Se zice ca casatoria e ca o cetate asediata - cei ce sunt afara vor sa intre inauntru, iar cei ce sunt inauntru, vor sa iasa afara. Si e o realitate chestia asta.
Eu as fi si Pro si Contra. Pro doar daca te casatoresti cu cine trebuie, cu femeia care chiar iti e pe potriva, care chiar iti poate fi o sotie buna. Contra daca e de forma, sau daca e bazata doar pe sentiment (la inceput e usor sa spui "Te iubesc!", ca mai tirziu dupa aceea sa dai cu parul - e realitatea multor familii in ziua de azi).
Insa, in sine, casatoria e un lucru bun, extraordinar, pentru ca daca e reusita, poate face din (si cu) cei doi ceva ce in mod sigur fiecare de unul singur nu ar putea sa faca.
Se zice ca casatoria e ca o cetate asediata, cei dinauntru vor sa iasa, iar cei de afara vor sa intre. Si e o realitate chestia asta. (cu exceptia celor casatoriti si au casatoria reusita, asa poti vedea care de ce parte e, in functie de raspunsul primit )
Eu sunt si Pro si Contra. Daca e cu persoana care chiar ti se potriveste, cu care chiar poti face casa buna, atunci e Pro, insa daca nu e asa, decit sa ai un iad la tine in casa, mai bine Contra. In sine insa, casatoria e un lucru minunat, extraordinar, pentru ca in doi poti face ce niciodata nu ai putea realiza de unul singur.
Pro... odata si odata fiecare se satura de burlacie traindu si viata cum vrea dar vine un moment cand vrei sa te asezi la casa ta, intemeindu ti o familie, partea doua e ca,, casatoria e ca si cum ai juca la loto,, daca ai norocu sa o faci cu persoana potrivita poti fi un familist inrait
Contra. Nu mi se pare normal să stai cu cineva doar că ai niște acte făcute. Eu n-aș suporta ideea că soțul meu chiar dacă s-a plictisit stă cu mine doar că a jurat în fața lui Dumnezeu sau că a semnat niște acte și nu-i arde de divorț. Eu aș sta maxim cu cineva în concubinaj, mi se pare cel mai ok.
Total contra.Casatoria iti ingradeste libertatile si drepturile, si este inutila.Multi aberanti pe aici, multi tare.Se poate foarte bine trai cu cineva pe care "iubesti" si in concubinaj, iar o eventuala despartire nu are efectele negative, pe care le are o casatorie, nu mai vorbim de corvoada cu eventualul partaj sau custodie a kinderilor. Ce mi se pare mai grav insa, e ca, in ultimul timp, casatoria a inceput sa fie feminista rau de tot, odata cu semnarea actului, femeile capatand mai multe avantaje decat barbatii, si mi se pare deranjant sa nu existe echitabilitate.Casatoria aduce si stres foarte mult pe capul omului, e mult mai bine sa stai cu cineva, stiind ca acel cineva sta cu tine de bunavoie si nesilit(a) de nimeni, si nu sta din cauza ca exista un anume act ce il/o face, uneori sa stea cu tine chiar si de frica, unui proces sau a unui partaj dezavantajos, sau a incapacitatii de a se descurca mai departe.Si,e cu atat mai putin favorabila o casatorie, cu cat rata divorturilor a explodat, de vreo 60 de ani, la nivel mondial.Nu mai e sustenabila institutia casatoriei, devine redundanta si anevoioasa.
Pe baza cretinismului propus de feministe, cum ca, vezi dom'le, casatoria le face victime sigure pentru anumite tarani, iar rolul de sotie inlesneste violenta conjugala, si ca prin acesta, femeia este subjugata ireversibil. Aberatii, stiu. Dar in US, si in multe alte tari unde miscare feminista ia amploare, contractele semnate inainte de casatorie intre parteneri, avantajeaza femeia.De exemplu, stiu ca in Kentucky(stat religios, de rednecks, din Bible Belt), la casatorie este atasat un act prin care se stipuleaza, ca orice femeie, isi poate lovi sotul, fara sa primeasca amenda, probation(supraveghere), ore de munca in folosul comunitatii, sau puscarie, atat timp cat loviturile produse nu ii pericliteaza sanatatea barbatului, dar un barbat, pe simpla marturie a sotiei si un certificat medico-legal, poa' sa ia si trei ani, cu executare. Certificatul asta medico-legal, in Kentucky, daca exista in cazul femeie-violenta, barbat-victima, ii poate scoate femeii cel mult o mustrare, sau maxim, 25 de ore de munca in folosul comunitatii, asta daca are un avocat slab, ca daca avocatelul e ferchezuit, o scoate pe auto-aparare. Iarasi, prin statele scandinave, odata cu (,) casatoria, procedura de divort intentata de femeie este foarte rapida, pe cand daca un barbat cere divortul, procedura este mai anevoioasa, tot din cauza unor astfel de chichite strecurate aiurea, ce poarta pecete de feminism, poate si misandrism. Femeia, IIRC, in Norvegia poate face o cerere de divort imediata, pe cand barbatul trebuie sa astepte si sa dea niste motive serioase pentru dorinta sa, femeia nefiind nevoita sa faca asta.Sa nu mai spun de legile "anti-violenta" ce favorizeaza femeia, si taie capul barbatului in piata publica.Amu,e de căcat sa iti bati partenerul, dar orice sex ai avea, ar trebui sa existe un echilibru, mai ales in situatiile taioase in care te duce casatoria, cum ar fi astfel de conflicte.La noi inca n-a ajuns valul asta de feminism in procedurile legale de mariaj, insa n-as fi surprins sa se descopere tot mai multe avantaje oferite, pe considerente foarte dubioase, femeilor.In US si alte state in care femeia e "emancipata" colcaie astfel de cazuri, si cvasi-abateri de la lege pentru a proteja eterna victima feminina.
Prefer sa ma numesc necredincios, nu sunt ateu, il combin si cu alte religii, in afara de crestinism.Si,apropo,cum in fermitatea mea, il refuz pe Dumnezeul tau, nici n-am nevoie sa trec in fata lui, pentru ca nu cred in el, iar viata de apoi este o poveste demna de crezut, daca ai maxim 10 ani.
Clar Pro. Oricat de imbecili am fi, intr-o viata de om - femeia trebuie sa nasca OBLIGATORIU iar barbatul sa se insoare. Acuma, parerea mea e dupa 30 mai ales in asa vremuri dar nicidecum sa murim irosindu-ne viata degeaba pe acest Pamant.
De ce trebuie să nască obligatoriu? Nu suntem deja prea mulți pe planeta asta? Iar ce se întâmplă daca femeia nu poate avea copii? Înseamnă că a trăit degeaba? Câtă logică, haide să ne înmulțim că și așa nu ne ajung resursele pentru câți suntem acum.
Una e sa nu poata sa nasca si alta e sa fie o curva care nu vrea sa auda de intemeierea unei familii. Resurse? Probabil te referi la nivel national, asta nu inseamna ca daca in Romania murim de foame stam si gandim asa. Logica mea am citit-o in carti nu eu o zic. Fiecare se naste pentru a-si implini destinul atat pe plan profesional care si-l alege singur dar si pe plan religios - pentru ca despre asta e vorba. Te nasti si esti obligat sa lasi pe cineva in urma ta. Daca am gandi asa cum spui tu, atunci in 100 de ani cu adevarat ar muri lumea de foame pentru ca odata ce populatia scade nimeni nu ar mai putea face fata - ar fi un dezastru. Dar probabil te referi doar la romani. Oricum, raspunsul meu tinde spre unul uman, ni s-a dat un suflet care trebuie sa-l folosim cu altcineva pentru a crea altele. Pentru ca asa este scris.
Drăguț, e prima dată când cineva mă face curvă, merci.
Și nu, nu mă refer la nivel național, noi o ducem bine față de alte țări. Noi avem resurse dar nu suntem în stare să profităm de ele și asta este deja altă problemă. În România murim de foame de proști, că teren agricol avem, nu suntem în stare să-l folosim și importăm. Și e amuznat că un om își ia logica din cărți, nu deține o gândire proprie. Cărțile sunt așa de diferite și nu au neapărat dreptate. Dacă un autor are o gândire tâmpită asta nu înseamnă că trebuie să o adopți și tu, sau măcar nu în întregime. Oricum, mereu o să găsești cărți care se contrazic, deci logica ta e limitată la cărțile care le-ai citit, deja dacă citeai mai multe logica poate se schimba datorită antitezei dintre diferiți autori.
Oameii nu sunt toți ca tine, nu toți își doresc să-și îndeplinească destinul pe plan profesional și religios, e o aberație. Destinul pe plan profesional depinde de educație. Degeaba e X priceput la arhitectură, dacă n-a învățat și a intrat într-un industriazl de prelucrarea lemnului mai are oare X șanse să ajungă arhitect, să ia un examen serios? M-aș mira. Deci prioritatea ar trebui să fie educația, nu profesia în sine. Dacă ai educație poți să-și descoperi și talentul, dar fără degeaba ai talent. Iar destinul pe plan religios mi se pare o tâmpenie, asemenea tutror religiilor. Credința mi se pare un lucru normal, omul nu își poate explica totul și ajunge la credința/speranța că există o entitate superioară, dar religia este manipulare în masă. Toate sărbătorile sunt o afacere, asemenea ritualurilor și obiceiurilor. Cărțile sfinte sunt și ele tot manipulare, nu de alta fiecare religie are o carte proprie în care se precizează că zeul lor este cel adevărat.
Și nu, nu ești obligat să lași pe cineva în urma ta, este o tâmpenie. Uite, de exemplu eu am gene proaste. Genetica spune că sunt șanse de 50% să am un copil bolnav. De ce mi-aș dori un copil bolnav? Practic eu nu-mi doresc un copil în general, realizez că nu asta îmi trebuie ca să fiu fericită ci mai mult, asta mi-ar distruge fericirea. Mi se pare o mentalitate idioată asta cu lăsatul în urmă de copii. Oare un tată care își bate copiii și nevasta merită să lase pe cineva în urmă luând în considerare că sunt șanse imense ca acei copii să se se poate cu copiii lor cum s-au purtat părinții cu ei? Merită un criminal în serie urmași? Oricum, cel mai rău mi se pare să ai copii fără să-i dorești. Așa te-ai chinui și pe tine și pe ei, n-are rost să faci copii doar ca să lași pe cineva în urma ta.
Și nu, n-am muri de foame, șomajul este mare, deci și așa sunt mai puține locuri de muncă decât oameni care pot să muncească. Poate n-ai observat dar oamenii cu o educație mai scăzută tind să aibă mai mulți copii. În ritmul ăsta planeta se umple de hoți, proști și leneși. Deci oricum murim de foame. M-am săturat eu câți puradei văd la cerșit la fiecare colț, cred că sunt mai mulți decât copiii care merg la școală.
Și totuși nu-mi place că vorbești în general, ție ți s-a dat un suflet ca să-l folosești pentru a crea altele. Eu prefer să-mi creez o rulotă pe maul mării și un Saint Bernard.
N-ar trebui sa-ti mai raspund provocarii tocmai pentru ca observ ca esti genul de persoana care vrea sa aiba dreptate cu orice pret. Dar nu, nu asta ma deranjeaza pentru ca pe undeva te asemeni cu mine ci faptul ca cica "te-am facut curva." 1st, nu am stiut ca esti de sex feminin pentru ca ti-am citit doar raspunsul dat pentru mine nu si cel de mai sus care abia acum l-am citit. 2nd stii prea bine ca generalizam dar voi fetele aruncati cu praf in ochi cu lucruri penibile. Ar trebui sa pui mana pe carte sa puneti mana sa invatati genurile si apoi sa scoateti tampenii pe gura. Ce-ar fi fost ca tu sa vorbesti de baieti la general de rau si eu sa ti-o trag, gen: "Auzi, da' de ce ma faci curvar?". Probabil ai inteles ideea.
In ceea ce priveste religia, sar peste ce spui, esti o persoana fara Dumnezeu. Dar, probabil daca treceai prin ce am trecut eu nu mai aveai asa o gandire de falsa. Bineinteles ca fiecare religie are cartea sa dar pe noi nu asta ne intereseaza. Te-ai nascut intr-o religie si datorita parintilor, a naturii, trebuia tu sa o testezi si abia apoi sa vezi daca merita sa crezi in ea. Ai facut-o? Eu insa am trecut prin multe, am vazut multe cu ochii mei si stiu ce spun. Iar in ceea ce privesc cartile, era vorba de una fara autor?! - Biblia. Care are un mesaj clar si cat se poate de concis.
Inchid discutia atragandu-ti atentia ca esti singura fata cred din cei 25 de ani ai mei de existenta care sa-mi spuna franc in fata ca nu-si doreste copii pentru ca nu ar face-o asta mai fericita. Si asta ar trebui sa te puna pe ganduri desi stiu ca nu-ti pasa. Insa nimeni din persoanele de sex feminin nu ar putea spune asa ceva. Ce sa zic, bafta la concubinaj atunci. Daca stiam astea dinainte nici ca nu-ti mai raspundeam. Datorita unor persoane ca tine ce nu au ce cauta in societate de fapt avem noi masonerie si nicidecum nu e vina oamenilor amarati si a hotilor fara mentalitate ca vai, ei au format asa o Romanie si ca cei mai mari profita de pe urma persoanelor tot mai putin inteligente. Gresit. All is wrong.
Anyway...
Poi tu generalizai, iar dacă o persoană este inclusă în generalizarea ta nu înseamnă că persoana în cauză este asemenea generalizării? Dacă eu spun că toți bărbații care vor să aibă copii sunt niște fătălăi asta nu însemană că te-am făcut fătălău?
Biblia are autor, are chiar mai mulți autor care toți sunt oameni...ca toate cărțile sfinte.
