Daca in timpul casatoriei au obtinut locuinta unde stai si tu, va avea dreptul si ea la jumatate, inclusiv din alte bunuri.
Doar ce a avut ea inaintea casatoriei nu se va imparti, la fel este valabil si pentru sotul ei(tatal tau).
Probabil mama ta are o alta viata in strainate, posibil o relatie, de are acest comportament 'agresiv', dar astea sunt alte detalii.
Vis-a-vis de drepturi in cazul unui divort, ei vor imparti avutia in parti egale, indiferent cat de 'puternica' este ea.
Terenul și casa care se afla pe terenul respectiv le a cumpărat tai taicamiu. când am plecat cu toții în Italia..au făcut împrumut la banca pentru a ridica o alta casa pe curte..de mă temelie. ...Noi nu plăteam chirie acolo pentru ca stăteam la bunica.în fine. ..deci indiferent de sacrificii din partea amadurora, ea va putea lua ceva, nu?
Toate bunurile obtinute in perioada casatoriei, cu exceptia celor din mostenire sau donatie numai pentru un sot, sunt socotite bunuri comune si, in caz de divort, se impart in mod egal, daca nu se dovedeste o alta proportie la dobandirea lor.
Știu ce zici...i a greșit de multe ori tatălui meu, ca scuza, noi i am spus din cauza vârstei fragede.dar când a mai greșit și la vârsta de 30 ani. ..deja e altceva! Nu am judecat o.dar sufăr enorm pentru tatăl meu, este foarte supărat pentru ca totuși este pensionar.și multe altele care mi le simt în spate
Și eu practic.O sa am drept doar în caz de deces (doamne fereste) sau dacă mi ar fi lăsat ei ceva înainte, nu? Practic eu acum în chestia asta cu divorțul nu contez?
Inteleg ce spui, acestea sunt detaliile de natura emotionala...nu este primul nici ultimul caz, cu ceva timp in urma la 'Romania te iubesc' a fost un reportaj care a relatat o inmultire considerabila in spitalele de psihiatrie a barbatilor cazuti in depresie pe fondul plecari in strainatate a sotiilor ce s-au divortat si recasatorit pe acolo.
Esenta intrebari tale era de natura economica, iar realitatea si legea asa sunt..nu au treaba cu emotiile si corectitudinea.In cazul unui divort vor imparti bunurile obtinute sau banii obtinuti din vanzarea acestora.
Contezi daca esti minora, o sa fii intrebata cu cine vrei sa stai si la acela o sa-ti stabileasca domiciliul. De asemenea, daca esti minora ori majora, faci studii si ai sub 26 ani, atunci parintele cu care nu stai o sa fie obligat la plata pensiei alimentare.
Daca esti majora si lucrezi atunci n-ai nici un drept acum si n-o sa fii intrebata. Ai doar dreptul la mostenire, dupa ambii parinti, acest drept se exercita doar dupa decesul fiecaruia. De asemnea oricare parinte poate sa-ti doneze bunurile pe care este proprietar.
La tribunal in cazul acesta se ajunge oricum.
Daca una dintre parti refuza sa imparta bunurile, sau spre exemplu unul vrea sa vanda, celalalt nu, atunci cel ce nu vrea sa vanda va trebui sa ii plateasca partea celuilalt, si cum in general iese cu balacareli, ca nu o sa ii convina suma, etc si etc... atunci un executor judecatoresc cu ajutorul unui expert evaluator va spune ce si cum...sunt multe detalii, mai ales cand partile nu se pun de acord, se urasc, si incearca sa isi faca rau.Depinde de la caz la caz, placut nu este in nici un fel cred.
Cu placere, este doar minimul de cunostinte ce le am, si nu profesionale.
In cazul in care se va ajunge la un partaj, cel mai bine tatal tau de partea lui se pare ca esti, este sa colaboreze cu un avocat specializat in divorturi...deoarece din povestea ta se observa ca este o relatie tensionata si pare ca va fi o separare in care partile nu cred ca se vor trata amiabil.
Oricat de suparata ai fi, legea trebuie sa fie corecta. Fiecare ia jumatate din bunurile obtinute in timpul casniciei (cred ca cu exceptia mostenirilor).