| Dan1989P a întrebat:

Casatorie : Pro sau Contra?

Răspuns Câştigător
Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
Când doi oameni se iubesc, nu hârtiile vorbesc!
Pa, pa.

48 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pro

| asdfghjklqwertyuiopzxcvbnm a răspuns:

Pro.
Pentru ca viata este scurta si familia este cel mai frumos lucru pentru o fiinta umana.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Contra laughing)
Casatoria, ca si cum ti-ai pune catuse la maini laughing)

| RobbiHH a răspuns:

Pai daca ai mai putin de 26 de ani contra daca ai peste 26 de ani pro!

| Iulikutzzaa a răspuns:

Daca ai mai putin de 27 de ani traiesteti viata! Dar daca ai peste 27 pro fiindca nimic nu te bucura in viata mai mult decat familia! funda?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pro.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pro.
DE CE?
Mai devreme sau mai tarziu ajungi in punctul in care nu mai poti sta cu parintiioh go on trebuie sa te itnretii singur si nu poti fi singur.Casatoria inseamna dupa parerea mea legalizarea mai mult sau mai putin pe viatalaughing relatiei cu o persoana ce ne aduce alinare si mangaiere sufleteasca.

Asta e parerea meahappy

| cristi202 a răspuns:

Se zice ca casatoria e ca o cetate asediata - cei ce sunt afara vor sa intre inauntru, iar cei ce sunt inauntru, vor sa iasa afara. Si e o realitate chestia asta.
Eu as fi si Pro si Contra. Pro doar daca te casatoresti cu cine trebuie, cu femeia care chiar iti e pe potriva, care chiar iti poate fi o sotie buna. Contra daca e de forma, sau daca e bazata doar pe sentiment (la inceput e usor sa spui "Te iubesc!", ca mai tirziu dupa aceea sa dai cu parul - e realitatea multor familii in ziua de azi).
Insa, in sine, casatoria e un lucru bun, extraordinar, pentru ca daca e reusita, poate face din (si cu) cei doi ceva ce in mod sigur fiecare de unul singur nu ar putea sa faca.

| cristi202 a răspuns:

Se zice ca casatoria e ca o cetate asediata, cei dinauntru vor sa iasa, iar cei de afara vor sa intre. Si e o realitate chestia asta. (cu exceptia celor casatoriti si au casatoria reusita, asa poti vedea care de ce parte e, in functie de raspunsul primithappy )
Eu sunt si Pro si Contra. Daca e cu persoana care chiar ti se potriveste, cu care chiar poti face casa buna, atunci e Pro, insa daca nu e asa, decit sa ai un iad la tine in casa, mai bine Contra. In sine insa, casatoria e un lucru minunat, extraordinar, pentru ca in doi poti face ce niciodata nu ai putea realiza de unul singur.

| wforweirdo a răspuns:

Daca e vorba de altii, chiar nu ma intereseaza. Dar eu consider ca, pentru mine, casatoria e inutila. Adica, nu m-ar influenta in niciun fel, cu alte cuvinte, nu-si are rostul.

| Dumnezău a răspuns:

Total contra.Casatoria iti ingradeste libertatile si drepturile, si este inutila.Multi aberanti pe aici, multi tare.Se poate foarte bine trai cu cineva pe care "iubesti" si in concubinaj, iar o eventuala despartire nu are efectele negative, pe care le are o casatorie, nu mai vorbim de corvoada cu eventualul partaj sau custodie a kinderilor. Ce mi se pare mai grav insa, e ca, in ultimul timp, casatoria a inceput sa fie feminista rau de tot, odata cu semnarea actului, femeile capatand mai multe avantaje decat barbatii, si mi se pare deranjant sa nu existe echitabilitate.Casatoria aduce si stres foarte mult pe capul omului, e mult mai bine sa stai cu cineva, stiind ca acel cineva sta cu tine de bunavoie si nesilit(a) de nimeni, si nu sta din cauza ca exista un anume act ce il/o face, uneori sa stea cu tine chiar si de frica, unui proces sau a unui partaj dezavantajos, sau a incapacitatii de a se descurca mai departe.Si,e cu atat mai putin favorabila o casatorie, cu cat rata divorturilor a explodat, de vreo 60 de ani, la nivel mondial.Nu mai e sustenabila institutia casatoriei, devine redundanta si anevoioasa.

| mona a răspuns:

Pro... odata si odata fiecare se satura de burlacie traindu si viata cum vrea dar vine un moment cand vrei sa te asezi la casa ta, intemeindu ti o familie, partea doua e ca,, casatoria e ca si cum ai juca la loto,, daca ai norocu sa o faci cu persoana potrivita poti fi un familist inrait

| Evanna a răspuns:

Şi pro, şi contra.
Căsătoria reprezintă o maaare responsabilitate. Căsătorindu-te, sunt implicate nişte acte şi bani mulţi, pe lângă asta şi nişte analize, ca să ştii şi cu cine te căsătoreşti, să nu te trezeşti cu sifilis pe urmă.
Asta poate ambiţiona cuplurile să rămână împreună mult timp, iar dacă apare şi un copil, cu atât mai bine.
Pe de o parte, asta nu e bine. Că dacă apar neînţelegeri şi este cazul să se despartă urgent (am cunoscut cazuri), trebuie să se asigure pensia alimentară pentru copil dacă există, iar dacă nu pică de comun acord divorţul, atunci ai nevoie de avocaţi, de alţi bani cheltuiţi... ori fiind necăsătoriţi persoana respectivă poate fugi şi gata.

| Paulla a răspuns (pentru Dumnezău):

Cum e căsătoria feministă? M-ai făcut curioasă, că nu prea m-a interesat niciodatăs subiectul, dar eu ştiam că merge pe principiul egalităţii între sexe.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru anonim_4396):

Dragostea e oarba, dar casatoria ii reda vederea.
Sexul este pretul pe care femeile il platesc pentru casnicie. Casnicia este pretul pe care barbatii il platesc pentru sex.
Mulţi se căsătoresc pentru a avea o plăcere când ies din casă.
Căsătoria este o LOTERIE? - Nu, la LOTO se mai si câștigă!
Căsătoria este principala cauză a divorțului
rolling on the floor rolling on the floor

| Dan1989P explică (pentru anonim_4396):

laughing. Ma enerveaza faza cu sexul.Si eu am fost casatorit dar nu am facut asta pentru SEX straight face!

anonim_4396

Ha ha ha! eu numai si numai pentru sex am facut-o, deci ai dreptate rolling on the floor

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Dan1989P):

Da, si eu la fel. Prima oara m-am insurat doar pen'ca ramasese fata gravida rolling on the floor rolling on the floor

| Dan1989P explică (pentru anonim_4396):

Hei, hei, gata.Eu chiar m-am insurat ( nu pentru ca era gravida )pentru ca o iubeam foarte mult, si niciodata nu m-as casatori pentru sex! straight face

anonim_4396

Da' ce? Esti asa naspa ca doar daca ii pui pirostiile se va simti dator, o data pe luna?
rolling on the floor rolling on the floor

anonim_4396

Ai dreptate. Sex mai gasim noi, dar nevasta ca lumea mai rar!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Un om nu este niciodata cu adevarat implinit pana nu se casatoreste.
... Atunci este terminat!
(Mark Twain - citatul meu favorit)

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Imi cer scuze! dar ce-am facut?
eu imi accept si imbratisez conditia. nah! imi cer scuze inca o data! o fi rau sa faci treaba aia cu partenerul de viata...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Iarta-ne, nu ne raporta, te rugam, ca iar ne suspenda doamna Alexandra ca irelevanti... pe toti trei! rolling on the floor rolling on the floor

anonim_4396

Ah, felicitari! Cred ca aveti o poveste foarte frumoasa! de invidiat. mai rar...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Daniel, ce tristeti te macina? Am inteles ca iti cresti baiatul de 4 anisori, sa-ti traiasca mare si frumos, ca taica-su!
Mama lui e OK?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Http://www.romedic.ro/importanta-sexului-in-cuplu-0P17516

cu alte cuvinte: atractia sexuala pune bazele relatiei, deci este (ar trebui sa fie) piatra de temelie a unei relatii de casatorie.

| Dumnezău a răspuns (pentru Paulla):

Pe baza cretinismului propus de feministe, cum ca, vezi dom'le, casatoria le face victime sigure pentru anumite tarani, iar rolul de sotie inlesneste violenta conjugala, si ca prin acesta, femeia este subjugata ireversibil. Aberatii, stiu. Dar in US, si in multe alte tari unde miscare feminista ia amploare, contractele semnate inainte de casatorie intre parteneri, avantajeaza femeia.De exemplu, stiu ca in Kentucky(stat religios, de rednecks, din Bible Belt), la casatorie este atasat un act prin care se stipuleaza, ca orice femeie, isi poate lovi sotul, fara sa primeasca amenda, probation(supraveghere), ore de munca in folosul comunitatii, sau puscarie, atat timp cat loviturile produse nu ii pericliteaza sanatatea barbatului, dar un barbat, pe simpla marturie a sotiei si un certificat medico-legal, poa' sa ia si trei ani, cu executare. Certificatul asta medico-legal, in Kentucky, daca exista in cazul femeie-violenta, barbat-victima, ii poate scoate femeii cel mult o mustrare, sau maxim, 25 de ore de munca in folosul comunitatii, asta daca are un avocat slab, ca daca avocatelul e ferchezuit, o scoate pe auto-aparare. Iarasi, prin statele scandinave, odata cu (,) casatoria, procedura de divort intentata de femeie este foarte rapida, pe cand daca un barbat cere divortul, procedura este mai anevoioasa, tot din cauza unor astfel de chichite strecurate aiurea, ce poarta pecete de feminism, poate si misandrism. Femeia, IIRC, in Norvegia poate face o cerere de divort imediata, pe cand barbatul trebuie sa astepte si sa dea niste motive serioase pentru dorinta sa, femeia nefiind nevoita sa faca asta.Sa nu mai spun de legile "anti-violenta" ce favorizeaza femeia, si taie capul barbatului in piata publica.Amu,e de căcat sa iti bati partenerul, dar orice sex ai avea, ar trebui sa existe un echilibru, mai ales in situatiile taioase in care te duce casatoria, cum ar fi astfel de conflicte.La noi inca n-a ajuns valul asta de feminism in procedurile legale de mariaj, insa n-as fi surprins sa se descopere tot mai multe avantaje oferite, pe considerente foarte dubioase, femeilor.In US si alte state in care femeia e "emancipata" colcaie astfel de cazuri, si cvasi-abateri de la lege pentru a proteja eterna victima feminina.

| Paulla a răspuns (pentru Dumnezău):

Mulţam de informaţii. Am auzit şi eu de diferite mişcări feministe sau misandre(alte subiecte, diferite de căsătorie) prin ţările scandinave. Pe la noi încă n-au apărut, într-adevăr.

| eugenl a răspuns:

Pro pentru ca atunci devenim intregi noi oamenii.

Întrebări similare