Eu cred ca scoala cum e acum e un virus intr-adevar.Parintele e ocupat mereu sa ii ofere tot ce are nevoie si prin urmare timpul care ar putea sa il petreaca cu copilul, il petrece ore in sir la un serviciu obositor.Intre timp copilul e indobitocit de mic cu toate prostiile stand in banca 8 ore pe zi cand el poate e hiperactiv si are nevoie sa fie invatat lucruri practice nu doar teorie..in schimb, este invatat de mic sa taca si astfel toata creativitatea lui si gandirea critica se duce pe apa sambetei.Vine acasa obosit, satul de toate astea ca sa primeasca aceleasi texte pe care le aude de la profesori de data asta de la parinti.Rezultatul consta in certuri si neintelegeri, ambele tabere impartind vina.Problema-Sistemul educational care incurajeaza o gandire lineara,antrenand doar emisfera stanga a creierului ce se bazeaza pe logica,gandirea in cuvinte,si asa mai departe formand oameni ce vor lua pozitii inalte in societate(avocati,judecatori, politicieni) si vor lua in mare parte deciziile in societate (legi idioate etc), in timp ce emisfera dreapta a creierului care reprezinta imaginatia, creativitatea, intuitia este constant suprimata la scoala.Sistemul nu il schimbi intr-un termen scurt, dureaza generatii, insa poti sa nu te conformezi la sistem si asta nu inseamna sa nu te duci la scoala sau sa renunti la serviciu si sa dai foc la bani, ci sa faci ce este corect in inima ta intotdeauna si sa nu te iei dupa mentalitatea de turma. Funda?
Sunt de acord, din cauza scolii ma tot cert cu mama mea, iar cu tata m-am indepartat si nu mai am timp sa petrec cu ei
Buna! Cei drept scoala strica relatia parinti-copil/copii asta numai daca parintii cer performanta copilului/copiilor si cer mai mult decat poate duce copilul. In primul rand ca pune stres pe acestia si ii preseaza pentru a fi vazuti bine, vorba aia, copiii oglinda familiei-parintilor. Pe de alta parte in urma experientelor parintilor (daca au avut) legate de viata insasi si modul de trai, e si normal sa puna presiune pe copil, prin asta intelegand ca ii vor binele si un viitor stralucit. Sunt parinti ce nu cer mai mult decat poate duce copilul si il lasa sa si aleaga drumul si sa treaca prin experientele si problemele vietii, cum s-ar spune. Deci aici depinde de parinti si de modul cum interpreteaza acestia viata copilului/copiilor lor (cum vor sa il creasca, ce vor sa-l invete, ce vor sa accepte din partea lui etc.)
A fost o parere!
Sper ca te-am ajutat!
Este un pansament pentru prosti. La scoala inveti foarte multe (daca vrei si daca poti) si asta duce la discutii mai mature cu parintii tai, mai importante, poti participa si tu cu opinii valoroase. In plus, rezultatele scolare exceptionale ii vor face pe parinti mandri si le vor rasplati munca
Niciodata scoala nu a stricat relatia parinte-copil!
PS Daca esti copil, este bine sa te abtii de la comentarii, vorbind in necunsotinta de cauza si lipsa de maturitate intelectuala.
Asta spune un copil pe care mami il obliga sa mearga la scoala .Ce legatura are relatia copil -parinte cu mersul la scoala
Nu am spus ca nu te invata nimci scoala. Dar, o nota proasta daca iei, poti ajunge la certuri, sau sa fii certat cu parintii, ceea ce pe mine, de 11 ani ma afecteaza. Emotional, psihic, nu stiu cum sa-i zic.
Dar in timp iti va face bine. In primul rand ca vei invata sa iti respecti mai mult parintii si sa faci eforturi mult mai mari pentru a-i multumi. IN al doilea rand ca vei invata mult mai mult si nu vei mai lua note proaste. In al treilea rand ca mergand la olimpiade, castigand premii, fiind mereu printre primii vei vedea mandria in privirea parintilor tai si respetul pe care ei incep sa ti-l poarte si vei fi implinit si fericit stiind ca le meriti.
"In al treilea rand ca mergand la olimpiade, castigand premii, fiind mereu printre primii vei vedea mandria in privirea parintilor tai."
Scopul nu ar trebui niciodata sa fie multumiti altii de ceea ce faci, ci sa fii tu multumit. Din pacate, ca tine gandesc multi parinti. Au impresia ca multumirea copilului coincide cu a lor. De cele mai multe ori nu e deloc asa.
anonim_4396 întreabă:
anonim_4396 întreabă: