| irina_8165 a întrebat:

Ce ma sfatuiti sa fac?
parintii mei se cearta tot timpul eu nu mai rezist mama plange mereu iar tata bea mereu
ce ar trebui eu sa fac o adolescenta de 19 ani?sad
pentreu ca simt ca am picat cu puterile la pamantsadsadsad

12 răspunsuri:
| Alexakos a răspuns:

Pentru ca suntem de aceeasi varsta... eu in locul tau le-as fi spus sa inceteze cu certurile ca nu mai rezist cu nervii. ori incercati sa va certati mai putin si daca se poate cand nu sunt eu in preajma ori ma iau si plec de acasa.

in legatura cu plecatul. eu as fi plecat ori pe la vreun prieten/a ori la o ruda. pana sa se calmeze apele.

sa nu se mai certe niciodata... asta nu o sa se intample, nu exista o casnicie sau un cuplu care sa nu se certe. doar ca mai putin si nu in preajma ta daca este posibil.
si te inteleg. sincer.

| irina_8165 explică:

Derbi eu nu am cu cine sa discut sa le spun poate mama da intelege dar cu un tata ca al meu dur si care te amentina ca te omoara ca el te a facut si el te omoara nu prea ai cu cine sa discutisad

| Clarity a răspuns:

Sfatuiestel pe tatal tau sa numai bea ca o sa ajunga sa v-a piarda pe amandoua, incearca sa-l oprestii din asta, spune-i cat de important ii pentru tine si ca numai vrei sa bea, fa tot posibilul sa numai bea, daca nu ai cum cel mai bine pentru mama ta ar fi sa divorteze, daca nu incearca sa fii puternica...

| irina_8165 explică:

Nu am cui el cand vine de la lucru primul lucru care il face acasa face baie sipleaca la noi in casa nu mai exista comunicaresad oricat a-si incerca eu sa aplantez situatia nu mai pot pur si simplu nu ma intelege practi nu ii mai intri in voie cu nimicsad.si nu pot intelege de cesad

| Cosmotel a răspuns:

Sa fii alaturi de mama ta si sa o sustii. altceva nu prea vad ce poti face tu daca ei nu se mai inteleg.

| Kheops a răspuns:

Plm eu am patit asa ceva si am pierdut pe cineva drag incearca sa eviti si mama ta la fel sa evite asa ceva

| NimeniNuiPerfect a răspuns:

Draga mea, si eu sunt de aceeasi varsta, pana la varsta de 15 ani am asistat si eu la aceleasi chestii! acum, mai rau,si mama s-a apucat de acest sport numit dusul paharului la gura,am venit in Italia,unde locuies singur,muncesc din greu,imi platesc singur tot ce trebuie,nu imi raman foarte multi bani pentru mine, dar, e mai bine sa pleci undeva, pe cont propriu, orice ai face sau zice tu, ei tot la fel vor ramane...din pacate!sad da add la id asta: toxicc.heroine ...imi pare sincer rausad

| Doris96 a răspuns:

Imi pare foare rau pentru tine si pentru ce ti se intampla eu am 16 ani nu am avut asemena probleme cu parintii tatal meu nu a mai baut de foarte mult timp oricum ar trebui sa vorbesti cu un psiholog el ar putea sa te ajute mai mult decat noi nu-ti fie rusine poate n numai tie ti se intampla asa ceva. Bafta :*

| Cherilyn a răspuns:

Cunosc un caz mult mai rau ca al tau...
Ce e de facut?
Nu este corect ca tu sa pleci de acasa si sa o lasi pe mama ta sa sufere singura.
Sincer...greseala mamei tale a fost ca a indurat atat, voi l-ati facut mai rau, fara sa vreti l-ati sprijinit; prin simplul fapt ca nu ati actionat la timp. Tatal tau ii stie slabiciunile mamei tale si este convins ca nu are cum sa-l paraseasca, mai ales daca continua sa va ameninte.
Cel mai bine e sa discuti in particular cu mama ta si sa ii spui ca cel mai bine pentru amandoua ar fi sa divorteze.
Ai grija sa o sprijini si sa o asiguri ca totul va fi bine. Asta este cel mai greu pas pe care trebuie sa-l faca, dar dupa divort totul va fi bine...

Oamenii de genul asta nu au leac, nu se invata minte niciodata.
De ce sa suferiti voi din pricina lui?
Gandeste-te la tine, ai viitorul in fata, nu merita ca situatia ta familiala sa te afecteze.
happy Numai bine si sper sa luati decizia corecta!

Răspuns utilizator avertizat
| KameliaAura a răspuns:

Si eu sunt in aceeasi situatie numai ca in plus, mama il inseala pe tata si numai eu si sora mea stim, dar ea nu stie ca noi stim ce face ea.Eu nu stiu ce sa fac, nu am curajul sa vorbesc cu mama si nici cu tata.Nici nu stiu ce sa zic, incerca sa vorbesti cu ai tai poate tu reusesti. Spune-le ca nu asa se mentine o familie si ca tu nu mai suporti lucrurile care le fac ei

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru irina_8165):

De acord cu Cherilyn, singura solutie in cazul de fata ar fi divortul. Daca nu mai exista o comunicare cat de cat eficienta si nu s-ar putea rezolva problemele in comun, ar fi cazul sa se incerce o rezolvare pe cont propriu. Tatal tau nu vrea sa coopereze, iar sansele sa-si schimbe obiceiurile sunt aproape nule.Mama ta, fiind mereu trista si nefiind in masura sa mai schimbe ceva pentru a merge relatia, nu are nici-un motiv sa mai ramana impreuna cu el.Practic,nu face decat sa se autopedepseasca astfel. Discuta cu ea si asigur-o ca va fi mai bine pentru ea.Are mai multe sanse sa fie fericita in afara casniciei.Numai bine.