Eu zic sa divortezi IMEDIAT, trebuie sa iti traiesti viata ca una singura ai
Daca ei nu au inteles pana acum nici nu vor intelege, lor nu le pasă de viata ta si de tine, ei vor lor sa le fie bine si baiatul lor are obligatia din punctul lor de vedere sa îi ajute, nu ai tu cum sa te opui deoarece faci scandal, aia e familia lui sunt părintii lui, tu i ai cunoscut de la bun inceput si stiai ca o sa ajungi pe locul doi, tasu si măsa sunt pe primul loc pentru sotul tau ca sunt parintii lui, de restul pe el nu il intereseaza, si daca intrii tu in depresie se vede ca nu i pasă. esti insarcinata numai lua pastile ca afectezi fătul il nasti handicapat.
E grav daca ai luat pastile fiind insarcinata. Poti naste un copil cu handicap. Nu e de jucat cu asa ceva.
Eu in locul tau l-as lasa pe sot sa se descurce singur cu rudele lui si nu mi-as mai bate capul.
Sa ii explici cu frumosul ca ar trebui sa existe niste limite. Si ca ar trebui sa ofere prioritate familiei din care a ales sa faca parte si ca ceilalti au viata lor si ca ar trebui fiecare sa isi vada de fam. lui si sa nu ii mai pese de ceea ce vor altii, fiindca la greu nu o sa ii fie ei aproape, ci tu ca sotie. Nu e obligatia lui sau a ta sa va ocupati de fericirea si bunastarea lor, ci de a voastra.
Poți, cu simțul umorului, pe care nu mă îndoiesc că îl ai, să-i spui soțului: "Eu m-am măritat cu tine, nu cu familia!". Dacă înțelege, dacă nu...
Foloseste si tu arma asemanatoare; sarcina ta!
Suna-le pe toti, pe rand, cerandu-le sfatul, ajutorul, fiecare cu naravul lui/ei!
Care te derajeaza noaptea telefonic, suna-l dupa miezul noptii si pune-i intrebare in legatura cu sarcina ta!
Care ti-a cerut sa-i faci cumparaturi, trimite-l/o sa-ti faca tie!
etc.
Cum iti inainteaza sarcina, poti apela a fiecare (deranjtor de acum) chiar de 2-3 ori /zi (noapte).
Daca zic ceva, aminteste-le ca tu le-ai ajutat cand ai avut nevoie, dar acum, cu sarcina (si mai incolo cu copilul) TU vei avea de ajutorul lor!
Sigur se vor razgandi in a te deranja fara motiv serios.
Am făcut o chestie de genul involuntar cu o suma de bani.Am fost nevoiți sa scoatem repede o suma de bani și nu aveam de unde pana peste câteva zile.
Am sunat un membru a familiei ce ne-a răspuns imediat ca na nu știa despre ce e vorba și i-am cerut bani aia.Fiind constransa de situatie ni i-a dat dar după in afara de cum sa își scoată bani înapoi nu ne suna pentru nimic.Cand am spus ca avem niște probleme și o perioada grea, nu am mai primit un telefon și nici pe la noi nu a mai trecut (masa).
Tot asa un membru din familie ne povestea de cum sa o ajutam pe soacra(era ceva de munca zdravan).Iar când i-am spus ca noi nu putem ca suntem plini ochii de treaba si sa o ajute el a început și el sa se codrescu și sa ii spună soacra-mi ca nu prea e o idee buna ce vrea ea ca nu e timp ca nu stiu ce.
Nu e vorba de chesti banale.Adica ei cer de la noi orce rahat ce deja ne depășește psihic având situația noastră deja asa cum e.
Cererile lor ne-au creat cearta în relatie pentru ca și la wc trebuie sa ii tina de mana.
Eu nu cred ca ti se pare normal ca dacă soacra ta, sau socru, cumnatul sau cumnata au de mers pana la un magazin un pic mai departe de casa sa îl sune pe soțul tău sa fuga în pauza de masa sa ii ducă.
