| ellaal1986 a întrebat:

Credeti ca distanta dintre doua persoane il poate determina pe barbat sa bea? Iubitul meu este in Italia, iar eu in Romania si abia in august anul acesta ne vedem. Credeti ca de asta bea?

43 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Depinde ce înseamnă că bea... Daca e alcoolic, asta e o boala care poate interveni din diverse motive

| ellaal1986 explică (pentru suntserios):

La inceput nu consuma alcool, dar acum se imbata cam 2-3 ori intr-o luna!

| Lioana a răspuns:

Nu cred ca faptul ca e departe de tine il face sa bea. La urma urmei el a ales sa fie acolo. Bea pentru ca e liber si isi permite.

| ellaal1986 explică (pentru Lioana):

Nu a ales el sa fie acolo! Nu poate veni decat in august din cauza faptului ca lucreaza!

| anonim3247 a răspuns (pentru ellaal1986):

Băutura trece la unii oameni când se însoară.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Consider că distanța nu are nimic de a face cu alcoolul. Cineva poate consuma alcool din alte motive, cum ar fi o predispoziție spre dependenta, asta la cei care devin alcoolici cronici sau pentru delectare in timpul liber la cei care beau ocazional.

| mihai69 a răspuns:

Poți inventa o mie de motive ca să justifici dependeța de alcool.
Important este dacă e în stare să găsească unul destul de serios ca să se oprească.

| ellaal1986 explică (pentru mihai69):

Iubitul meu se imbata de 2-3 ori pe luna, are zile cand nu bea si se duce la munca, dar ma tem ca ar putea deveni dependent de alcool!

| ellaal1986 explică (pentru anonim_4396):

Stiu ca sufera mult din cauza distantei si ii este foarte greu, are zile cand nu bea si merge la munca in fiecare zi!

| Freya1 a răspuns (pentru ellaal1986):

Nu poți sa spui ca nu a ales sa fie acolo, ca asa putea sa nu muncească ce muncește și sa rămână în tara.Nu te duce nimeni în secolul 21 în străinătate cu forța sau sa te forțeze sa ai N loc de munca.

Iar legat de întrebarea ta, părerea mea e ca treaba cu distanta e o scuza.Da, nu spune nimeni ca nu e greu, ca nu e stresant, ca nu e anxios etc.Dar ești un om adult și cerebral ce sti ca dacă bei nu trec cele enumerate mai sus.
Și eu am anxietate sociala și mi s-a întâmplat.sa ma trezesc consumând alcool ca să ma pot integra.Am facut asta o data sau de doua ori si am realizat ca nu scap de anxietate, doar risc sa îmi sparg ficatul și sa devin alcoolica.
Sunt și fumătoare, sau cel puțin am fost ca nu știu dacă o sa ma reapuc.Dar o data cu sarcina și cu niște probleme cu inima am pus stop decât sa se ajung sa o dau în alte alea.Si vine cineva și îmi spune "acum am fumat un pic mai mult ca sunt mai stresat", e vrajeala, ai fumat pentru ca ai vrut.Ca și eu am fost și sunt stresata fiind și bolnava și însărcinată dar nu ma vezi sa golesc pachetele de țigări, ba din contra.

| mihai69 a răspuns (pentru ellaal1986):

Alcoolismul are manifestări diferite de la un om la altul. Unii beau zilnic, alții o fac lată o dată pe lună. Nu e nicio regulă. Totul e să recunoască faptul că are o problemă.
Dar mai ales, să vrea să scape. Definitiv.

| ellaal1986 explică (pentru mihai69):

Am vorbit cu el despre asta dar spune ca nu este alcoolist!

| dullcat a răspuns:

Tind sa cred ca obiceiul de a bea incepe in mod normal ca ceva placut, normal, in limitele bunului simt. Dar daca devine pe masura ce trece timpul un mecanism de aparare pentru ce se intampla in familie sau in relatii cu altii, etc, atunci nu prea ai ce face. Sa zici ca bea din cauza distantei e cam mult. Daca aveti si alte probleme pe care incearca sa le uite prin bautura, atunci poti spune ca da, de asta bea, si are mai mult sens.

| ellaal1986 explică (pentru dullcat):

Nu avem probleme, ne intelegem bine!

| dullcat a răspuns (pentru ellaal1986):

Atunci intreaba-l pe el, nu are sens sa iti faci scenarii negative.

| mihai69 a răspuns (pentru ellaal1986):

Niciunul nu spune că este.

| 199onur7 a răspuns:

Nu știu nul cunosc nu am de unde sa știu de ce bea ce are pe inima cu Adevărat.

| Violleta2022 a răspuns:

Despre ce iubit vorbesti?

Voi nu v-ati vazut in viata voastra niciodata si tu il crezi deja iubit? laughing
Si altul sanatos la cap nu ai gasit, doar un alcoolic?

| ellaal1986 explică (pentru Violleta2022):

1. Nu mi se pare nimic amuzant in comentariul tau si 2. El nu este alcoolist, si 3, da este iubitul meu si ne vom vedea in august anul acesta!

| Toader1Andrei90 a răspuns:

Daca te referi ca bea alcool, asta e din cauza ca e dependenta. incepi cu un pahar, si dupa nu-ti mai ajunge numa o sticla. Nu as crede ca se bea din necaz.

| Violleta2022 a răspuns (pentru ellaal1986):

Ia de citeste fetita ce ai scris cu manuta ta in topic, ca de acolo vine si completarea mea, cu raspunsul!
Il numesti iubit, dar voi nu v-ati vazut in viata voastra pe real, deci este un iubit imaginar, ca dragoste prin corespondenta nu exista, cu un necunoscut!

Ne intrebi de ce bea atata, deci cu alte cuvinte l-ai facut alcoolist chiar tu.
Tot ce am raspuns este strict legat de informatia data de tine!

Sfatul meu este sa FUGI de un asemena om, care nu-i bun de nimic, fiindca iti vei amari viata cu-n alcoolic!

Multumesc pentru sfat, dar decizia imi apartine! Eu cu el ne vom vedea in august, si nu sunt fetita, auzi iubit imaginar? eu am intrebat motivul pentru care se imbata dar nu l-am facut alcoolist, si de unde stii tu ca nu este bun de nimic? Oricum nu va mai bea!

Decizia iti apartinea si inainte sa vii sa ne intrebi pe noi ce sa faci, dar cand ai nevoie de ajutor si vii persnal aici sa-l ceri, multumeste pentru toate sfaturile primite, nu te arata aroganta ca nu-i nromal.

In ce priveste iubitul imginar, este corect tocmai pentru ca nu l-ai intalnit niciodata si nu poti numii oamenii inalniti online"iubiti".
"Iubit" este barbatul sau femeia cu care te intalnesti si ai sex!
Ori voi nici macar nu va cunoasteti, deci este un simplu cunsocut, pe care l-ai intalnit doar online!
Iat faptul ca bea atata il face un alcoolic, chiar daca tie nu-ti place cum suna termenul asta, dar in realitate, asa se numesc toti aomneii care beau alcool atat de mult si caracteristica alcoolistilor este sa nu fie capabili s afaca ceva, deci sunt buni de nimic!
.
"Oricum nu va mai bea!"
Asta sa o crezi tu!
Alcoolismul si bautul alocoolului nu-i o treaba simpla si nici nu se termina cand vrei tu, iar baiatul asta daca este alcoolic, nu va renunta niciodata la bautura, doar ca asa vrei tu.
Alcoolismul este o boala grava, care da dependenta si omul nu renunta la ea, pana nu intra intr-un centru de dezalcolizare unde se fac tratamente specifice, atat impotriva alcoolului cat si psihiatrice.

Este o relatie la distanta momentan pana in august cand vine el în Romania, nu un iubit imaginar!

Nu exista relatie la distanta cu oameni pe care nu i-ai intalnit niciodata, relatia aia este doar imaginara, fiindca in momentul cand il cunsoti s-ar putea sa ai deceptia vietii...

Nu voi avea deceptia vetii, noi vorbim pe camera si la telefon, stim cum aratam!

Mai fetita, nu sunt copilas ca tine si nu am cum s ate fac sa intelegi, dar este imposibils a cunsoti pe cineva pe care nu l-ai intlanit niciodata, ca la camera el iti arata numai ce vrae el, putand in realitate sa fie un interlop, un poxenet, un golan sau chiar un alcoolic ordinar.

Nu te mai contra cu noi aici, care incercam s ate invatam de bine si sa-ti deschidem ochii, fiindca s-ar putea sa ai deceptia veitii cand il vei intalni pe real si vei vedea ca nu este nici pe departe asa cum ti-a povestit el.

Nu vreau sa fiu aroganta dar decizia imi apartine, eu am intreabat doar de ce imbata, nu sa mi se spuna ca ar fi proxenet, golan etc! Mama lui, verisoara lui, sora lui si cumnatul stiu de mine si abia asteapta sa ma cunoasca! O zi frumoasa!

Este alcoolic...deci nu este chiar un om prea cuminte si normal... deci ia aminte pentru cine te zbati tu azi, ca s-ar putea dupa ce-l cunsoti sa fii total dezamagita.

Voi vedea, de parca mai exista oameni cuminti!