Depinde de ce am avut mai mult parte în trecut și ce ne-a lipsit realmente. Mie îmi lipseau prietenii și astfel îi prețuiesc mai mult, știu cine e din interes și cine e lângă mine la greu. În privința iubirii, doar atât am de spus, nimic mai mult : http://www.youtube.com/watch?v=uiH4BFTELME. Din partea iubirii deja nu mă mai aștept la nimic.
Prietenia e cel mai rar lucru pentru mine, mai ales ca de curand chiar mi-am pierduc ce mai buna prietena(ne-am certat rau) si regret asta foarte mult! Ea chiar era o ''prietena''!
Pretenia e o legatura puternica!
Intr-o relatie de prietenie trebuie sa ne ajutam, sa ne intelegem(cel mai important), si pur si simplu sa ne simtim bine atunci cand suntem cu el!
Distarctia e mereu mai amuzanta in doi!
Nu sunt greu de intretinut, nu te gandi ca cel mai bun prieten este un ou care il tii in lingurita si trebuie sa mergi incet sa nu-l scapi.
Daca vine cineva cu o sabie/pusca etc si te pune sa alegi pe cine sa omoare:pe prietenul tau adevarat sau pe iubita ta pe care o iubesti,evident,ce alegi? Si daca e sa o iei sistematic,prietenie nu poate fi fara dragoste. Dragostea,la randul ei,nu poate exista fara relatii de prietenie,insa e mai interesanta caci e un sentiment,nu o relatie umana, cum e prietenia. Dragostea este de mai multe naturi, si sa iti dau cateva exemple:iti iubesti mama, dar nu ca pe iubita ta si in mod sigur nu vei iubi pe nimeni ca pe copilul tau, insa si pe prietenul tau cel mai bun il iubesti si banuiesc ca ai suferi profund daca unul din acestia ar pati ceva grav.In concluzie, dragostea e un sentiment, prietenia e un fapt, o relatie umana.Totusi,o prietenie adevarata,care contine tate elementele specifice(atasare, loialitate, suport reciproc, etc) e ceva mai greu de gasit si evident, mai rar.
Amandoua sunt rare. Nu exista pretenie adevarata fara implicarea ambelor persoane.Gasesti foarte greu o persoana care sa te accepte asa cum esti,care sa nu incerce sa te schimbe,care sa stea langa tine atunci cand te simti rau si sa incerce sa-si ofere ajutorul neconditionat. Desi aproape toti putem spune ca stim sa fim prieteni de fapt putini realizam ca a fi prieten inseamna mult mai mult si nu suntem pregatiti pentru a face fata unei prietenii adevarate. Poate pentru ca ne este teama ca vom gresi fata de persoana respectiva,ca nu vom face fata adevaratelor provocari pe care le implica o prietenie.
Dragostea? Putin stiu ce inseamna cu adevarat dragostea.E usor sa spui "Te iubesc" dar cati dintre noi si simt acest lucru? Iubirea implica sentimente profunde, respect, comunicare, intelegere, devotament.Suntem in stare sa facem fata la asa ceva? Suntem pregatiti sa ne implicam cu adevarat intr-o relatie si sa dam ce avem ce este mai bun din noi? Multe persoane nu-si pun astfel de intrebari.Se avanta intr-o relatie fara sa inteleaga ca iubirea inseamna mai mult decat cuvinte spuse celui drag.De aceea de multe ori suntem dezamagiti.Pentru ca multi se implica intr-o relatie de teama singuratatii si a gandurilor dar nu se gandesc la persoana de langa ei si de fapt sunt mult mai singuri in aceasta relatie pentru ca unul sta pierdut in gandurile lui si celalalt daruieste ce are mai bun pana ajunge sa inteleaga ca oricat de mult se implica nu are nicio sansa. Si renunta. Pentru ca si el este om, si el are nevoie de caldura si daruire din partea celui iubit.
Dragostea se traieste in doi, acelasi suflet in doua trupuri, aceeasi daruire si aceleasi sentimente. Dragostea este simpla.Noi ne complicam.Alegem sa iubim persoane care isi plang de mila in loc sa traiasca iubirea, sa o simta.Si ne fac sa fim dezamagiti de tot.
Eu spun ca prietenia (prietenia adevarata) este cel mai rar lucru. Multi sint fatarnici si se declara prieteni pentru oarece avantaje. Apoi intorc spatele. Sau mai rau, vor ca celalat sa-i fie prieten, sa-l ajute dar el nu ofera acelasi lucru. Dragostea exista in fiecare. Doar ca in tinerete o confundam cu atractia. Important este sa gasesti omul pe care sa-l iubesti.
Prietenia este de nezdruncinat, indiferent de conditii. Daca este prietenie! Fericit este cel ce are un prieten!
Eu il aleg pe cel care ma iubeste mai mult, chit ca-i un versus intre dragostea romantica si cea prieteneasca; decat sa iubesc eu mai mult si celalalt mai putin, prefer asa cu siguranta. Nu fac o diferenta foarte mare intre astea doua.
Uite, sa spunem ca am un prieten bun care ma sprijina moral si imi este alaturi dupa gratii si ne batem cu toti borfasii si am un iubit care ma iubeste, dar nu ma poate sprijini moral. Ce rost mai are sa fiu cu el, cand deja primesc sprijin moral, respect, loialitate? daca vreau sex, imi pot lua un prieten cu beneficii, asa ca-mi indeplinesc toate nevoile de fiinta terestriala.
Pot iubi si respecta ca pe un frate un prieten adevarat.
Aici ti-am dat exemplu pentru cazul care l-ai spus mai sus.
Inca o chestie, prietenia adevarata este bazata pe sentimente, nevoil firesti ale omenirii.
Si daca il pierde, devine atat de distrus omul ca vor crapa si muntii de tristetea lui. Adica eu cel putin asa as fi fost
Prietenia adevărată şi dragostea sunt una şi aceeaşi.Nu se poate o dragoste fără o prietenie adevărată sau o prietenie adevărată fără dragoste.Aceste două elemente se completează reciproc şi au nevoie una de alta pentru a supravieţui.Şi nu sunt nişte elemente rare, trebuie doar să ştii cum să le valorifici pe amândouă, dar asta depinde numai de tine.
Eu zic ca ambele sunt rare!
Un prieten adevarat gasesti mai greu, dar nu e ceva imposbil daca stii sa-ti alegi prieteni si sa privesti dincolo de aparente.De multe ori mai tragem si concluzii pripite in ceea ce priveste caracterul unei persoane.
Cu dragostea nu stiu ce sa zic, aici gandim diferit, actionam diferit.
Sincera sa fiu cred ca prietenia adevarata este mai rara. Rar gasesti un prieten in zilele de astazi care sa nu te barfeasca si sa te inteleaga. Si eu m-am certat cu cea mai buna prietena, dar faptul care a umplut paharul e faptul ca ma barfea, iar eu (cica) o barfisem spunandu-i enervanta (o singura data).
Prietenia este ceva ce tanjesc sa am.Am fost prea buna cu anumite prietene si acumnici nu ma baga in seama..de cE? nu stiu
dragostea? e un rahat.o ai.o simti si dispare cu rani adanci ma lasa rece ambele parerea mea!
Dragostea e unica,nu e doar rara.
Iar prietenia tinde sa ajunga si ea la acelasi statut,pentru c-ar putea fi definita ca o dragoste absolut platonica.
In ambele,persoana ta trece brusc pe locul doi,te intereseaza ca celalalt sa fie bine si sa fie fericit,nu tu.
Devii fericit sa dai,nu te mai intereseaza sa iei, nu masori ce dai, te face fericit fericirea celuilalt si devii bine doar stiind ca e bine celalalt.
Oamenii au incetat sa fie dezinteresati, buni sau sensibili, asa ca o prietenie adevarata e unica.
Ca si dragostea.
Au incetat? Eu mereu am considerat ca sentimentele astea nu poti sa ti le impui, cel putin eu asa functionez, nu pot sa-mi impun sa nu iubesc doar pentru ca eu am fost naiva si s-a daramat relatia, un exemplu doar.
Da,sentimentele nu poti sa ti le impui, dar din naivitate, poti alege gresit.
Amandoua sunt rare. Amandoua se pot naste pe neasteptate, amandoua te pot lovi dintr-o data si tot amandoua te pot abandona fara nici o explicatie. Eu cred in dragostea adevarata deoarece cred si sper sa fie asa cum cred ca o traiesc acum. Iubitul meu e centru atentiei mele, pentru el chiar as face orice, pe el l-as iubii si orb si schiop. In prietenia adevarata nu cred, nu cred ca exista asa ceva. Am prieteni dar nu sunt prieteni adevarati. Prietenii adevarati sunt mereu langa tine, la bine si la rau.Ai mei sunt mereu langa mine la bine si mai niciodata la rau.