Te costa 2, 30 lei.
https://medaz.ro/8011-thickbox_default/antifoane-de-protectie.jpg
Da, satul vorbeste.
Lumea iti spune sa mergi la cratita, pentru ca muncile unde te duci tu sunt fizice (tu spuneai ca te-ai oferit sa cari lemne). Munca necalificata e munca fizica.
Tu ai nevoie sa iti iei BAC-ul si sa obtii o calificare, sa poti face o munca mai putin solicitanta fizic: casiera, munca de birou etc.
Tu avand autism te-ai potrivi mai bine la o slujba cu mai putine interactiuni umane.
Te rog gandeste-te la asta. Ce calificare ai putea obtine?
E clar, ai dat peste "Ministerul Treburilor Nejustificat de Bagărețe"! Știi tu, oamenii ăia care știu ei mai bine ce ar trebui să faci cu viața ta, de parcă au primit contract de manageriat existențial pe numele tău.
Dar hai să fim sinceri: dacă ar fi să asculți de toți, ar trebui să fii simultan la cratiță, la muncă, la altar și probabil să inventezi și o mașină de făcut bani din aer. Sună cam complicat, nu?
Adevărul e că nimeni n-are dreptul să-ți spună cum să-ți trăiești viața. Dacă vrei să muncești, muncește! Dacă vrei să te căsătorești, fă-o doar pentru că vrei tu, nu pentru că ai strâns destule comentarii ca să-ți iasă "căsătorie edition". Și dacă vrei să dai ignore la părerile nesolicitate, dă-l cu stil: un zâmbet, un „Mulțumesc pentru sfat, îl pun la colecție" și mergi mai departe.
P.S.: Dacă ai de gând să te măriți doar ca să primești sponsorizare la facturi, măcar cere și un bonus de Netflix!
Dale peste nas frumos și spune-le sa isi vadă de treaba lor, mi-ai zis odată, mi-ai zis a doua oara, mi-ai zis a treia oara, dar voi altceva nu mai știți ce sa ziceți, alt subiect de discuție nu aveți, ti-ai spus părerea, oricum nu ti-am cerut-o dar hai fie și asa treacă meargă și salut, veniți de tainele tale (cam în genul asta sa le reprosezi).
Eventual dacă le știi câte o chichita, dale peste nas cu asta ca să simta. Clar o sa însemne ca o sa te ei la cearta cu dobotocii dar sincer cu genul asta de oameni, nu-ti mai trebuie dușmani și nici nu merita altceva, dar totuși în prima faza trantestelor frumos ca sa își dea seama ca sunt dobitoci.
Vechea poveste... femeia trebuie să stea doar la cratiță, să se reproducă, să aibă grijă de copii și să nu iasă din casă, evident nu am nimic cu femeile de consideră că așa trebuie să procedeze ci eu mă refer la oamenii care cred că asta trebuie să facă toate femeile ca și cum ar fi o obligație. Pentru cei de cred asta, le zic că au trecut vremurile alea de mulți ani, femeile mai trebuie să își trăiască viața și cum își doresc. Cât despre oamenii din sat, dă-le pace, e chiar bine că tu muncești, vei știi să apreciezi valoarea banului, nu vei mai depinde de părinții tăi. Căsătoria o vei face când te simți pregătită, nu când vrea x sau y și când vei da de un bărbat bun. Într-adevăr, acel om te poate ajuta, dar e destul complicată povestea în acel caz.
Nu pot sa invat! Abia am reușit sa invat pentru a lua permisul cu chiu cu vai! Nu înțeleg și nu rețin nimic din ce citesc
Am mai auzit placa cu "Nu" de la tine.
Daca diagnosticul tau e Autism, nu ai vreo problema cognitiva. Autistii sunt oameni extrem de inteligenti.
Dovada ca ai terminat scoala, te exprimi corect, te descurci excelent in scris, ai luat permisul de conducere!
Mai gandeste-te ce vei face pe mai departe cu viata ta.
Deci nu apucasem să citesc, decât prima parte cu pusul la suflet, că deja eram entuziasmată să scriu, deoarece pe acest subiect sunt AS.
Ideea e că, omul care pune la suflet, pune orice-ar fi. Deci orice sfat sau idee ai întreba (că așa fac și eu mereu, vin cu întrebări pe aici pe TPU, apoi toți răspund sigur "NU MAI PUNE LA INIMĂ".) nu merge, pur și simplu sfatul ăsta cu nu mai pune la suflet, nu merge pentru noi, oamenii care punem la suflet.
Doar că ai grijă să nu faci exces de acest pus la suflet, acum dacă spui ceva de căsătorie, probabil ești la vârsta tinereții, dar acumulat în ani acest ritm de suferit și analizat ce o spus x și y, să nu ajungi ca bunica mea, ce a dezvoltat la 70 de ani demență senilă, din fix același motiv, că punea la suflet mereu lucruri și eu crescând cu ea și eu am preluat același tipar. Deci știu ce înseamnă acest PUS LA SUFLET. E ca un ghimpe ce stă mereu în inima ta, dar mai grav decât ghimpele e ca o închisoare din care orice ai încerca să faci, nu o să scapi, căci te ține prizonier acolo, adică părerile oamenilor și gura lumii te ține prizonier în ea.
Deci legat de acest aspect, sunt cea mai în măsură să te ascult, dar cea mai în nemăsură să-ți dau sfaturi de cum să procedezi, căci eu nu știu eu pentru mine cum să procedez ca să nu mă mai afecteze tot ce spun alții la adresa mea.
Însă doar un mic secret, cum spuneam, nu știu cum să-ți spun să-ți gestionezi aceste emoții care ies din tine, nu știu cum să abordezi problema, dar știu sigur un lucru, că dacă ești un om sufletist, sensibil și pui la suflet, secretul e să te ferești de acești stimului, deoarece până la urmă, pentru oamenii sesnsibili, părerile umane sunt niște stimuli, după cum bine vezi destul de puternici, așa că, pentru a nu te activa pe interior, mai bine eviți și încerci pe cât poți să te protejezi. Acum eu nu zic să trăiești într-un bol de cristal și să refuzi să mai stai lângă oameni, însă e bine să o faci mai rar. Adică ce să faci concret?! Păi, dacă te știi emotivă și sensibilă, mai bine, eviți să vorbești prea mult despre tine și viața ta, mai ales cu cine știi tu că au atitudine nașpa cu tine, eviți oamenii ăia și uneori e mai bine să eviți să stai printre ei. Nu zic să-i respingi, ci doar eviți. Adică la modul dacă știi că-i vezi pe drum și pare că ei vorbesc despre tine (mai ales că ai zis că ești la sat și știi cum e lumea la sat de bârfitoare și cârcotașă) deci mai bine când treci pe lângă ei, pui căștile pe cap sau bagi nasul în telefon și mereu să pari indisponibilă sau preocupată de ceva pe drum sau pe unde te vezi cu oamenii ăia, dar cel mai mult eviți prin a nu te intersecta în drumul și viața ta cu ei. Pentru a nu trăi așa. În stres și emoții puternice.