| Subsemnatul123 a întrebat:

Credeti ca este o rusine sociala sa ajungi la o varsta relativ inaintata (dupa 30 de ani) si sa nu ai familie (adica nici macar nevasta)? Altii (daca nu majoritatea) la varsta asta au familii si cu 2-3 copii.

Răspuns Câştigător
| PersonajFictiv a răspuns:

Nu,nu e nicio rusine omule.
Doar cei care si-au setat asta in capul lor cred ca e rusine.
E o rusine cand ajungi si tu sa crezi ca e.
Daca tu crezi ca nu e o rusine,nu o sa te simti inferior sau rusinat din punctul asta de vedere.

Foarte multe casnicii sunt naspa,cred ca majoritatea,formate din frica de singuratate sau alte motive ce nu au la baza iubirea.
Doar nu ai gasit persoana potrivita,iar de ai niste defecte incearca sa scapi de ele,incearca sa evoluezi.
Toti au defecte,lucruri ce vor sa fie schimbate la ei, ia-le pe rand si apuca-te de consideri ok lucrul asta.

Decat o relatie toxica, e mai bine singur.
Tu ai drumul tau, diferit de al altora, nu te compara mereu cu altii pentru ca nu are rost.
Nu avem acelasi start toti, nu plecam toti din acelasi punct, aceleasi conditii...deci nu te intreci cu nimeni.

Multa bafta.

58 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Se poate spune si asa, in orice caz nu e ceva de lauda, mandrie

| doctorandus a răspuns:

Din statistici reiese ca oamenii fara copii sunt mai fericiti decat cei cu copii.

| baru a răspuns:

Insurat esti ca si mort. Alege!

| DaronHunter a răspuns:

Eu zica ca duci o viata de burlac, distreaza-te, niciodata nu e prea tarziu pentru nimic, un pic mai relaxat si traieste-ti viata, frate

| Visereale a răspuns:

Depinde din ce punct de vedere privești, dacă ești suficient de deștept îți dai seama că e bine să faci doar ce îți place ție si cum îți este tie bine indiferent de societate, dar ca să-ți răsund societate actuală (majoritatea) chiar așa cred că nu-i bine să treci peste 30 ani fără să îți faci o familie.

| Dalmore a răspuns:

Nu, gândește-te câți oameni au relații nefericite și se înșeală acum laughing

| Holiday a răspuns:

Nu e problema ca nu esti insurat sau ca n-ai copii. Problema e daca iti doresti asta si nu reusesti. Mai degraba aici e discutia legata de tine.

| NietzscheFrumosSiDesteptSunt a răspuns:

Eu nu ma vad casatorit pana la 35-40 de ani. Mi-as pierde tineretea.

| Justme1997 a răspuns:

Nu e nicio rusine. Daca nu vrei familie sau nu ai reușit sa faci una, treaba ta. Unchiul meu are 40 si nu i-a trebuit femeie ori copii

| Uvox a răspuns:

Rusine socială? Este aiurea ce spui. Ca nu s-a intamplat inca sau nu se va întâmpla niciodată este personal si atat. Indiferent ca este o alegere sau nu.
Ești dator societății sa te insori si sa torni plozi?
Hai sa fim seriosi cu rusinea asta socială.

| AC4S4 a răspuns:

Conform wikipedia, varsta medie a barbatilor la prima casatorie in Romania este de 30 de ani... deci, stai linistit, din punct de vedere al societatii esti cam ca toti.

Eu cred ca de pe la 25 de ani ar trebui ca oamenii sa renunte la copilarii si sa inceapa sa-si construiasca o cariera, o casa, o familie.

O cauza a maturizarii tarzii a oamenilor este reprezentata de bani. O sa vezi pe multi ca nu vor sa isi faca o familie pentru ca ar trebui sa cheltuie bani pentru acea familie. Oamenii fug de responsabilitati. Nu se baga oficial in relatii, mai bine stau in relatii neoficiale pentru ca le pot parasi atat de usor. In alte tari se casatoresc si mai tarziu (Suedia - varsta medie pentru barbati la prima casatorie - 36 de ani).

Rusine sociala nu este, dupa cum am spus. Dar nu cred ca trebuie sa ne luam dupa societate, are o gandire toxica.

| CodrutElian1990 a răspuns (pentru doctorandus):

Nimic in lume nu te face mai fericit decat faptul ca ai copii.

| CodrutElian1990 a răspuns (pentru baru):

E rau cu rau, dar mai rau fara rau.big grin

| CodrutElian1990 a răspuns (pentru Justme1997):

Dar barbati ii trebuie unchiului tau?

| Justme1997 a răspuns (pentru CodrutElian1990):

Nu stiu, nu l-am vazut niciodată într-o relatie serioasa. Îl interesează sa faca bani si sa se distreze

| doctorandus a răspuns (pentru CodrutElian1990):

Si daca unul din copiii tai se sinucide?

| CodrutElian1990 a răspuns (pentru AC4S4):