Și mă bucur că sunt singura fată care ai auzit-o că nu vrea copii, poate ți-am deschis ochii că există diversitate și nu tot ce îți place ție trebuie să le placă și altora. Și îmi place că societatea voastră nu acceptă diversitatea, asta poate e doar un semn că oamenii sunt închiși la minte. Oricum nu vreau să mai stau mult pe aici, nivelul de toleranță al „societății" (aia de care vorbești tu, dacă putem să o numim așa) este nul, lucru care foarte rar îl găsești în orice altă țară. (Crede-mă, până și în țările arabe toleranța e mai mare ca la noi, aici dacă ești diferit brusc ești și satanist/prost/încuiat/etc). Și da, este vina oamenilor inteligenți că suntem așa cum suntem, vorba lui Băse, ce dracu ne trebuie oameni inteligenți, avem nevoie de ospătari, nu-i așa? Scuză-mă că eu văd inteligența ca pe o virtute nu ca pe un lucrur rău din cauza căruia a apărut masoneria. Dacă tu vrei să trăiești într-o societate de amărâți și hoți cred că te-ai integra bine în Ferentari, eu prefer oamenii mai inteligenți chiar dacă profită de prostime( care pot să zic că o merită din plin).
Traieste unde vrei tu, atata timp cat esti fara suflet vei fi goala pe interior pana la adanci si batraneti.
Şi pro, şi contra.
Căsătoria reprezintă o maaare responsabilitate. Căsătorindu-te, sunt implicate nişte acte şi bani mulţi, pe lângă asta şi nişte analize, ca să ştii şi cu cine te căsătoreşti, să nu te trezeşti cu sifilis pe urmă.
Asta poate ambiţiona cuplurile să rămână împreună mult timp, iar dacă apare şi un copil, cu atât mai bine.
Pe de o parte, asta nu e bine. Că dacă apar neînţelegeri şi este cazul să se despartă urgent (am cunoscut cazuri), trebuie să se asigure pensia alimentară pentru copil dacă există, iar dacă nu pică de comun acord divorţul, atunci ai nevoie de avocaţi, de alţi bani cheltuiţi... ori fiind necăsătoriţi persoana respectivă poate fugi şi gata.
Dragostea e oarba, dar casatoria ii reda vederea.
Sexul este pretul pe care femeile il platesc pentru casnicie. Casnicia este pretul pe care barbatii il platesc pentru sex.
Mulţi se căsătoresc pentru a avea o plăcere când ies din casă.
Căsătoria este o LOTERIE? - Nu, la LOTO se mai si câștigă!
Căsătoria este principala cauză a divorțului
. Ma enerveaza faza cu sexul.Si eu am fost casatorit dar nu am facut asta pentru SEX !
Ha ha ha! eu numai si numai pentru sex am facut-o, deci ai dreptate
Da, si eu la fel. Prima oara m-am insurat doar pen'ca ramasese fata gravida
Hei, hei, gata.Eu chiar m-am insurat ( nu pentru ca era gravida )pentru ca o iubeam foarte mult, si niciodata nu m-as casatori pentru sex!
Da' ce? Esti asa naspa ca doar daca ii pui pirostiile se va simti dator, o data pe luna?
Ai dreptate. Sex mai gasim noi, dar nevasta ca lumea mai rar!
Ah, felicitari! Cred ca aveti o poveste foarte frumoasa! de invidiat. mai rar...
" Căsătoria este o LOTERIE " Da. Ce nu intelegi?
Pro.
DE CE?
Mai devreme sau mai tarziu ajungi in punctul in care nu mai poti sta cu parintii trebuie sa te itnretii singur si nu poti fi singur.Casatoria inseamna dupa parerea mea legalizarea mai mult sau mai putin pe viata relatiei cu o persoana ce ne aduce alinare si mangaiere sufleteasca.
Asta e parerea mea
Http://www.romedic.ro/importanta-sexului-in-cuplu-0P17516
cu alte cuvinte: atractia sexuala pune bazele relatiei, deci este (ar trebui sa fie) piatra de temelie a unei relatii de casatorie.
Daca e vorba de altii, chiar nu ma intereseaza. Dar eu consider ca, pentru mine, casatoria e inutila. Adica, nu m-ar influenta in niciun fel, cu alte cuvinte, nu-si are rostul.
Pro.
Pentru ca viata este scurta si familia este cel mai frumos lucru pentru o fiinta umana.
Pro.
Dacă ești împreuna cu cineva si de mult timp si va cunoaște-ți, de ce nu?
Dar dupa 26 sau 27 ani!
Daca ai mai putin de 27 de ani traiesteti viata! Dar daca ai peste 27 pro fiindca nimic nu te bucura in viata mai mult decat familia! funda?