Ai mai multe variante pentru a face asta: poti incerca sa ii gasesti o boala ceva pe net care se face din cauza bauturi si sa incerci sa il speri, ori ii pui ceva in bautura care sa il scarbeasca, ori il lasi o data sa bea cat poate pana ii se face rau si probabil dupa nu o sa mai bea.nu cunosc prea multe dar din auzite. sper ca te.am ajutat ai grija.
Tu nimic. Doar el poate sa decidă cat si daca bea.
Poți încerca să discutați subiectul dar mai mult nu cred ca poti.
Fal sa se simta prost cand bea, adica umilit ca nu realizeaza nimic in viata din cauza ca e doar un amarat de betiv si din alea, eu asa am reusit sa ma las imi era ciuda pe altii ca au permis si masina si eu stau si bag pe bere amarat si nu fac nimic.
Cand vine acasa treaz, sari pe el si i-o tragi de ii sare smaltul. Cand vine beat nu are voie sa te atinga.
Plus ce au spus ceilalti care te-au sfatuit sa afli de ce bea. Parerea mea este ca are o nemultumire. Afla care este, chiar daca e vorba de tine.
Din ce stiu eu despre felul in care ganditi voi, fetele, probabil ca i-ai redus deja din sex, ceea ce il face sa mai adauge un pahar la cantitatea anterioara. Nu il pedepsi, motiveaza-l!
El bea dinte-un motiv. Încearcă sa vorbești cu el, când e treaz, încearcă sa vezi ce problema are, sa-i spui ca nu îți place toată situația și ca ar fi bine sa se mai abțină din când in când. Acum, dacă ai noroc cu vorba buna, scapi ușor, dar dacă nu îl interesează și nu conștientizează dependenta doar un psiholog îl poate ajuta.
Poate nu-i oferi tot ce are nevoie si se afla intr-o depresie. Incearca sa vorbesti cu el despre asta, cand este treaz. Insa poate fi si acea "dependenta" de alcool, aici ar trebui sa intervina un psiholog.
Depinde in ce etapa e.
E boala grea.
Daca e avansat, are nevoie de ajutor...
Dar cu putina ambitie se poate.
Vorbeste cu el, daca mai ai cu cine, aici nu te poate ajuta nimeni!
Pe unele persoane mai rau le faci sa bea daca le induci o stare proasta, daca le faci sa se simta prost, nu le ajuti deloc.Si la partea cu permisul....eu am luat permisul intr-o perioada in care rupeam bautura....si nu, nu l-am luat pe bani.O fi Premiul Nobel permisul asta
Nu stiu cum ai reusit sa inveti legislatia tot cu capu plin, asta daca nu o stiai deja, in fine, problema e ca auzeam foarte des ca pana nu lasi bautura nu ai nici o sansa la permis, si mi-a intrat involuntar in subconstient si am ramas tripat pe treaba asta ca nu se poate invata si realizeaza ceva tot turmentat, si nici nu e ok sa rupi bautura.
AA. Adica "Alcoolicii Anonimi" E o organizatie ce are o oarecare rata de succes in rindul alcoolicilor in a-i ajuta sa se lase de bautura. Poate ar fi bine sa mergeti sa frecventati intilnirile lor. Veti gasi si suportul psihologic necesar pentru a depasi problema asta.
petroneladiva882882 întreabă: