Șanse sunt, dar mereu o să te simți cumva inferior sau o să simți o diferență între voi, mai ales daca o sa aiba și un salariu mai mare decât tine sau un grup de prieteni unde se vorbește des despre studii. Asta nu e rău, te poate ambiționa să-ți continui studiile sau îți poate da un șut în orgoliu, depinde de tine.
Story time Primul tip cu care am interactionat si vu care am avut o conexiune (aveam 13-14 ani, el 16) era genul ala. Nu a luat bacul, traia la tara, nici pana azi nu l-a luat si mai era si cam urat. S-a mutat in alta tara acum. Cu toate ca nu am fost impreuna si am vorbit doar on-line pot sa zic cu mana pe inima ca a fost singurul baiat care m-a tratat impecabil. Si uneori chiar mi-as fi dorit sa ne fi intalnit sub alte circumstante. Desigur, mai vorbim din cand in cand, dar fiecare are viata lui acum. Fetele superficiale vor fi cu nasul pe sus, nu neg asta, dar daca i s-a pus pata pe tine nu are ce face. Cunosc fete care sunt cu tipi fara bacul luat. Asta nu ar trebui sa fie un motiv sa nu iubesti pe cineva.
Se refera la o relatie cu cineva care are facultate lol?
Da, nu conteaza daca ai facultate sau nu. Cand esti atras/a de o persoana nu-i mai vezi imperfectiunile. Poate sa fie si analfabet/a, daca iti place cu adevarat asta nu-i o problema.
Problema adevarata apare daca relatia dureaza. Ce faceti? Te intretine ea pe tine sau tu pe ea? Tu fara bac ce-o sa muncesti? Ea o sa aiba un job mult mai bine platit, tu stai acasa si faci mancare?
Se poate dar este mai greu. Pana acum baietii fara bac cu care am vorbit ziceau chestii gen "nu faci nimic cu faculta, scoala e degeaba, n-are cum sa nu-ti placa manelele, ultima carte citita-ceva povesti cand eram mic".
O ba da are șanse, sora mea îi la facultatea de drept și îi împreună cu un băiat doar cu liceu și lucrează la construcții
Nu imi pasa sa aiba si 4 clase daca il iubesc nu conteaza
si singurele facultati importante sunt de doctor avocat, profesor, celelalte sunt inutile
Băi uite, eu de exemplu anul acesta nu am reușit să iau bacul din păcate, am luat la celelalte două materii dar la matematică nu am putut. Treabă sta in felul următor, este adevărat că bacul are o importanță relativ mare sau mica (depinde în domeniul in care vrei sa activezi) dar mi se pare o ipocrizie sa crezi stereotipul că dacă nu ai bacul ești prost, și nu spun asta pentru că eu l-am picat, dar sunt o grămadă de persoane care au luat bacul foarte proaste, și o grămadă de persoane care au picat bacul destepte. Pentru că nu ai de unde să știi de ce o persoana nu a dat bacul, poate nu a avut posibilitatea să învețe, poate a avut probleme in familie, poate că a considerat că nu are nevoie. Nu înseamnă că e prost sau ceva. Cat despre răspunsul de mai sus cum că "n-are cum să nu iti placa maneaua " și " am carte citita a fost cu povești când eram mic " mai mult că sigur ai dat de cineva din acea categorie de oameni prosti, genul ăla cocalar, dar e urat sa spui așa ceva, e că și cum eu as vedea o femeie ușuratică (având în vedere că subiectul este bac-ul vă prindeți voi ) și să cataloghez după toate femeile așa. Eu unul am terminat de citit recent cartea "ABC-ul psihopatului". Mi se pare o prostie cum lumea cataloghează pe cineva după o acțiune. Sunt atâtea meseri in care nu ai așa mare nevoie de bacalaureat, de exemplu într-un service, unde ai un salariu chiar peste multi cu facultate (sunt familiarizat cu domeniul). Adică eu unul nu consider că un examen este capăt de lume. Consider că acest examen este un pas pentru cariera ta (depinde de domeniu). Consider că este de ajuns sa ai capul pe umeri și să știi ceea ce vrei. Sunt multe cazuri cu persoane care fac facultăți și după nu își găsesc de munca. In fine, ceea ce vreau sa spun este ca nu un examen definește capacitățile intelectuale ale unui om, ci perseverenta și voința acestuia.
Sunt de acord, ai dreptate. Urasc sa generalizez, mi-au lasat tipii aia un gust amar in gura.
După mine, asta e doar o mentalitate proastă indusă de români, cei mai bătrâni în general. Am auzit de multe ori acest lucru și mă dezgustă. Eu cred că nu contează aceste aspecte. Ce dacă "e mai inferior ca tine"? Chiar contează? Nu conteaza de fapt că te iubește, te înțelege și te respecta? Dacă persoana care e la facultate e destul de deșteaptă și matură, nu ar trebui să se gândească la acest aspect. O persoană trebuie să fie cu tine pentru cum ești tu, nu pentru bani, nu pentru că ai bacul luat sau pentru că ești la facultate. Asta e o prostie, dacă te iubește, te iubește așa cum ești și punct. Sfatul meu e să nu îți faci griji pentru asta, dacă e să fie o să fie, dacă nu viața merge înainte, suntem 7 miliarde pe oameni pe planeta asta, e cineva și pentru tine.
Uh, te-ai gandit mult inainte sa postezi intrebarea asta? Nu, nu conteaza daca tu ai sau nu ai facultate, altminteri examenul de bacalaureat luat. Pe langa asta, este chiar amuzant cand citesti unele comentarii de pe acest thread si observi ca spune un random: "te vei simti inferior neavand facultate" sau "salariul ei este mai > decat al tau"; hmm, doar ca exemplu, un meserias (sudor, instalator, mecanic, electrician, operator macara, etc.) are un venit de inceput, oarecum, decent de 1900-2300 lei net (cam cat are un licentiat de facultate la inceputul carierei lui) si poate ajunge, in functie de experienta si evolutia sa profesionala, la un venit estimativ de 4000-4500 lei net, probabil chiar mai mult. Stii care este diferenta? Un meserias n-are nevoie de facultate, daramite de examenul de bacalaureat luat. Concluzie: argumentul cu facultatea pica instant. Important este sa existe armonie si incredere la baza unei relatii dar, de-asemenea, este la fel de important si ca ambii parteneri sa aiba venituri incat sa se poata intretine pe ei insisi (love ain't paying the bills) si sa-si urmeze amandoi ocupatiile favorite in afara profesiunii.
Nu am vrut sa te atac sau ceva, doar ca asta e parerea mea, acum mnah, depinde de fiecare.
Depinde ce cervici cade, anumite locuri de munca unde nu se necesita studii nu cer mult efort si castigurile sant peste masura unui student care a absolvit fuckultatea
daca faci bani mai multi, atunci care e problema?!?
altfel, atitudinea ta e PUR coMUISTA, unde cei cu facultate erau clasa superioara, iar cei fara, erau salahorii si nu i-ar fi luat in consideratie in nici un fel
in ziua de azi, poate ai talent si ajungi director, sau programator IT, ambele sunt platite in draci si nu iti trebuie studii superioare!
sau MUUUUULT MAI TARE, ajungi politician, si dupa aia iti faci studii superioare pe sub mana, ca se poate!
(sa i-o spui lui MUTU' ca Dancila are doctorat PE BUNE, nu o sa cred in vecii, vecilor, AMIN!)
Da sunt șanse dar depinde mult de parteneri, poate să se simtă la un moment dat un anume grad de inferioritate. însă dacă cel fără bac, deși mai greu, ajunge să aibă un post destul de bine plătit, aproape de cel al celui cu facultate nu mai contează aspectu ăsta
Depinde incotro te duce capul.
Daca acel baiat fara bac, e genul care vrea doar ca fata sa fie casnica, sa creasca copii, atunci, da, cel mai probabil e o problema, una destul de mare.
Iar asta e auzita chiar din gura unei fete.
Dar daca ai o mentalitate ok, fara aberatii de acest gen, incep sa creasca sansele.
Problema e si cum te simti tu, daca te simti inferior fata de ea sau nu, atat dpdv al studiilor, cat si eventual, material.
Din nou, daca tu nu te consideri inferior ei, cresc sansele ca realatia sa mearga.
Cam atat tine te tine.
Daca ai mentalitatea aia de "femeia trebuie sa stea in casa, barbatul e cel care trebuie sa aduca banii" adunci da, o sa ai o problema.
La fel si daca o sa te consideri mereu inferior ei, daca o sa crezi ca e prea buna pentru tine, sau daca o sa te oftice cazul in care ea va aduce mai multi bani in casa.
Acum intervine cealalata variabila, si anume ea.
Conteaza ce crede ea, daca e fixata pe chestia asta, gen, cei doi sa aiba studii egale, sau daca e flexibila, doar sa exista intelegere.
Altfel spus, daca nu exista diferente prea mari de mentalitate, da, sanse sunt.
Si pana la urma, de ce nu ar fi?
Daca te aduce capul, poti aduce bani in casa si fara sa-ti rupi spatele, sau mai stiu eu ce, si nu doar asa "bani" ci bani multi, foarte multi.
La cate facultati inutile sunt in ziua de azi nici nu prea mai conteaza in unele cazuri. Eu spun ca ai toate sansele. Totusi inscrie-te sa dai bac-ul din nou, plateste si niste pregatire la mate. Tine minte ca nu este limita de varsta.
"Bacul, facultatea, masina, banii, nu au absolut nimic de-a face cu relatia"
Chiar daca astea, sa zicem de dragul discutiei, nu au legatura, cu siguranta educatia are legatura.
Te-ai vedea casatorindu-te cu una analfabeta?
Daca da, ce spui tu e valabil, daca nu, sunt vorbe in vant.
Nu există facultate de Profesor, domnișoară! Poți termina Dreptul și să fii profesor, Ingineria și să fii profesor, Medicina și să fii profesor etc. Dar Facultate de profesori nu există
Omule, cu cât ai studii mai înalte, aria ta de interes este alta, ai alt nivel de gândire, alte subiecte de discuție etc. Doar dacă ăla fără facultate este autodidact atunci merge
Normal ca are, argumentul este ca daca va placeti, atat conteaza, iubirea, comportamentul, atentia, respectul, nu tin de bac sau facultate. Ca si ala fara bac va avea un loc de munca si va avea un venit, asta trebuie neaparat, si celalalt la fel, nu conteaza care are mai mult, se echilibreaza treaba. Daca nu te place, evident ca se gasesc motive, deci depinde de asta si atat. Pai prietenul meu era in aceasta situatie! El nu avea bacul, avea 22 ani si si-a facut o prietena de 19 ani care era deja in anul 1 de fac, el era tipograf, si a fost bine, acum sunt casatoriti, au si o fata de 11 ani, dar s-au placut mult, s-au respectat. Cand vine cu din astea ca n-ai nu stiu cati bani (nu sa fi fara venit, ci ca nu ai..nu stiu cat mai mult decat media), ca nu ai facultati, doctorate, deja acela vede relatia ca pe o afacere, altfel nu mai conteaza acestea. Acum cred ca ai inteles. Nu are sanse un om care nu stie sa respecte, sa se comporte, sa dea atentie, sa satisfaca sexual, sa aiba un venit mediu, in rest merge.
crestiniromani întreabă:
anonim_4396 întreabă: