| djbawaikdgbad a întrebat:

Cum pot să cresc mai înalt? Daca părinții mei au 1.60(tata) 1.45(mama) fratele meu a crescut până la 1.75 dar eu am 15 ani jumate și am 1.63 pot face ceva sa mai cresc până la 1.65 în câteva săptămâni sau zile? Cineva a zis daca acumulez mult calciu dar nu cred.

Răspuns Câştigător
| Floridori a răspuns:

Inaltimea este genetica, dar nu te speria de acest cuvant, deoarece genetica nu se rezuma la 1+1=2=mama+tata=copil/copia parintilor.
Pana in jurul varstei de 16 ani, baietii au cea mai considerabila crestere, ulterior, acestia mai cresc pana la 21 de ani cu 1cm in medie pe an.
Desigur, unul poate sa creasca 3cm pe an, iar altul deloc, dar in cele mai multe cazuri, exista o crestere usoara dupa puseul de crestere ce are loc aproximativ intre 12 si 16 ani.
Deci, ai toate sansele sa mai cresti cativa cm in urmatorii ani.Cati? Desigur ca absolut nimeni nu poate sa stie.Pot fi 15, pot fi 5, de exemplu.Asta vei afla doar atunci cand se va incheia cresterea si depinde daca deja ai trecut prin acest puseu de crestere, sau inca urmeaza sa o faci.Asta numai tu stii. Daca inca nu ai trecut, inaltarea va fi considerabila. Daca deja ai trecut prin el, inaltarea va fi mai usoara, chiar daca constanta.

Acum, desigur ca nu ai avea cum sa cresti 2cm in cateva zile, asa cum doresti tu (chiar daca dimineata esti mai inalt decat seara big grin ). Daca s-ar intampla asta dintr-un motiv anume, sa zicem prin absurd, ar fi o povara pentru coloana ta si aceasta ar dezvolta probleme permanente.

Ai rabdare, vei mai creste.Desigur ca nu vei acumula cativa cm in cateva zile, dar in urmatoarele luni si ani, cu siguranta vei observa diferente in ceea ce priveste inaltimea.

8 răspunsuri:
| RobertMoon a răspuns:

Ai 15 ani jumatate, mai ai de cresut pana la 20, am vazut cazuri de persoane care au crescut si dupa 20 de ani, deci stai linistit, cu timpul o sa cresti si nu trebuie sa faci din asta o obsesie. Eu la 23 de ani am crescut 3 cm doar pentru simplul fapt ca la sfarsitul antrenamentelor faceam exercitii de stretching sau poate a fost o coincidenta, ideea e sa ai rabdare si sa nu faci din chestia asta o obsesie. Stai langa un perete cu suprafata podelei drepte si roaga pe cineva sa iti faca un semn, iar din luna in luna revi si vezi daca ai crescut sau nu.

| Iote a răspuns:

Mai ai timp sa cresti. Ai abia 15 ani. Fa mult sport.

| Mosotti a răspuns:

O sa mai cresti dar nu in cateva saptamani, asa ca stai linistit, nu ramai la 1, 63, o sa cresti in ani.
Si de ce vrei sa cresti asa repede!? Ca nu conteaza de fapt asta.

| Mosotti a răspuns (pentru Iote):

Si daca face sau nu sport mult, tot creste asa cum zic genele, va mai creste.

| djbawaikdgbad explică (pentru Mosotti):

Adk? Daca genele zic că cresc până la 1.65, dgb fac sport?

| djbawaikdgbad explică (pentru Mosotti):

Că am nevoie mna

| Mosotti a răspuns (pentru djbawaikdgbad):

Da, degeaba faci sport daca in gene scrie ca urci pana la 1, 65, asta e. Asa cum si invers, aia care nu fac sport dar au gene care zic sa fie inalti, sunt inalti si la 1, 90 m.

| Mosotti a răspuns (pentru djbawaikdgbad):

Degeaba ai nevoie ca nu cresti la comanda doar ca vrei, asta e, asta esti si aia e, e ok si asa, dar de ce ai nevoie neaparat sa cresti?!