| Merrycrisis a întrebat:

Ce fac daca partenera mi-a refuzat cadoul?
Trebuie tinut cont:
1. Nu se pune problema ca i-as fi luat ceva ce nu-i place. Stiu ce-i place, ba chiar am mai întrebat-o ce-i place
2. Nu se pune problema ca ar fi prea scump/prea ieftin sau ca nu se simte vrednica de acel cadou. Nici ca as obliga-o la randul ei sa-mi faca cadoul.
3. Relatia noastra nu este tocmai intr-o perioada buna.
4. A zis ca accepta cadouri si ma acuza ca nu vreau sa-i fac cadouri (ca am interese ascunse).
5. I-am zis ca poate sa accepte cadoul si sa l arunce la gunoi apoi, dar sa-l accepte macar, pentru ca din dragoste il fac, nu astept absolut NIMIC de la ea.
6. I-am spus chiar ca daca problema este atitudinea mea, si ca vrea ca schimbarea atitudinii mele sa fie mai intai "cadoul" meu, atunci voi cauta sa ma asigur ca am o atitudine potrivită.
Intrebarea mai specifica este: sunt indreptatit sa nu-i mai fac cadouri daca ea nici macar nu accepta cadouri (chiar daca din vorbe asta zice)? Sau sunt indreptatit sa nu-i mai fac cadouri pana ce imi poate spune ea ca m-am schimbat

20 răspunsuri:
| GligoresiLaruca a răspuns:

Cautati un psiholog specializat in terapia de cuplu sau duceti-va sa va spovediti la un preot.
Probleme la mansarda cred ca aveti amandoi.

| Cinic a răspuns:

Vai ce mofturi si figuri face iubita ta. Nu-i mai cumpara nimic. Nu mai fii simp! Daca avea un gram de afectiune si respect pentru tine te aprecia pentru cadou.

| Whitte a răspuns:

Corect ar fi sa te intrebi cu ce ai gresit si cum sa indrepti lucrurile daca se mai poate. Nu daca sa-i mai faci cadouri.
O femeie nu refuza un cadou fara motiv. Daca ti-l accepta (pastrat sau aruncat, tot una este), se obliga fata de tine. Iar ea nu vrea asta. De ce?

| gabicoo a răspuns:

A venit momentul să-ți cauți altă gagică.

| BeaTMaN696 a răspuns:

Schimbă căruța dacă-ți face figuri de genul.

| darrio2007 a răspuns:

E clar că partenera, nu iubita, nu te vrea, oricâte cadouri i-ai lua.

Bula
| Bula a răspuns:

Dragoste cu sila - nu merge.
Si un strain accepta un cadou, mai ales de ocazie.
Daca refuza cadoul, atunci practic te refuza si pe tine (daca nu da alta explicatie mai plauzibila.
Daca nu te vrea, las-o in pace si cauta-ti alta prietena!

| eliancodrut a răspuns:

@ GligoresiLaruca, cea care ma ignora: Si ce sa le faca preotul? Sa-i "dojeneasca? Doamne, multa prostie si bigotism la unii romani.

| Merrycrisis explică (pentru Whitte):

De ce trebuie sa vezi mereu ca celalalt se obliga fata de mine? Tu nu poti sa faci un cadou cuiva, spunandu-i ca nu vrei absolut nimic in schimb in cazul in care ai crede ca se simte obligat celalalt? Dar nu neg ca persoana se simte obligata doar in 2 ipostaze: ori este strict o problema a ei, ori cel care face cadouri are interese ascunse. Intrebarea este pana unde te duci cu argumentul "are interese ascunse"? Pentru ca eu i-am explicat clar ca din dragoste il fac. Inseamna ca refuzul ei vine din faptul ca o mint de fapt si ca intentiile mele nu sunt cele mai curate.

| Merrycrisis explică (pentru eliancodrut):

Tot pentru @GligoresiLaruca: Si daca zice ca doar eu am nevoie? M-oi duce ca nu am nimic de ascuns si daca sunt lucruri de schimbat la mine, voi incerca sa fac tot ce tine de mine, dar e bine impreuna sa mergem, pentru multe probleme se datoreaza si comunicarii foarte defectuoase ale celor doi.

| Violleta2022 a răspuns:

Refuzul cadoului in acest caz ar trebui sa-ti spuna ca este un REFUZ total al relatiei cu tine, denotand ca nu mai vrea s ate vada sau sa primeasca nimic de la tine.

Esti "indreptatit" sa mergi inainte si sa-ti cauti alta fata, fiindca asta nu te mai vrea in viata ei.

| Furnicuta000 a răspuns:

Intrebarea ta era mult mai simpla si era mai usor de dat cu parerea daca ne souneai despre ce cadou e vorba, nu crezi?
Nu avea ea atitudinea aia asa degeaba. Cu siguranta aveti definitii diferite despre ce inseamna un cadou sau poate ea ti-a sugerat ce sa ii cumperi si tu nu ai facut-o

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns (pentru Merrycrisis):

Asa discuti si cu partenera ta?
Ii intorci vorbele si trebuie sa castigi mereu orice cearta, oricat de stupida?
Tu inca nu ai priceput ca pierzi relatia cu totul!
Problema nu e cadoul (ca-l accepta sau nu, ca esti indreptatit sau nu sa-i mai faci cadouri - numai motive stupide). O pierzi pe ea! Ai suparat-o rau de tot. Ai habar de ce? Ai intrebat-o?

| Merrycrisis explică (pentru LaSteauaCareaRasarit):

Nu ai inteles unde bat! Hai sa o luam asa cum ai zis tu ceea ce nu e chiar gresit : o pierd, am suparat-o rau de tot, imi refuza cadourile. Intrebarea este: are rost sa mai iau cadouri daca am suparat-o? Sunt indreptatit sa-i iau cadouri odata ce simt ca relatia dintre noi doi e mai buna? Eu sunt de parere ca: daca am suparat-o si ea nici nu accepta cadouri de nicio culoare, desi nu am nicio intentie gresita, vreau sa cred ca e mai important sa vada schimbarea pe care o vrea la mine decat cadourile mele (momentan, pana se stabilizeaza cat de cat relatia) pentru care nu mi-a dat explicatii concrete de ce mi le-a refuzat. Ba chiar am intrebat-o in ce conditii ar vrea sa primeasca un cadou, adica ma pot mula dupa preferintele ei

| Merrycrisis explică (pentru Furnicuta000):

Flori. Nu se pune problema ca i-am luat flori mereu, ci i-am luat si alte cadouri. Categoric nimeni nu are o atitudine asa degeaba. Exista o motivatie in spatele oricarei actiuni. Problema e ca atunci cand refuzi un cadou, trebuie sa dai explicatii, ba chiar sa spui in ce conditii l-ai primi

| Furnicuta000 a răspuns (pentru Merrycrisis):

Mie personal nu imi plac florile, urasc florile. Nu imi place mirosul, nu imi place faptul ca trebuie sa le arunc dupa cateva zile, e un cadou inutil dupa parerea mea. Cu banii pe flori luai un cadou care sa reziste mai mult timp. Daca zici ca ai mai luat si alte cadouri pe langa, ori nu au fost consistente ori isi dorea altceva ori e o frustrare in spate de care nu vorbeste

| Merrycrisis explică (pentru Furnicuta000):

Daca nu i-ar placea florile, mi-ar fi spus. Daca e sa ma intrebi pe mine personal, si eu sunt pentru cadouri ce rezista mai mult in timp. Dar am luat flori pentru ca stiu ca ii plac, si nu e sa zici ca i-am luat ceva inconsistent. 400 lei nu e putin. Sper ca nu am ajuns nu sa cumparam buchete de 1500 lei ca sa fie acceptate de catre cineva. Ca inseamna ca fata aceea este fata de bani gata, ceea ce refuz sa cred ca ar fi cazul.

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns (pentru Merrycrisis):

Esti total inadvertent!
Sper sa te trimita invartindu-te cu cadou cu tot!

| Merrycrisis explică (pentru LaSteauaCareaRasarit):

Multumesc frumos!

| Kufu95 a răspuns:

Nu îi mai cumperi nimic, dacă data viitoare îți reproşează că nu i-ai luat nimic, eu zic că s-a cam terminat relația.