| RAY a întrebat:

Ce parere aveti de acele famili care au 6, 7 copii dar traiesc din alocatile copiilor?
vad ca multe persoane au o parere foarte buna despre aceste famili, scopul vieti este sa faci copii cat mai multi ca statul sa-i creasca?

Răspuns Câştigător
| sweetys a răspuns:

Pai daca statul accepta de ce nu?
Acum sincer. Sunt niste parinti iresponsabili care ar trebui decazuti din drepturi. De ce? Clar daca traiesc din banii de la stat acei oameni nu isi permit sa ii creasca si sa ii educe cum trebuie, iar copii sunt viitoarele scursuri ale societatii. Stiu ca nu e vina lor ca s.au nascut. Dar cu educatia pe care o au, ei o sa procedeze la fel ca parintii si uite asa se inmultesc prostii. Daca nu iti permiti sa ii cresti mai bine nu ii faci, ii chinuie de cand sunt copii si nu au un viitor. Eu as pune o taxa sau as decadea acei parinti din drepturi si pe barbat l.as castra chimic, iar femeii i-as lega trompele asa as preveni inmultirea. Stiu ca o sa imi iau mult hate dar sunt mai realista.

| RAY explică (pentru sweetys):

Foarte mare dreptate ai

| PersonajFictiv a răspuns (pentru sweetys):

Esti tu sigura ca aia care sunt facuti de niste parinti iresponsabili o sa faca la fel?
N-ai auzit niciodata la parintii tai "eu am trait din putin, macar tu sa ai o viata mai buna", sau daca nu la ai tai, la altii?

| RAY explică (pentru PersonajFictiv):

In mare parte aia o sa repete trecutul parintilor

| sweetys a răspuns (pentru PersonajFictiv):

In ziua de azi cei care fac copii cu nemiluita nu le ofera nimic, din mila altora ajung acei copii in clasa a4a, iar dupa aceea sunt exploatati si trimisi la munca, cei care ajung la casa de copii sunt tinuti pana la 18 ani apoi aruncati in strada fara nici un loc unde sa stea, adica fara adresa si implicit fara un loc de munca. Ajung pe strazi unde se inmultesc ca sobolanii. Si inca ceva cei de azi nu se duc la munca pentru 1000 de lei, este mai bine sa stea in carciuma si sa bea si sa fumeze banii pe alocatii si ajutor social. Sunt cazuri rare chiar pe cale de disparitie in care parintii incearca sa munceasca si sa le ofere un viitor copiilor, si acolo nu este vorba de 4-6 copii ci de 2 maxim 3.

| Caro34 a răspuns (pentru PersonajFictiv):

Of, mai apare si un om care vede lucrurile altfel! Multumesc ca existi! Sunt oameni care fac parte tocmai din amaratii aia 5 si au rezultate exceptionale la invatatura, lucreaza constiinciosi, au respect etc. tocmai pentru ca au venit din medii in care abia aveau dupa ce sa bea apa... Insa fiindca parintii lor au facut niste greseli, trebuie sa-i condamnam la moarte acum fiindca primesc o alocatie din bugetul de stat la care cotizam toti si nu numai unii... Numai bine!

| Nemessys a răspuns (pentru sweetys):

Sa nu uitam de țigani... Aia de înmulțesc precum gândacii. Și în privința acestui lucru ar trebui sa se facă ceva... Nu de alta dar sincer nu e prea plăcut sa dai de un grup de asta care vor sa te bata / jefuiasca. / înjura happy

| sweetys a răspuns (pentru Nemessys):

Astia ies din discutie. Sunt o specie aparte. laughing La astia se duc mai bine de jumatate din banii pe ajutoare, desi au palate si masini de lux. Iar de copii ce sa mai zic de la 14 pana pe la 50 de ani fac copii pe banda rulanta stiu o tiganca care are 15-20 copii sau cam atat, nici macar nu mai stie cati ani au copii cei mari. Ei nici macar nu declara copii, ei nu au acte, nu exista o dovada ca traiesc deci pentru ei nu se platesc taxe.

| Mirris a răspuns (pentru sweetys):

De unde stii tu ca cei care au 5-6 copii provin din familii destramate ca sunt betivi sau ca traiesc din alocatie si ca nu muncesc? Te invit la mine sa iti arat ca te inseli in multe privinte.Hai sa nu exageram cu chestiile astea si sa nu jignim daca nu stim despre ce e vorba.

| sweetys a răspuns (pentru Mirris):

Aici s-a pus problema de familiile cu 6 copii care traiesc din alocatiile lor si care ii fac doar ca sa ia ban de pe urma lor. Nu jignesc persoanele care fac imposibilul pentru a.si creste si educa copii.

Cel ce a postat intrebarea s-a referit la mine fara a stii ca sotul meu lucreaza in alta tara si ca avem ultimul copil bolnav de hidrocefalie si mielomeningocel si ca nu asteptam bani de la stat(preferam sa nu iau nici alocatia ci sa imi vad copilasul sanatos). Nici eu nici sotul nu bem sau mai stiu eu ce unghii facute.Cand am. postat intrebarea m-am referit la cu totul altceva dar na e mai usor sa critici decat sa pui o vorba buna.E mai usor sa ii bagati pe toti in aceeasi oala si sa spuneti ca acei copii sunt facuti pt.alocatie.Cel ce a postat aceasta intrebare nu stie nimic despre nimeni

| RAY explică (pentru Mirris):

Eu nu ma m referit la tine, intrebarea nu e despre tine

Cum nu stiu ca sotul tau lucreaza? pai noi ce am vorbit azi toata ziua?

| sweetys a răspuns (pentru Mirris):

Aici noi nu avem de unde sa stim ca persoana care a postat intrebarea se refera la tine sau la alte persoane. Imi cer scuze daca te.ai simtit jignita. Eu am raspuns strict la intrebare si m.am referit strict la persoanele care fac copii si isi bat joc de viata lor si nu fac nimic pentru a le oferi un viitor. Repet intrebarea era: ce parere avem despre familiile cu 6 copii care traiesc de pe urma alocatiei lor.

| Mirris a răspuns (pentru RAY):

Ai spus chiar tu ca azi ai avut niste conflicte pe tema asta.

| RAY explică (pentru sweetys):

Intrebarea nu era despre ea, nu isi cere scuze ca nu ai de ce, raspunsul tau e de nota 10, ea traieste bine are barbatul in Anglia, au o casa mare in constructie

Am zis ca am o casa dar nu am zis ca e mare.ma faci sa rad

A pus intrebarea asta deoarece a avut o dezbatere la un subiect asemanator

Am avut conflicte, dar nu ma m referit la tine si uni care mai jignit

Normal ca nu-mi convine cand aud ca uni isi fac casa si eu stau in chirie

E adevarat ca ma i inspirat ma poti acuza de furt de subiect, dar eu nu vorbesc de tine, legat de tine am pus o intrebare la cazuri nobile, daca vrei cineva sa te ajute vezi acolo

Ai bagat-o si pe soacramea ca ma intretine si ca fac fite deci...te-inspirat

Pai stai pe propietatea ei, deci te intretine

Sa inteleg ca asta e problema ta ca nu ai tu casa.Dar tu stii de cand ma chinui sa fac casa? De 6 ani.Nu e vina mea ca nu ai tu casa cu toate ca nu ai copii griji etc., si cand vad ca altii isi ridica casa in doi ani...dar fiecare dupa buget

Glumeam, mi egal ca isi faci casa sau nu, si eu sunt tanar si pot sa imi fac

Nu e proprietatea ei nu are nici un act sta in casa socrilor ei. Daca ar fi sa zica ceva acela e socrumiu dar el e cu totul diferit si realizeaza problemele pe care le am.Ea sta ca o trantora si socrumiu operat ce hemoroizi e singurul care munceste si II aduce bani.

84 răspunsuri:
| MihaelaDart a răspuns:

Așa sunt și în Germania foarte multe familii, fac ca iepurii, copii și trăiesc din alocațiile copiilor. Am auzit că dacă numărul de copiii crește de la 5-6 sau mai mulți, Statul îi ajută și cu o locuință moca.
Vezi tu, când trăia Ceaușescu se știa că numai 1-2 copii puteai sa ai, că în rest făceau și avorturi pe ascuns că nu cumva sa de afle că urmează să vină un al treilea suflet în familie. Nu zic să fie că atunci, dar părerea mea că sunt multe cupluri care sunt deja sărace până să devină o familie și după mintea lor că dacă se împuiază cu nemiluita vor putea trăi cât de cât decent (din alocațiile copiilor), alții mai rău îi trimit și pe la cerșit ori furat, puțini își pun cotul la muncă. Cu toate că alte familii cu membrii cu copii mai mulți pot fi cu o stare modesta sau chiar bună și cum de la viață nu știi niciodată ce îți rezervă următoarele zile, de la traiul ăla in puf sa te trezești într-o bună zi că nu mai ai ce pune pe masă, sunt atâția care au avut eșecuri; sincer este foarte dureros. Nu le cunoști povestea vieții și nu-i poți condamna pentru asta, la cei care într-adevăr că merită o șansă în plus merită să-i ajuți, în rest pe ceilalți e bine sa lupți sa scoți numai copiii din mediul in care locuiesc.

| T0T a răspuns:

Dacă tu crezi că alocațiile pot acoperi hrana și îmbrăcămintea și întreținerea, atunci nu știu pe ce planetă se dau alocații așa mari. Acum serios, spune-mi, că vreau și eu acolo.

| RAY explică (pentru T0T):

Logic ca nu pot, mi e imi este mila de acei copii

| T0T a răspuns (pentru RAY):

Atunci oamenii ăia nu doar că sunt proști și leneși, dar nivelul de moralitate de asemenea, e foarte scăzut.

Cica eu sunt cel judecat, ce rau spun frate faci un copil, doi nu 5 copii in 10 ani apoi faci drame pe TPU, aiurea

Am văzut întrebarea. Femeia aia e... Nu găsesc cuvântul potrivit. Spune că nu ar vrea să ajungi în situația ei, de parcă ea nu s-a băgat singură în situația aia(cine a pus-o să facă atâți copii?). E cum ți-ai da cu un topor în cap și după te plângi că ai hemoragie.

Da uite si cate persoane i spun ca bine ca a facut 5 copii, e o mare realizare asta, las ca dumnezeu are grija de copii ce naiba, in loc sa spuna mersy ca soacra ei o tine gratis ea are si fite

E plină de idioți lumea, mi se demonstrează în fiecare zi.

Astia se inmultumesc si pentru astia tu isi platesti taxele

Nu ai ce face, trăiești într-o societate diversificată.

Am speranta in aia care vor veni candva din strainatate inapoi in tara, poate alta mentalitate va ajuta in rest nu am sperante

Nu ai inteles nimic.

Cumva e hotel? Tu cand te duci la parinti in vizita iti cer bani de mancare si cazare? Ce tot indrugi acolo?

| Freya1 a răspuns:

Aia is copii facuti pentru alocatie laughing. Trebuie sa iti faci o familie copii dar atunci cand esti stapan pe fortele tale cand sti ca ai casa ta sau in permiti sa ai o chirie si sa te descurci cu bani pe perioada nedeterminata.Stiu ca toata lumea e adepta copilariei ca la tara descult prin mol si etc dar in ziua de azi nu mai poti fi asa.Sunt patututi, carucioare biberoane, panpersuri de mi de feluri plus restul chestilor utile si necesare.O data ce te hotarasti ca vrei sa ai un copil trebuie sa stii ca trebuie sa il pui mai presus ca tine nu sa il folosesti.Iar daca ei ar fi cat de cat inteligenti ar merge la munca si cand ar face copii ar intra pe maternitate, paternitate...

| Mirris a răspuns (pentru Freya1):

Mai citeste odata intrebarea si ai sa vezi de ce nu ma pot duce sa muncesc decat daca face dumnezeu o minune copilului meu, apoi da-ti cu parerea

| Freya1 a răspuns (pentru Mirris):

Eu nu am vorbit despre tine am raspuns doar la intrebarea lui ray.Si apropo daca tot veni vorba si daca tot ma iei asa al catelea copil al tau e bolnav?

| RAY explică (pentru Freya1):

Nici eu nu am vorbit despre ea

| Freya1 a răspuns (pentru RAY):

Doamne fereste de necaz dar nu stiu de ce se simte

Nu ma lua in nume de rau dar cand vad ca ii bagati pe toti in oala....Eu am 5 copii

| RAY explică (pentru Freya1):

Nici eu nu stiu, ea traieste bine, tu saraca de tine naty cauti un loc de munca ea are un sot in Anglia

Daca erai in locul meu ai fi inteles dar lasa asa

Sa referit la mine deoarece a spus ca soacramea ma "intretine" si eu fac fite ceea ce coincide cu dezbaterea de azi.Te rog sa citesti toate parerile si ai sa vezi.

Sa traiesti bine cu un copil bolnav care oricand poate face complicatii si sa moara? Ti se pare normal ceea ce spui?

| Freya1 a răspuns (pentru Mirris):

Stiu am vazut intrebarea ta am cautato.Bine ar fi sa ti tina sanatosi si sa ai grija de ei eu nu sunt in locul tau ca nu am copii.Nu am facut ca nu am avut conditi eu abia astept sa imi gasesc ceva de munca sa imi iau o chirie ca stau la a mei nu am bani sa imi iau sau incep casa apoi treptat sa ma marit si cand am stabilitate sa fac copii
asta e cazul meu. Axazate pe sanatatea copiilor daca tot sunt 5 apoi fa-ti casa si restul

| Freya1 a răspuns (pentru RAY):

Pai nah fiecare cu norocu lui intr-un fel...

Am spus eu ca e normal? du-te la doctor cu el

Da vad ca degeaba imi bat gura

Ai spus ca e bine

| CPAElites a răspuns:

De aici vine si expresia " Copil facut pentru alocatie "!
Presupun ca 95% din aceste familii sunt de etnie..Indieni!

| Clorox a răspuns:

Avem scopuri diferite, scopul meu este sa fac bani, sa ma distrez, sa-mi fac casa si sa petrec toata viata, n-am timp de familie si copii si nu mai stiu eu ce.
Si nu, nu am o parere buna, ce om sanatos la cap ar avea o parere buna?

| RAY explică (pentru Clorox):

Si eu cred la fel, nu vad nimic rau in asta

| NietzscheFrumosSiDesteptSunt a răspuns:

O parere foarte proasta. Acei prostovani traiesc din taxele pe care le platesti tu, eu, noi.

| AC4S4 a răspuns:

Ar trebui sa stie ca un copil inseamna responsabilitate. Unii sunt atat de lenesi si dau banii pe bautura, tigari ca nu pot creste un singur copil. Altii pot sa creasca multi copii. Indiferent ca e vorba de 2 copii sau de 6, 7 - e vorba de responsabilitate.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Parerea mea? Trebuie sa fii nebuna sa faci atati copii.Multe femei au impresia ca acesti copii se cresc cu aer.Referitor la tipa aia cu 5 copii, multi nu stiu sa accepte adevarul si se mai gasesc si niste prosti care îi iau apararea.E pacat de ea, dar e si vina ei mai ales.Insa acum n-are sens sa-i mai repeti ca a gresit, asta e, macar sa speram ca a invatat ceva, sunt unele care se plang ca au 6 copii, dar il fac si pe al 7-lea

| RAY explică (pentru anonim_4396):

Stai draga ca inca e tanara mai vor urma inca 5, 6 copii, da toti ma judecau ca cica ce rau sunt, de asta Romania e o tara saraca ca uni fac 10 copii traiesc din alocati, copii aia o sa aiba o educatie prosta iar alti prosti muncesc fac 1, 2 copii ca sa intretina pe astia, super, apoi ne plangem ca tara e saraca

| anonim_4396 a răspuns (pentru RAY):

Stiu.Femeia aia e painea lui Dumnezeu, iar tu esti raul intruchipat, dupa parerea unora.

