In mod normal ar trebui sa faca singur, de bunavoie si din bun-simt, ca nu si-a luat sluga-n casa. Depinde insa cum a fost educat, daca mama lui nu l-a pus in viata lui sa miste macar un fir de praf si in familia lui a domnit ideea ca barbatul e zeu si exista pentru a fi servit nu prea o sa ai mari sanse sa-l convingi nicicum, din pacate. Probabil o sa faca in mare sila cate ceva la inceputul relatiei dar cu timpul o sa gaseasca modalitati sa nu mai faca nimic. Poti incerca sa discuti cu el si sa stabiliti clar cine ce face de la inceput, el aspira si duce gunoiul si mai stiu eu ce crezi tu, sau la ce se pricepe el, tu faci restul. Succes!
Nu servea la nimic....asa o fi cum zici dar ce s-ar face barbatul fara femeie?
Pe undeva ai dreptate dar pe mine chiar nu ma deranjeaza si nici macar nu imi place sa isi bage nasul in treburile,, gospodaresti,, ma ajuta cand ii cer ajutorul dar asta se intampla rar...chiar nu sunt pretentioasa
Ihti voi spune eu punctul meu de vedere ca barbat acest lucru trebuie facut cu calm si fara obligatie poate duce la violenta sau ruperea casnitiei dar ajutorul pe care ti-l da poate fi un lucru bun pentru un cuplu
Ii spui de ex daca speli vasele iti fac o noapte de ne uitat, iti iau o bere etc
De ce ai impresia ca-i faci o onoare ca-i dai pasarica?
Stii ce-mi place? Ca voi femeile ati reusit sa ne pacaliti ca sunteti mai putin interesate de sex decat noi, iar noi suntem niste gorile in calduri gata sa faca orice pentru o bucata de pasarica. Ia ghici ce : suntem mamifere! atat barbatii cat si femeile au hormoni...
Ii zici _ facem curat, spalam vase si ce mai ai tu chef sa faca el chiar daca un barbat nu le face la fel de bien ca o femeie..deci ii zici cu ce vrei sa te ajute, apoi ii spui ca va urma o partida de sex cu catuse, lanturi, latex etc sa fim in asentiment cu mona
Daca ii cunosti bine caracterul fa in asa fel incat sa ii placa sa faca treaba cu tine si nu o sa ai probleme.
Pur şi simplu îi spui că ai nevoie de mai mult ajutor, deoarece nu te descurci singură.
Incearca sa te implici in activitatile sale. la un moment dat va constientiza faptul ca si tu ai nevoie de ajutor.
Cu asta ma confrunt si eu cu prietenul meu. Dar am gasit 3 variante:
1)stau cu gura pe el si n-are incotro
2)fac eu toata treaba acum, dar nu mai vorbesc cu el, reprosandu-i. El se simte aiurea si dupa face de buna voie.
3)ii promit ceva bun dupa..Pe-al meu il conving si numa cu dulciuri sau o friptura delicioasa pe gustul lui.
Merge, trebuie sa-l iei cu binisorul. Niciunul nu prea e obisnuit sa faca treaba la el acasa, asa ca se asteapta ca obiceiul sa continue si in casnicie.
,, Educa-l" ca pe copilul meu. Toate au un inceput. Intrajutorarea este una dintre cheile unei relatii frumoase si de viitor.
Asta este o ideea foarte buna, deoarece noi suntem doar niste baieti mari si o recompensa ne stimuleaza intotdeauna.
Uff, este o intrebare buna, dar greu de raspuns la ea. Ce m-ar inspira pe mine mai mult sa o ajut pe sotie la treburile casnice?
Cred ca tine totul de inceputul relatiei si de desfasurarea ei. Daca de la inceput faci totul singura, de dragul lui, atunci va fi mult mai greu mai tarziu, cand sentimentele sunt deja mai putin intense, sa-l faci sa te ajute cu ceva. Apoi, pe masura ce relatia se desfasoara, si problemele casnice si responsabilitatile se impart si se "aseaza" pe un fagas.
Deci obisnuinta este cel mai convingator lucru.
Apoi, tine de programul zilnic. Daca aveti un serviciu care va ocupa la amandoi aproximativ la fel de mult timp, atunci asta poate fi un motiv obiectiv ca sa apelezi la ajutorul lui. Nu este normal ca, avand in vedere ca si tu te intorci la fel de obosita de la serviciu ca el, sa aveti parte de acelasi program casnic? Poate in timp ce tu faci curat in bucatarie, sa aspire si aeriseasca in camere, sa duca gunoiul. Si la gatit poate sa te ajute, sa faca o maioneza sau sa curete un cartof.
Situatia se schimba insa daca programul tau de lucru este mai lejer ca al lui, atunci ar trebui sa-i ceri mai putine lucruri in privinta gospodariei.
Nu il poti santaja de fiecare data, va prinde "gluma" si nici asa nu vei avea ajutor. Incearca sa discuti cu el, explicandu-i ca poate intr-o zi nu te poti ridica din pat si va trebui sa faca el.
Din prima clipa el trebuie sa stie /sa fi stiut ca are muuuuulte treburi de facut in casa. Si s-ar fi conformat imediat, indiferent cum a fost obisnuit inainte.
Daca deja a trecut ceva timp, a ajuns sa creada ca asa stau lucrurile in cuplul vostru: tu sa trebaluiesti si el sa mediteze la nemurirea sufletului.
Pur si simplu ii dai cite ceva de facut, ca la copii, fara diplomatie, alinturi si alte tehnici. Totul trebuie sa para firesc ( desi va fi cam greu). Il lauzi sau il certi apoi, dupa caz si nu te lasi.
Succes!