| nimeni_5145 a întrebat:

Cum pot scapa de timiditate? Sunt foarte timida si retrasa.De fel sunt o persoana mai linistita si retrasa si nu ma simt bine cand sunt inconjurata de multa lume.Mereu cand ies "in gasca" eu mereu sunt retrasa si nu prea vorbesc. Daaca nu ma baga cineva in seama sau ceva eu nu am curaj.Cum sa scap de asta?

9 răspunsuri:
| ionuutzuu a răspuns:

Iei testosteron, daca nu, nu ai ce face happy pur si simplu asa esti tu... crede-ma e mai bine asa.

| problematic a răspuns:

Asta si pentru ca probabil ca inca nu ai dat de gustul vietii. ia-ti un prieten, gagic, cum vrei sa-i spui. o puneti si voi de-o ciorba, va mai destindeti si uite asa scapi de timiditate.

| TheLastHuman a răspuns:

Hey! nu e nimic rau in asta. asa am fost si eu.si ink sunt dar imi dau seama ca mai bine e asa.am 21 ani si is revoltat in privinta a tot ce se petrece in jur si asta m-a facut mai puternic sa zic si mi-a dat curaj dar cand sunt inconjurat de oameni oricum is timid si mai ales daca abia i-am cunoscut. asa e firea noastra si nu e nimic rau in asta, acum depinde si cum te simti tu in pielea ta, iar daca vrei sa te schimbi incearca sa iesi cu oameni asemanatori tie ca sentimente, trairi, hobby-uri, etc si detaseaza-te, incet incet nu vei mai fi asa timida cu toti oamenii, pentru ca is oameni si ei si chiar nu are de ce sa-ti fie dar stiu ca e greu, insa in unele situatii vei avea, dar asta depinde si de tinewinking. app ca zodie esti pesti? bafta si ai grija de tine

| Narcis2007 a răspuns:

Si eu sunt asasad

| misterioaѕa a răspuns:

Pai si eu am o prietena la fel ca si tine
Asa esti tu si asa vei fi tot timpul, dar eu nu sunt asalaughingumblu sa-i bag pe toti in seama si sa ies cu grupuri, dar esti o fata cuminte fata de minelaughing
In fine...asa esti tu!

| iulia972 a răspuns:

Buna si eu sunt la fel ne luam de mana amn2laughing cateodata imi fac curaj si trec peste timiditate da uneori nu. si cel mai important.niciodata sa nu te lasi calcata in picioare de altii. sper ca te-am ajutat

| books a răspuns:

Eu am avut aceiasi problema, dar cu timpul ai sa scapi de ea asa cum am scapat si eubatting eyelashes?:*Funda

| summer12 a răspuns:

Te inteleg.Si eu sunt asa de multe ori big grin dar daca imi propun ca ziua de maine sa fie altfel, atunci va fi. Ca sa nu mai fi timida trebuie sa fi increzatoare, iar ca sa fi increzatoare trebuie sa te simti bine in pielea ta. Aranjeaza-te, ingrijeste-te mai mult. Nu trebuie sa vorbesti prea mult. Important e sa nu iti fie rusine sa iti spui parerea si sa te impui atunci cand e necesar. Si eu am incercat sa fiu mai vorbareata cu cei de langa mine, dar mi-am dat seama ca sunt falsa. Cu prietenii da, sunt in largul meu, dar ca majoritatea timizilor atunci cand sunt cu persoane langa care nu m-am acomodat sunt tacuta. Chiar am si citit o carte numita "Charisma" care m-a ajutat cat de cat si am inteles ca asa suntem noi, timizii, speciali. Noi suntem cei mai loiali si mai cinstiti.Lumea are nevoie de noi big grin Uneori e nasol pentru ca din cauza asta ne e greu sa ne facem prieteni. Noi avem prieteni putini, dar sa stii ca mai bine putini si adevarati decat multi si trecatori.
Keep in touch girl! :*

| raulinho0805 a răspuns (pentru summer12):

Buna. Si eu sunt ca tine si vad ca multa lume e asa.Si eu mi am batut capul o vreme cu astfel de intrebari de ce sunt asa? ce sa fac sa ma schimb sa nu mai fiu asa de retras? Pur si simplu asa suntem noi construiti suntem facuti sa fim asa.Noi oamenii nu suntem toti la fel asa cum nici degetele de la mana nu sunt la fel.Suntem toti diferiti desi aparent in anumite privinte ne asemanam dar nu suntem identici.Ce ar fi daca tot am fi retrasi sau daca toti am fi tupeisti, foarte vorbareti? Adica daca am fi toti la fel. Cred ca ne am plictisi unul de altul.Am citit pe un site ca sunt 2 mari tipuri de caractere cu care asa te nasti si iti formeaza de mic personalitatea. Primul carecter este cel al persoanelor extrovertite (persoanele vorbarete, care isi fac gasca lor, care sunt mai cu tupeu sociabile) reprezinta 70% din populatia lumii.Ei isi incarca bateriile vorbind cu alte persoane socializand intre ei se axeaza pe lumea exterioara sunt galagiosi sunt captati de tot ceea ce ii inconjoara de lume din jur. Au foarte multi prieteni dar nu toti sunt de calitate.
A doilea caracter major il reprezint persoanele introvertite 30% din care facem si noi parte cel putin eu si tu.Deci suntem mai putini.Noi suntem persoane care suntem mai interiorizate gandim mult reflectam asupra unor chestiuni concrete de exemplu cum sa facem sa ne fie mai bine in ce sa investim banii? Suntem cei mai buni la munca facem treaba foarte bine ca la carte, nu degeaba cei mai buni menegeri au fost si sunt persoanele introvertite. Avem cei mai buni savanti Einstein a fost introvertit Edison si multi altii. Introvertitii le reproseaza exrovertitilor ca sunt superficiali nu fac treaba asa cum trebuie, iar extrovertiti ne reproseaza ca nu suntem comunicativi nu preasuntem pe frecventa lor.
Ceea ce am observat eu e ca desi noi nu ne pricepem sa comunicam bine cu toti oamenii cu unii avem subiecte comune si chiar ne intelegem foarte bine. Avem putini prieteni dar de calitate stim sa ni alegem nu ca extrovertitii care aleg la pachet. La ei intra tot si ce ii bun si ce e rau.
Parerea mea despre noi si ca sa iti si raspund la intrebare e ca nu are rost sa ne batem capul cu chestiuni din astea cel mai bine e sa ne simtim noi bine in pielea noastra fara stres fara batai de cap sa fim noi insine pentru canici nu ne putem schimba poate mai mult curaj saavem tupeu macar timizi sanu fim si cum zicea careva mai sus sa nu ne lasam calcati in picioare umiliti ca nu e nimeni mai superior decat altul chiar daca altii asase cred e doar in viziune lor asta.Eu zic sa ti faci prieteni asemeni tie cu care sa te simti bine sa sa stii ca nu esti singura pe lumea asta fa ti viata cat mai frumoasa distreaza te ca doar una e nu baga in seama pe nimeni care iti reproseaza ca de ce esti asa? ca esti prea tacuta si chesti de genul. Eu unul sa zic asa as vrea sa intalnesc multe persoana ca noi mai ales fete si sa vedem cum o fi dar eu zic ca rau nu are cum sa fie si sper ca te am ajutat in vreun fel.