well, that's to find meaning in the suffering."
Sensul vietii este sa traim pentru Dumnezeu. Asa am fost creati, si numai asa putem functiona in parametri normali. Viata este altfel cu Dumnezeu alaturi. Aceasta este nevoia noastra, dar si dorinta lui Dumnezeu.
Nu vorbesc de a avea o gandire pozitiva, ci de o viata schimbata total.
Sensul vieții reprezintă un proiect colectiv al omenirii. Oamenii aleg cum sa-si traiasca viata. Suferinta, inraire, sincer se chinuiesc singuri. Alege din orce situatie rea care ti se intampla partea buna si ai sa vezi ca nu vei mai suferii. Lasa invidia, ura, dusmania deoparte si ia lucrurile asa cum sunt si vezi ce inima usoara ai sa ai.
Asta cu „viața pentru cei puternici" se aplică, eventual, pe la animale.
Omul nu este un animal, este coroana creației lui Dumnezeu.
Viața e o formă de aranjare a materiei în timp. Materia are proprietăți și în timp se aranjează sub formă de viață dacă sunt condiții prielnice.
Viața are valoare doar pentru viețuitoare. Viețuitoarea e un roboțel natural programat prin selecție naturală să strângă resurse, să supraviețuiască, să se adapteze la mediu, să se înmulțească și să își dorească viață. Pentru altcineva în afară de viețuitoare, viața nu are nici o valoare. Pentru o piatră nu are nici o importanță dacă exista sau nu viață.
Viețuitoarele fac tot ce se poate face pentru a executa programul de viețuitoare. Un virus, un parazit sau o bacterie nu întreabă omul dacă vrea să se îmbolnăvească. Îl folosește ca resursă, îl mănâncă și așa avem bolile. Un om sau un lup nu întrebă o găină dacă vrea să fie mâncată. Un mincinos, un hoț sau un tâlhar nu întreabă omul dacă vrea să fie mințit, înșelat sau tâlhărit și de aceea avem înșelăciune, hoție, tâlhărie și războaie. Dreptatea e a aceluia care e mai puternic. Așa sunt viețuitoarele, fac orice pentru supraviețuire, strângere de resurse și înmulțire, iar în cazul omului avem muncă, hoție, înșelăciune, tâlhărie și războaie. Fiecare e cu norocul lui. Trăim ca orice viețuitoare pentru că alte viețuitoare numite părinți au executat programul de înmulțire.
Vernusio întreabă: