| realitatea.net a întrebat:

Cum credeti ca ar trebui tratati parintii care isi maltrateaza copiii?

http://www.realitatea.net/......45092.html

Răspuns Câştigător
| CrucifiedCountess a răspuns:

Acuma nu va suparati pe mine. da' moldovenii le scot pe cele mai tari! unu isi viola fiica de 2 ani! bolnavi! astia nu merita sa traiasca. ochi pentru ochi. ce au facut masa sa pateasca! nu le mai ajung curvele de pe orice strada! bolnavi! sunt prea usoare pedepsele! puscarie. da' traieste! dar copilul ala ramane traumatizat pe viata! e sa fie un viitor nenorocit ca si tacsu.si ne mai miram dc avem atati infractori si oameni dezaxati mintal! huaaaa! dracu sa va ia!

101 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sunt mama si ma impresioneaza fiecare caz in parte cind e vb de copii si de orice chiar si de animale mi-e mila dar eu as intreba si altfel cum ar trebui tratati parintii care au crescut copii cu multa dragoste si afectiune si acum cind sunt mari chiar destul de mari ii trateaza ca pe niste dusmani si chiar ii maltrateaza verbal uneori si fizic siii darima pshihic oare e drept

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu cred că ar trebui sa fie bătuți cu parul și să simtă și ei ce au simțit copii maltratați, sa sufere și apoi să-și aducă aminte și să nu mai facă așa ceva niciodată în viața lor!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

In primul rand, cred ca ar fi bine sa fie decazuti din drepturile parintesti, iar apoi internati intr-un centru de reeducare, unde sa invete sa se poarte cu copii si sa le asigure conditii optime de trai.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sincer... mie mie-e milă. Atât de părinţi, dar mai ales de copii.
Cu siguranţă că dacă ai fi un om normal nu ai recurge la astfel de acte, fiind vorba mai ales de fiinţa căruia i-ai dat viaţă. Oamenii de genul ăsta ar trebui reeducaţi, sau măcar să beneficieze de ajutor specializat.
Cât despre copii, cuvintele sunt de prisos...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu merita sa aiba copii. Masura (in caz ca este luata daca nu cumva e prea tirziu?)este: decaderea din drepturile parintesti + puscarie ca lumea!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ar trebui legati si trasi dupa masini de curse si zic asta pentru ca pana acum 5 ani si "TATAL" meu ma batea ingrozitor PT ORICE! Pacat ca mai exista si parinti de acest fel.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cum sa iti faci asa ceva la c8pil? Oricat de rau ar fi, macar pune-l dom'le in casa intr-o camera cu 2 masinutze si mai uitete la el din 2 in 2 ore, dar sa il tii in lesa...

| mirajevents a răspuns:

Eu cred ca ar trebui sa li se aplice acelasi tratament pe care l-au aplicat ei copiilor lor si apoi sa fie pedepsiti cu inchisoare intre 10-20 ani!

| Akarisu a răspuns:

Acesti parinti ar trebui dusi la inchisoare, iar copiii dusi la internate!

| Akarisu a răspuns:

Eu zic sa vina socialul elvetian, iar copiii luati si dusi la un camin intr-o tara civilizata! nu ca ro unde toti presedintii si primministrii fura si isi umplu conturile, iar saracii oameni mor de foame si ai naibii nu mai vor sa dea nici pensie la batrani! Nesatulilor!

| nmn a răspuns:

Sunt multe pedepse pe care daca as putea le-as aplica in cazuri de genul asta, una dintre ele ar fi, normal, inchisoarea pe viata sau minim 50 de ani.Mai poate fi o metoda si aceea d a-i supune si pe ei la chinurile pe care le-au indurat acei copii.

| EllitaBellita a răspuns:

Trebuie sunat la protectzia copilului si inchisi dupa gratii parintzi:-(

| rodel a răspuns:

Pentru o maltratare reala, cu consecinte grave pentru copil, PENAL.Eu cred ca se cam exagereaza cu asa zisa "protectie a copilului". Un parinte adevarat, intreg la minte, isi protejeaza singur copilul. El isi educa copilul si ii poate administra din cand in cand, cate o pedeapsa corporala "temperata", pentru a tine minte ca in viata si socetate este o anumita ordine si disciplina. Asa ca lasati-o mai moale cu instigarea copiilor sa-si parasca parintii la politie, ca-i maltrateza, prin tragere de urechi, cand o iau razna...Deja o mare masa de tineri, scapati de sub control, au ajuns un pericol public si un serios balast pentru viitorul tarii. Poate chiar asta vreti?!

| lille a răspuns:

Clar ar trebui pedepsiti, si nu prin a le lua copiii, pentru ca asa ei si-ar gasi o rezolvare a problemei, si nu o pedeapsa. Daca ar fi existat masina timpului ar fi trebuit sa primeasca si ei acelasi tratament inuman pe care l-au aplicat, dar cum asta nu se poate, pedeapsa cea mai indicata ar fi penitenta.

| Delycious..And...Funky a răspuns:

Pai...ar putea ca, un membru al familiei sa duca, copii la un centru de plasament, iar parintii ar trebui dusi la un fel de centru pe educatie ca sa inteleaga, ca nu este deloc bine sa-ti chinui proprii copii...nu stiu..asta este parerea mea

| alexam_6450 a răspuns:

Eu una consider ca pentru a avea mai mult de 3 copii trebuie sa dovedesti ca ai cu ce sa ii cresti si in plus, ca inca ai nervi sa mai cresti unu, doi, trei...cati or fi!
Dar ce te faci cu cucoanele astea carora le e rusine sa mearga la ginecolog si nasc in privata?! Nu mai zic de analize sa vezi daca e bebeul sanatos si intreg...
Nu inteleg de ce se ia apararea acestor copii cu handicapuri severe! Oricum sunt inutili societatii si sa fim seriosi, din banii publici sunt crescuti si hraniti. Stam si le plangem atata de mila.nu inteleg. si vecinii astia simpatici care filmeaza atrocitatile astea de ce nu iau masuri?!? inteleg ca copilul in cauza are 6 ani, il tine de 6 ani legat de gard? mi-e greu sa cred... oricum, m-am plictisit de cauzele astea pierdute

| lasko a răspuns:

Bagati la mititica pentru. tot restul vietii
iar copiii, sa fie trimisi la familii iubitoare.
parintii care fac asta sunt niste nebuni

| 2311 a răspuns:

Raspunsul este mult mai complex. Nu se poate raspunde in cateva fraze! Aici intervin o multitudine de factori: educatie, instruire, ignoranta, cultura, etc. Dupa parerea mea, in aceasta situatie ar trebui elaborate niste programe de educatie a educatiei parintilor...cu participarea extraordinara a psihologilor, asistentilor sociali, etc. De ce trebuie sa ne gandim mereu la a pedepsi pe cineva? Dar oare noi, societatea, facem ce este necesar? Cunoastem oare dedesupturile, subteranul acestor persoane ( mai ales din punct de vedere psihic), au fost ajutati cumva, candva, undeva? Nu cumva tot noi socitatea cream acesti monstri? Este trist, dar este realitate. Ar fi multe de zis, dar...nu vreau sa-mi stric ziua! Deja m-am intristat!

| ioana_4324 a răspuns:

Realitati crude, dar care ar trebui sanctionate grav. Un control psihologic si social ar fi necesar pentru a aduce pe lume un copil.

| tatiana a răspuns:

Parintii care maltrateaza copii trebuie tratati prin ramurile de sustinere sociala ca>? reglarea stariii emitionale stresante a parintilor > de studiat istoricul fiecarui parinte si de constatat daca in fiecare din ei au fost maltratari daca da atunci este o axioma de proictie a parintilor asupra copilului

| gabi_6390 a răspuns:

Sa li se faca acelasi lucru! parinti merit acelasi lucru. copii ar trebui ingrijiti spalati iubiti de catre parinti dar nu legati. este ceva ingrozitor. aceei parinti trebuie sa plateasca. nu trebuie lasati.

| kitty85criss a răspuns:

In acelasi mod in care se comporta si ei cu bieti copilasi.

| manina a răspuns:

Eu cred ca pentru acesti"oameni" si mai ales "mame" ar trebui aplicata legea Talionului si ar trebui sterilizati pentru ca si un caine isi ingrijeste puii mai bine decat aceste animale. Imi pare rau ca injosesc cuvantul animal care este mai uman decat aceste bestii.

| dcl a răspuns:

Ar trebui si ei la randul lor sa fie de 10 ori mai rau maltratati si de abia dupa aceea sa fie bagati la puscarie

| marksof a răspuns:

Parintii care isi maltrateaza copiii nu sunt "parinti" ci niste mizerii umane care trebuie decazuti din orice drepturi parintesti iar copiii trebuie luati si internati intr-o institutie specializata.Trimiterea lor intr-o puscarie inseamna sa traiasca pe mai departe fara griji, pe banii mei, ai tai, ai nostri ai tuturor si sa aiba ce manca si imbraca, caldura.plimbare in curte la aer, de ce nu si un televizor ca sa se recreeze s. a. m. d, Daca tot puscaria ar fi solutia, atunci carcera, in lanturi pe betonul rece si umed. un colt de paine si apa.Intreg sistemul este putred.infect.unde sunt autoritatile care trebuiau sa intervina ferm de la primele semne de chin ale acelei fiinte chinuite? Daca nu-l filma din vecini, tortura ar mai fi continuat si astazi...Cine e de vina? Nesimtirea, nepasarea.inconstienta celor din jurul acelor monstri care au chinuit in vazul tututor un copil nenorocit si amarat a carui singura vina este aceea ca s-a nascut! Nu numai lipsa ratiunii naste monstrii ci si alcolismul.dezvoltat pe fondul saraciei... a societatii putrede in care traim.Moldova este mai saraca decat alte parti ale tarii.Asta nu inseamna ca au o scuza.am vazut saraci dar erau demni, mancau o data in zi, peticiti dar curati si mai ales, erau iubitori de copiii pana la sacrificiu...Nu numai "scoala" lui basescu naste "tampitzi" ci si societatea noastra, din pacate...

| cwalkerdanny a răspuns:

Poi as zice sa fie inchisi devil

| isabelaisa a răspuns:

Invatarea, invatarea, invatarea...In primul rand educatia, ce e cel mai important pe aceasta lume, daca nu educatia? La randul lor parintii care isi maltrateaza copiii, nu au fost educati, la rand lor copiii maltratati pot dobandi acel comportament al parintilor sau poate nu...Eu nu cred ca ar trebui pedepsit nimeni, exclus, ci doar ii putem educa, din punct de vedere psihologic daca privim situatia este foarte usor.Conteaza foarte mult : cine i-a educat pe acei oameni inainte de a da nastere la urmasii lor si mai conteaza ce capacitate au, pentru ca un om educat si cu psihicul dezvoltat cred ca nu ar avea asemene comportament de as maltrata copiii.Pe scurt, trebuie sa educam cat de buni profesionisti suntem la randul nostru, am fost educati si vom fi...Nu uitati: TREBUIE SA NE EDUCAM SI SA EDUCAM! Educatia e mai presus de-orice!

| florycyk a răspuns:

Parintii care isi bat copii ar trebuie sa nu le dea Dumnezeu copii pentru ca sunt unele familii care isi doresc un copil isi doresc sa-i faca toate poftele si sai ofere tot ce au mai bun si pot avea. ar trebui k parintii care isi bat copii sa fie lipsiti din drepturi sau cel putin sa li se intample si lor la fel...

| simonikutzi a răspuns:

Pai astia nu mai se numesc parinti! astia ce sa mai traesca eu i-as chinui pana ce vor muri asa chinuiti...

| 18041961 a răspuns:

Exista legi pentru aceste fapte.trebuiesc doar aplicate. Exista si legea divina care in mod sigur se aplica (ce semeni aia culegi) si mai exista o lege nescrisa atitudinea oamenilor (demascati faptele urate, inumane ori unde le aflati).