Nu poţi să-i învinovăţeşti doar pe ei de a fi "neinţeleasă" de către ei dacă nu forţezi chiar această necesară "cunoaştere" continuă din sânul familiei…
Spre surprinderea ta, vei putea descoperi atunci un rol deosebit pe care îl în detensionarea relaţiei părinţilor tăi, a raportării lor la tine, dar şi un rol în oferirea unui suport necesar poate mamei tale. Toţi avem nevoie…
În general, astfel de manifestări de tulburare, de „dezorientare" sunt stări foarte vulnerabile, şi indiferent de originea lor, trebuie să vezi în ele şi ocazia unei alte "aşezări" a „lucrurilor" esenţiale din viaţă, a priorităţilor, a valorilor, modul în care te raportezi la ceilalţi, modul în care te raportezi la Dumnezeu, aşteptările pe care le ai de la tine...
Salut
Vezi aici câteva sfaturi pe această temă: http://wol.jw.org/ro/wol/d/r34/lp-m/1102011121
Cele bune!
Esti de apreciat ca vrei sa fie bine in casa si cedezi in fata lor doar ca sa fie intelegere.Pe situl jw.org sectiunea adolescenti poti gasi multe articole utile.Iti doresc numai bine.
Trebuie mai întâi să vezi într-adevăr care sunt cauzele certurilor, care sunt motivele stării irascibile a celorlalţi din jurul tău. Dacă ţi se datorează şi ţie, atunci ai mai mult de lucrat la acest capitol, la îndeplinirea datoriilor tale familiale…
Dar dacă eşti în situaţia de a te simţi cu adevărat nedreptăţită, atunci gândeşte-te că uneori purtăm şi greutăţi şi "sarcini" care nu sunt ale noastre. Este poate starea conflictuală din familie, este poate o situaţie tensionată de serviciul părinţilor, de relaţiile dintre ei, de alte neîmpliniri sau probleme familiale.
O altă cauză majoră ar putea fi lipsa dialogului, iar în această privinţă atât tu dar şi părinţii tăi (în special mama ta) aveţi nevoie de dialog, de cunoaştere din partea lor cerinţelor vârstei tale (mereu în schimbare).
Vezi aici câteva sfaturi pe această temă: http://wol.jw.org/ro/wol/d/r34/lp-m/1102011121
recomand si eu asta.
Buna,
Hai sa stam de vorba. Vrem sa te ajutam sa-ti fie mai bine.
Asociatia Telefonul Copilului poate fi partenerul tau de discutii sau poate fi prietenul tau atunci cand te confrunti cu o problema. Confidentialitatea este cuvantul cheie in relatia ta cu serviciul Telefonul Copilului, oferit de organizatia noastra.
Apelul catre 116 111 este gratuit din retelele Romtelecom si Cosmote, de luni pana duminica, in intervalul orar 08.00 – 00.00. Mai multe poti afla si la: http://www.telefonulcopilului.ro/intrebari-frecvente
Pentru ca problemele cu care te confrunti reprezinta subiecte delicate si te-ai putea simti in largul tau mai degraba in mediul online, te indrumam sa ne transmiti mesajul tau la telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro
Asteptam sa te ajutam!
Iti multumesc ...am intrat pe acel site si mi-a fost de foarte mare ajutor