Nu,nu e nicio rusine omule.
Doar cei care si-au setat asta in capul lor cred ca e rusine.
E o rusine cand ajungi si tu sa crezi ca e.
Daca tu crezi ca nu e o rusine,nu o sa te simti inferior sau rusinat din punctul asta de vedere.
Foarte multe casnicii sunt naspa,cred ca majoritatea,formate din frica de singuratate sau alte motive ce nu au la baza iubirea.
Doar nu ai gasit persoana potrivita,iar de ai niste defecte incearca sa scapi de ele,incearca sa evoluezi.
Toti au defecte,lucruri ce vor sa fie schimbate la ei, ia-le pe rand si apuca-te de consideri ok lucrul asta.
Decat o relatie toxica, e mai bine singur.
Tu ai drumul tau, diferit de al altora, nu te compara mereu cu altii pentru ca nu are rost.
Nu avem acelasi start toti, nu plecam toti din acelasi punct, aceleasi conditii...deci nu te intreci cu nimeni.
Multa bafta.
Rușine socială pe la noi e cam orice dacă stai să te iei după toți încuiații care suferă de atenție și afirmare. Și de ăștia sunt cam mulți că trăim într-o țară îndobitocită și cu mentalități induse și frică să fim oameni. Mă rog, mulți am plecat... dar tot mulți din cei plecați au rămas cu aceeași mentalitate tâmpită cu care s-au obișnuit. Ce ar trebui pe tine să te doară e dacă ai ajuns așa fiindcă nu poți sau că nu vrei. Dacă nu poți, ghinion, acolo rămâi, dacă nu vrei, probabil mai bine. Nu de alta, dar nici n-ai cu cine.
Nu stiu daca e neaparat rusine dar nici normal nu esti privit de societate.
Daca ar fi sa ne luam dupa legea firii cam asta este unul din scopurile vietii, sa iti intemeiezi o familie, sa faci copii etc dar nu ai fi singurul ce nu a reusit asta pe deplin.
Consider ca e rusine ca la 30 de ani (sau dupa) sa mai stai inca pe capul parintilor (mai ales fiind barbat) intretinut de ei si sa nu fi realizat nimic din nici un punct de vedere.
Dar de fapt astea sunt motivele
1. Sa nu fii mai prejos cu ceilalti, nu fi de râsul lumii.
2. Sa te sprijine (si financiar)copii si nepotii când tragi besini in pat inainte sa-ti dai duhul
3. Asta e la femei, potenta e la tinerete.
Gandeste-te putin. chiar crezi ca TOTI care au familii, sunt si fericiti? Sunt barbati care isi prind sotia ca ii inseala. sunt femei batute, jignite de sotii lor dar totusi stau si suporta ca,, sa nu creasca copilul fara tata" sau in cel mai rau caz omorate. Asta reprezinta bucuria de a avea o familie? Evident ca nu toate sunt asa si poate tu esti genul de persoana care ar tine la una. Dar am si eu o intrebare. Te simti bine asa, singur, cum esti acum? Sau simti nevoia sa ai o familie? Daca da, nu cred ca mai ramane sa iti spun ce ai de facut. Daca nu vrei, la fel. Nu fa ceva doar pentru ca,, asa face toata lumea" sau,, ce o sa zica lumea cand o sa le spun ca nu am familie?" Pe scurt. nu ar trebui sa te intereseze ce zice lume. Tu trebuie doar sa-ti traiesti viata asa cum vrei tu. Ti-e bine singur sau cu prietenii tai, foarte bine. Sucees in continuare!
Nu trebuie sa-ti traiesti viata dupa cum iti spune lumea.
Altii au 5-8 copii si nu au din ce bani sa-i creasca. Altii poate ca nu vor sa aiba copii si se axeaza mai mult pe cariera.
Fiecare are un drum. Tot timpul o sa vrem ce au altii, dar niciodata nu o sa vrem ce vrem noi cu adevarat. Este simplu sa ajungi sa ai o familie, important este sa stii sa valorifici ce ai.
Nu.E viata ta si faci ce vrei.De ce sa fac copil la 20 cand pot sa fac la 35? sau 33 sau 37 sau 40.De ce sa-mi pun devreme responsabilitati in cap? Pana la urma traiesti viata ca sa te simti bine,nu ca sa nu rada lumea(orice ai face,tot rade).Da, stiu, am o gandire de copil, nu m-am maturizat deloc, nu stiu ca viata e grea si tot asa.
Eu nu ma vad in viitor avand nici macar prietena, daramite familie.
De ce crezi asta despre tine? nu mai gandii negativ
Pai n-am masina, sunt timid si retras, englezii astia sunt tare ignoranti si materialisti, femeilor nu le plac timizii, arat ca un copil de 14 ani desi am 20, plus ca nu simt niciun fel de motivatie sau "chef" sa cunosc si sa vorbesc cu lumea, prefer sa stau in casa si sa nu fac nimic.