Corect asa e, dracusor virtual

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Îmi este silă! Oamenii respectivi din punctul meu de vedere nu ar trebui sa aiba copii! În majoritatea cazurilor ai să observi câteva lucruri comune : părinților nu au terminat nici 8, unuia dintre părinți îi place să tragă la măsea sau fumează ca o locomotivă, femeia respectivă a făcut un copil mult cam devreme (15 ani) şi să nu o uităm şi pe doamna Lene. Copii nu au nici cea mai mică vină, ei au cel mai mult de suferit. Anul trecut am făcut voluntariat, pentru prima dată în viata mea am vrut să bat pe cineva, pe care il stiam de mai putin de 5 minute. Una bucată individă 20 si ceva de ani, unghiuțe făcute, botu aranjat, avea 7 copii, stateau într-o casă, care mai avea putin si cadea pe ei. Casa arata parasită, nu mai spus ce era înăuntru, copii erau murdari, desculți, nu mergeau la scoală iar barbasu era ca o mimoză în pat cu berica în mână... tabloul în mare. Ce se va alege de copii aia?! Din pacate nimic. Copii fac ce văd mai devreme sau mai târziu.

Ai dreptate, dar mai are timp sa faca alti copii, acei copii o sa aiba un viitor sumbru, oamenii astia nu inteleg ca crizele economice sunt dese si ca ei sunt cei mai usor de atins

| Mirris a răspuns (pentru anonim_4396):

De unde ai dedus tu ca cei care au 5-6 copii sunt betivi fumeaza sau ca traiesc din alocatii unghii facute sau mai stiu eu ce? Hai sa nu ii bagam pe toti in oala

| anonim_4396 a răspuns (pentru Mirris):

In primul rand am spus "IN MAJORITATEA CAZURILOR ", iar in al doilea rand am povestit un caz!

| Cinevacatoatalumea a răspuns:

6,7 odrasle. haha Eu am o sora mai mica si imi vine sa o arunc pe geam.
Normal ca nu-i ok sa ai atatea ploduri cand n-ai cu ce sa le intretii. Se plangea mama ca a dat 1000 de lei pe cateva rechizite si haine pentru noi. Si inca nici nu am luat tot. Sa nu mai zic de incaltaminte si banii de culegeri, si mit... florile pe care trebuie sa i le dam profelor, mai ales ca pentru sora-mea e prima zi ei de scoala.
Oare cat se cheltuie pentru 6, 7?

| FoxyM a răspuns:

Salutare! Ca parinte sa ai o familie numeroasă, reprezinta cea mai mare realizare făcută intr-o viata! Nu sunt de acord cu părinții care fac copii doar pentru alocatie si sa o cheltuie pentru ei si nu pentru copii.Din aceasta cauza apare si sărăcia, deoarece unii părintii cu o familie numeroasă nu au locuri de munca si isi înec amarul in alcool si tutun.Rar mai exista familii care fac copii pe care sa-i iubească dar exista si care fac asta ca spune religia sa se inmulteasca! Meriti"a doua sansa"RAYTM

| missfatadelatara a răspuns:

Și de ce sa ne stresam noi?

Dacă statul nu ia masuri, ce poate face poporul singur?

| JustmeV a răspuns:

Poate ca sensul vietii este sa faci cat mai multi copii, insa eu nu sunt de acord cu acest „sens". Daca iti faci atatia copii, ei nu ar trebui sa duca lipsa de nimic, si sa fie intretinuti cum trebuie, daca tot sunt facuti. Aceste familii care traiesc doar din alocatiile copiilor, nu pot sa le ofere o educatie bine meritata, sau sa le ofere traiul decent. Parintii trebuie sa aiba si un loc de munca pentru venituri stabile, sa le ofere copiilor tot ce e nevoie. Doar din alocatii nu pot plati facturi si sa le ofere copiilor hrana, imbracaminte, EDUCATIE(carti, caiete, pixuri).

| RAY explică (pentru JustmeV):

Uite ca azi am avut niste conflicte cu cei care promoveaza sa faci cati mai multi copii chiar care traiesti in saracie lucie, uni vorbeau si de dumnezeu, pai dumnezeu ti a dat minte sa gandesti

| JustmeV a răspuns (pentru RAY):

Stiu ce zici, si eu am mai intalnit asemenea oameni! Fiecare cu gandirea proprie. Dumnezeu iti da minte sa gandesti cum sa faci bani pentru copiii ce ti-i faci, dar nu iti da si bani pentru intretinerea traiului minim decent.

| anonim_4396 a răspuns (pentru RAY):

Ce pretentii ai la niste religiosi nebuni? Credeam ca te/ai invatat minte cu ei pana acum.

Da,ai dreptate

| Caro34 a răspuns (pentru RAY):

Daca te gandesti ca o parere ar fi o incurajare care ar promova nu stiu ce din punctul tau de vedere, atunci ar trebui sa te mai gandesti si sa nu jignesti anumiti oameni care isi vad de treaba lor si la fel ca tine au spus "o parere"! Daca am citit bine, la cei 27 de ani ai tai ar trebui sa ai mai mult respect pentru parerile celor mai mari ca tine! Adevarul a fost si este relativ si vei intelege anumite lucruri mai tarziu... Acum esti prea tanar pentru unele lucruri! Numai bine!

De unde ai dedus "saracie lucie"?

Nu e vorba de tine, tu o duci foarte bine, ai o casa, sot in Anglia deci nu traiesti in saracie

Pe naiba saracie lucie cand si barbat in Anglia, traiesti foarte bine chiar te invidiez

De ce ai impresia ca daca e sotul plecat in strainatate traiesc bine? Ti se pare normal ca el sa munceasca in strainatate si sa nu isi vada copii crescand decat prin telefon, crezi ca el a plecat de bine? Ia mai gandestete.De aceea a plecat multa lume in tari straine pentru.un trai mai bun dar cu sacrificiul de a nu isi vedea copii crescand.

| WolfYTB a răspuns:

Nu am o parere buna.
Dar vreau doar sa spun ca din cate stiu pe TPU nu se pun intrebari de genul.Nu vreau sa par rea.Eu doar mi-am spus parerea.

| RAY explică (pentru WolfYTB):

Ba da,e permis asa ceva,nu ai voie sa ataci pe cineva,sa jignesti, sa faci spam, dar sa ceri o parere ai voie, pentru ca fiecare da banii la stat intelegi si tu si eu si toti, din banii aia mii de persoane fumeaza si bea

| WolfYTB a răspuns (pentru RAY):

Ok.Imi cer scuze.

| RAY explică (pentru WolfYTB):

Npc,eu lunar dau statului roman banii din taxe si impozite

| JackyMarcaggi a răspuns:

Eu nu as putea avea vreodata o parere buna despre cei care fac 6, 7, 100 copii stiind ca nu isi permit sa ii creasca, sa le ofere o educatie, etc. Mi se par inconstienti cei care fac multi copii pentru a beneficia de alocatii sau alte ajutoare.Sunt intr-adevar multe cazuri, si in multe dintre ele oamenii respectivi chiar ar putea munci in loc sa astepte doar ajutor de la stat. Bineinteles ca la un moment dat vin cu scuza ca nu pot munci pentru ca trebuie sa aiba grija de copiii lor.
Cred ca atunci cand te hotarasti sa ai unul sau mai multi copii trebuie sa-ti asumi o responsabilitate fata de copiii tai, nu sa te gandesti la ei ca la o sursa usoara de venit.