Sau sa stea nemâncați pana seara când vine soțul tău de la lucru ca să îl trimita pe el la magazin sa le cumpere mancare sau țigări.
Dacă vor sa își zugrăvească nu îl cheamă sa ii ajute sa mute o mobila.Il cheamă sa decidă culoarea, sa meargă sa cumpere materialele, sa le scoată mobila și sa le și zugrăvească.Si îl suna pentru asta de 50 de ori pe zi deși le spui ca nu ai timp sau nu poți.Si crede-ma ca nu e singur la părinți are har domnului și frați și surori și cumnați și cumnate.
Ca sa nu mai spun ca însărcinată fiind am făcut o grămadă de mâncare ca să ii hrănească și ne-a ajuns de o amarata de porție ca dacă îmi mai era pofta sau voiam sa mai mănânc nu mai era de unde.Dar invers nu merge.
La fel și cu munca.Are membri în familie ce așteaptă sa le de-a mura în gura și de munca. Daca a meu nu ii duce sau nu le găsește ceva stau și mor de foame ca nu fac nimic.
Of, da. E mai urata povestea decat imi imaginam. Singurul lucru pe care il poti face e sa discuti cu el. Baiatul nu imi pare ca ar avea vreo vina, familia lui e bolnava. Intr un fel nici el nu poate sa ii zica lu ma sa "lasa ma ca esti handicapata" dar nici sa plece de la munca pentru cumnata lui nu mi pare ok Cred ca plecam din prima luna de relatie. Si eu sunt insarcinata in prezent dar pot spune ca socrii nu l ar lua niciodata pe al meu de langa mine ca sa ii ajute pe la ceva. Daca sotul tau are momente cand te lasa singura si ii ajuta mai mult pe ei decat pe tine are o problema si eu zic sa iei atitudine pana acum ca bebelanul sa creasca intr-un mediu placut. Daca esti ok cu familia ta, apeleaza la ei. Spune i barbatului tau ca tu nu mai poti asa si daca nu face ceva pentru tine si pentru copilul VOSTRU pur si simplu pleci. Pan'la urma sa ramana cu ma sa! Auzi, sa plece de la munca pentru cumnatasa? Hai ca am auzit o si p asta. Ii zburam p amandoi.
Divort.Din tot ce ai scris, toti sunt copii iar sotul tau e tatal. Daca ar avea putin respect v-ar lasa sa va traiti viata, aveti propriile probleme. Dupa 8-9 seara nu se mai suna, e chestie de bun simt.Suna-i si tu la 1-2 noaptea sa mearga la magazin sa-ti cumpere ceva de care ti-e pofta.E ingrozitor ca ai ajuns sa iei pastile de stres si stai sa fii mama pentru altii, sa le faci mancare, etc. Totusi, daca au stiut sa se casatoreasca, sigur vor sti si ce sa aleaga pentru mobila, culori si ce Dumnezeu mai vor sa faca prin casa. Exista YouTube care iti ofera mura in gura pentru tot ce trebuie sa stie un adult, dar in acelasi timp trebuie doar sa cauti.Stii ca si la unele joburi mai sunt unii care zic: Aici suntem toti o mare familie.Trebuie sa fugi cand auzi asa deoarece oamenii aia nu te vor mai lasa sa traiesti, exact cum descrii mai sus, un mediu toxic. Daca nu pui piciorul in prag acum, vei indura asa toata viata.
O chestie ce mi-a pus mie capac a fost când au sunat ca au de făcut ceva la tara.Au de săpat ceva destul de multicel.Iar când a meu a spus sa îl ia pe x din familie ca el nu are timp ca e mult de săpată acolo pentru x a vrut sa aducă escavator.
Adică tu când îl chemi pe al meu îl pui sa de-a la lopata.Dar dacă îți spun sa iei alt membru (egal cu al meu în familie) pentru ala poți sa aduci escavator sa nu se chinuie.