Sunt de acord cu tine.
In alte tari exista parteneriatul intre persoane. Neexistand la noi, te face ca tot ceea ce faci impreuna cu partenerul tau sa nu va apartina amandurora in caz de neprevazut.
De asemenea, unul dintre parteneri sa nu-l poata reprezenta pe celalalt nici macar la medic.
Copiii trebuie facuti la tinerete, din mai multe motive, cum sunt:
1. Sa poti avea nepoti.
2. Sa poti fi un sprijin pentru ei pana se casatoresc.
3. Produsul genetic este calitativ superior la tinerete.
Repet ce am spus in alta postare: pentru un om normal, cu suflet, nu este nimic mai placut sa tii in brate o mogaldeata, sange din sangele tau, ca apoi sa-l auzi gangurind.

| CodrutElian1990 a răspuns (pentru doctorandus):

Apai nene... asta nu sunt probleme de pus inainte de a-l avea.
E adevarat, ca pentru un parinte cea mai mare durere pe care o poate avea pe lumea asta este sa-si ingroape propriul copil. Dar eu nu pun problema asa. Daca te gandesti doar la asa ceva este posibil sa ai parte de asta.

| CodrutElian1990 a răspuns (pentru Justme1997):

Fiecare cu ale lui. As vrea sa vad ce va face peste 20-25 de ani.

| doctorandus a răspuns (pentru CodrutElian1990):

Din punct de vedere statistic, asta se intampla multora, deci se verifica ce am spus anterior.

| Dervbt a răspuns (pentru CodrutElian1990):

Pai trebuie sa fii idiot sa nu-ti pui intrebarea asta. Nu va mai luati dupa parintii vostri si societatea romaneasca, pisati-va pe ea de tara de 2 lei si pe oamenii din ea, mentalitatea aia de ceausisti. Daca n-ai ce sa-i oferi si mai esti si un betiv vai mortii tai, la ce-l mai faci? Nu trebuie facut niciun copil la 25 ani cum zici tu, intai sa ai bani omule, sa ai o casa, sa ai cat de cat sa poti sa-l cresti intr-un mediu sanatos si lipsit de toxicitate. Daca ai astea si ai 25 ani, esti candidatul perfect pentru copil.

| Dervbt a răspuns (pentru Dervbt):

Ce va face peste 20-25 ani? Poate o sa moara intr-un accident de masina mai de vreme de 20-25 ani.

| 1231242 a răspuns:

Salutări!

Ia, spune-mi mie drept, cine râs de tine?

Iar, răspunsul, oamenii din jurul tău nu trăiesc pentru tine, nici tu pentru ei.

| 1231242 a răspuns (pentru Dalmore):

Salutări!

Experiența vorbește?laughing

| 1231242 a răspuns (pentru PersonajFictiv):

Salutări!

"Foarte multe casnicii sunt naspa, cred ca majoritatea, formate din frica de singuratate sau alte motive ce nu au la baza iubirea." -o greșeală mai mare ca asta nu poți să faci, de fapt... poți să ai și copil și să-l părăsești.

| 1231242 a răspuns (pentru Dervbt):

Salutări!

De ce nu ai fundă?laughing

| Subsemnatul123 explică (pentru 1231242):

Nimeni. A fost doar o curiozitate de-a mea despre ce crede lumea despre cei care nu si-au infiintat o familie. Mai am destul pana sa ajung la varsta mentionata in intrebare.

| PersonajFictiv a răspuns (pentru 1231242):

Se poate face asta,dar nu toti o fac,multi merg pe ideea "decat singur/a,mai bine asa",e trist,dar adevarat.
Legat de copil e mai complicat,depinde de caz.
Copilul oricum nu are nicio vina,dar ajunge sa plateasca pentru ca x si y s-au gandit ei ca e bine sa faca copii,pentru fericirea lor, nu a copilului, nu se gandesc la cat de greu se creste un copil, ei se gandesc doar la ei : avem un copil, suntem in rand cu lumea ( aka oile ) si suntem mai fericiti.

| Sn4k3 a răspuns:

Eh, decat sa te insori de la 20 de ani cum fac unii pentru ca ''asa se face'' si uita sa-si mai traiasca viata, mai bine asa. Bucura-te cat mai poti de ea asa singur si o sa vina si familia. Asta e parerea mea, ca mai sunt unii care vor sa aiba familie si doar atat si se bucura cu asta, e treaba lor. Fiecare traieste in felul lui.

| ROB3RT89 a răspuns:

Salut,
Faptul ca esti insurat si ai copii pana in varsta de 30 de ani, nu e ceva laudabil.
Poate pentru babele care au subiect de barfa.
Vezi tu, asa ti se spune cand esti mic.
Dupa 18 ani maturizeaza-te, cautati un loc de munca si intemeiaza-ti o familie.
Cei de varsta a treaia au o vorba "dupa 30 de ani te mai insoara babele"
Faci ce vrei in viata, nu ce vor altii sau cum cred altii ca e bine.
Daca esti fericit si implinit, asta conteaza.
Singurul avantaj care il vad la cei care se insora devreme e ca vor fi niste parinti tineri pentru copil.
La 22 de ani ai alta rabdare fata de 30.
Dar oricum ar fi, tu iei decizia.
Daca o faci doar ca asa ti se spune ca e bine, deja esti spalat pe creier.
Succes!