Nu mai fii asa frate. du-te la sala ca o sa te ajute daca vrei putem sa vorbim
Frate incearca sa intri in vorba cu colegii de la munca/scoala si sala. nu mai fi asa timid ai 20 de ani. si eu am 20 de ani dar eu sunt in depresie nu intra si tu
La munca am doar colegi de peste 30 de ani. Mai toti deja au familii.
Sunt la englezi si la sala nu prea am cu cine vorbi cand mai toti stau cu castile in urechi si cu telefonul in mana si nu dau doi bani pe cei din jurul lor.
"dar eu sunt in depresie"
Eu am starea asta de rahat de vreo 6-7 ani. Nu mi-a mai trecut deloc de atunci, ci au fost doar fluctuatii, cateodata eram putin mai vesel, cateodata imi venea sa ma sinucid. A fost o perioada cand faceam meditatii si yoga si alea chiar au fost foarte bune pentru alungarea depresiei dar dupa o perioada n-am mai avut posibilitatea sa le fac. M-am obisnuit cu situatia si nu cred ca-s capabil sa ies din ea dupa atatia ani. Nu cred ca mi-e greu sa vorbesc cu fete, doar ca la propriu nu prea am avut cum sa interactionez cu ele. In liceu imi era rusine de ele din cauza unor greseli pe care le-am facut si pe care o sa le regret probabik toata viata. Chiar cand am venit din tara saptamana trecuta in avion am stat langa o fata cu un an mai mare decat mine si am vorbit multe chestii cu ea. La un moment dat a inceput sa ma bage si ea in seama pe mine, nu numai eu pe ea. Pacat ca era deja luata.
La ce intrebare te referi?
Si eu sunt de acord ca trebuie sa ai ce sa-i oferi copilului tau. Eu la 25 de ani castigam 1000 de euro pe luna, iar sotie 700. Asa ca ne-am permis ca la 26 si 28 de ani sa facem cate un copil.
Sper sa nu ajung zilele in care rasa galbena va domina Europa, ca ei nu-si pun asemnea probleme, cum nu si-o pun nici tiganii, care acusi sunt mai multi decat romanii in tara noastra.
Sunt de acord cu tine, fara un lucru: e ce trebuie sa le fie rusine mai ales barbatilor sa stea pe capul parintilor si femeilor nu?
Eu am o conceptie un pic mai diferita si am mai vazut multa lume ce are aceias parere cu a mea.
Nu mai este ca si pe vremuri ca baiatu duce fata de la ai ei la ai lui acasa si traiesc acolo el fericit ca e la mama si ea sluga la socrii.
Acuma fata daca ramane mai mult timp acasa la parintii nu e o problema.E femeie, e mai sensibila, posibil sa nu faca atatia bani ca si un barbat etc si atunci ramane acasa.O mai ajuta pe mama, pe tata cu mancare si curatenie.In schimb baiatul trebuie oarecum sa se pregateasca pentru un viitor, pentru ca din perspectiva mea pentru a fi un sot bun, un tata bun si un cap de familie trebuie sa fi stapan pe picioarele lui.Nu iti trebuie averi dar trebuie sa stii sa te descurci sa iti poti ajuta viitoarea familie cand e in impas.
Poate ai alta parere dar eu de cand ma stiu cam asta vad. Femeia isi ia de munca daca are si poate, ingrijeste casa, creste copii, isi spala si ingrijeste barbatu, e acolo cand unu bolnav, isi ajuta si parintii iar barbatul merge la munca (asta e principalul lui obiectiv, apoi restul daca are timp si chef). Pentru ca din nou din perspectiva mea sunt foarte putine femei ce au acelasi salar cu a barbatului sau mai mare decat a barbat si atunci pleaca si se pune pe picioare ala ce castiga mai bine intai si pe urma...
Ai dreptate, dar si de partea mea sunt destui adepti. "care sunt la fel ca mine"
Rasa galbena? Ma indoiesc. De fapt se vrea mixarea rasiala a negrilor cu albii. Scopul este sa transforme Europa intr-un continent de mulatri. De asta sunt atat de multi negri in tarile bogate ale Europei iar accesul lor nu este deloc restrictionat. Asiatici sincer nu am vazut prea multi.
Daca ajungem pana in anii 2050-2060 o sa mai putem discuta. Deja se pune problema aducerii fortei de munca asiatica, deoarece, datorita scaderii natalitatii, Europa duce lipsa de forta de munca.
Scaderea natalitatii este creata artificial. Tinerilor li se baga in cap ca a avea copii inseamna prea multe griji si responsabilitati. In plus, viata de noapte si cluburile incurajeaza acest stil de viata libertin si lipsit de responsabilitati. Acum toti vor "sa-si traiasca viata". In paralel, familiile de negri din Africa au in general multi copii. Nu stiu la asiatici cum este.
Ca e naturala, ca e artificiala, adevarul ca este reala.
Asiaticii au mai multi copii decat negri. Doar ca in China este o lege care prevede pedepse pentru familiile care dau nastere la mai mult de un copil. Nu va trece un timp mare pana cand indienii vor depasi, in acest fel, populatia Chinei.
Lucky_9459 întreabă: