In mod normal ar trebui sa faca singur, de bunavoie si din bun-simt, ca nu si-a luat sluga-n casa. Depinde insa cum a fost educat, daca mama lui nu l-a pus in viata lui sa miste macar un fir de praf si in familia lui a domnit ideea ca barbatul e zeu si exista pentru a fi servit nu prea o sa ai mari sanse sa-l convingi nicicum, din pacate. Probabil o sa faca in mare sila cate ceva la inceputul relatiei dar cu timpul o sa gaseasca modalitati sa nu mai faca nimic. Poti incerca sa discuti cu el si sa stabiliti clar cine ce face de la inceput, el aspira si duce gunoiul si mai stiu eu ce crezi tu, sau la ce se pricepe el, tu faci restul. Succes!
O transformi în joacă sau adaugi nişte recompense (deşi un adult matur şi responsabil ar trebuie s-o facă din proprie iniţiativă).
Eu sunt casatorita si nu am ajutor la treburile casei si nici nu am pretentii sa o faca, ma descurc de una singura, dar cand apelez la ajutorul lui si nu prea il trage sa ma ajute trec la,, santaj,, ....nu ma ajuti ...nu mai primesti pasarica
Pai, poti sa ii propui sa munciti amandoi. ..cred ca o sa inteleaga mai bine decat daca tipi la el ca nu face nimic
De exemplu, dupa ce mancati, ii poti spune :"Haide sa strangem masa impreuna, iar apoi eu voi spala vasele, iar tu le poti pune la loc." ce spui?
Ar putea sa mearga..deci poti incerca
Sper ca te-am ajutat
Nu iti indeplini treburile casei si daca nu te va ajuta sa le faci nici tu nu le vei face astfel el va fi nevoit sa fie de acord
Nu prea poti convinge un barbat sa faca ce nu-i place. Dar poti incerca sa faci ca totul sa para un joc sau o provocare de genul : cine face mai repede ordine in lucruri? sau cine face mancarea cea mai buna astazi?
Daca ia totul ca pe o provocare poate o sa-i placa.
Oricum intr-o relatie e corect ca in treburile casei sa se implice amandoua persoanele, sa se ajute reciproc, sa se sustina, sa fie unul alaturi de celalalt
Ceau
Eu nici nu m-as gandii sa ma rog de iubitul meu sa ma ajute la treburi casnice si daca tot continua sa refuze, sa tac si sa fac ca proasta.
Fii impunatoare, intr-o casa exista anumite reguli, de ordinul curateniei, gospodariei, bucatariei.
Nu esti sclava sa ii faci tot ce-i pofteste inima iar el sa stea intins in pat bine mersi.
Succes si O seara placuta!
Nu mai faci tu treburi casnice. atunci se va simti cu musca pe caciula. si daca iti spune ca de ce nu ai facut zici ca esti obosita, ca nu ai avut chef sau pur si simplu ca te "doare spatele" si trebuie neaparat sa te ajute si el sa aspiri sau sa..in fine al meu, doamne ajuta, face el mai mult ca mine, dar asta pentru ca i-am spus ca daca el nu face, nu fac nici eu. si atunci sa il vad cum sta in mormane de haine si vase murdare. iti calci putin pe inima, dar merge
Daca asta ti-e greu sa faci, inseamna ca ori te-ai ars cand l-ai ales si te-ai ales cu un sloth, ori chiar n-ai niciun pic de persuasivitate.In ambele cazuri, e cam greu sa mentii relatia ca unsa.Nu e scuzabil ca cineva, fie el barbat/femeie sa n-aiba chef sa nu-si puna carca la treaba.
Daca trebuie' sa il convingi, atunci numai partener nu e ala, e un coleg de camera si atita.
Fara intelegere nu faci nimic, uite de aia trebuie sa te gandesti de 10 ori inainte sa ti iei un barbat si sa nu il alegi numai dupa carcasa. Si daca e cum zice fata/femeia/bunica de mai jos faza cu pasarica, e cale lunga pana la o intelegere armonioasa! Succes.
Inteleg, insa el se simte mai putin barbat daca simte ca ii spun eu ce sa faca!~Si atunci? El nu are nevoie de haine curate, de mancare, de cumparaturi facute? Numai eu? Nu prea cred...
Pai lasi casa asa cum este, nu faci nimic ca sa isi dea seama ca trebuie sa faca si el ceva in casa. Asa face si mama cu mine...a mers
In general rebuie discutat serios dar cel mai bine este sa faca si el treaba daca nu din proprie initiativa macar de dragul taubafta
De-asta spuneam sa discutati si sa stabiliti impreuna, il poti intreba ce ar prefera sa faca el. Si intrebarile astea ai putea sa i le pui lui. Daca se simte foarte barbat stand degeaba si nefacand nimic atunci nu prea ai cum sa-l convingi, cred ca am spus tot in primul raspuns cu educatia si cu bunul-simt/nesimtirea. Daca mai vin si copii o sa fie si mai "distractiv" pentru tine, ca o sa ajungi sa cazi din picioare de oboseala incercand din rasputeri sa nu cumva sa-l faci sa se simta mai putin barbat.
Tu nu comenta raspunsurile altora, raspunde la intrebarea de mai sus daca tot te bagi in seama