| IoanaTeodor a întrebat:

Cum sa fac sa nu ma mai consum din orice, chiar si din mici prostii? Imi dau seama ca asa nu este ok deloc, ma consum, plang uneori aiurea pentru motive stupide si parca sanatatea mea mintala o ia la vale de tot. Incerc totusi sa am incredere in mine, dar parca uneori e asa greu.

9 răspunsuri:
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Ai intrat in depresie numai un psiholog te poate ajuta.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Cum sa fac sa nu ma mai consum din orice, chiar si din mici prostii?
Este o stare reactivă. Reducerea activității dacă este posibil, reducerea expunerii la stres. Odihnă, dietă care curăță, purifică, cât mai naturală, cu mai puțină carne, cu mai multe legume, fructe.

| Vanessika a răspuns:

Încearcă sa te gândești ce ai de câștigat dacă te consumi. Dacă nimic, atunci du-te în fata oglinzii și zâmbește, fredonează o melodie vesela și nu te mai gândi la ceea ce te supăra.

| dinaprilie a răspuns:

De ce? Poate trebuie sa reZolvi acele mici probleme.

| IoanaTeodor explică (pentru dinaprilie):

Eu le rezolv, apar altele și tot asa. Ideea e ca ma consum mai mult decât trebuie.

| dinaprilie a răspuns (pentru IoanaTeodor):

Cat trebuie? De unde sti cat trebuie? Esti peste punctul de "ati da duhul"? Metaforic. Pe aici si pa peste tot de altfel..ai o problema fugi la psiholog. izbavitorul de tot ce vrei intr/un final..pe pesches

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Din ceea ce explici tu aici se pare ca ai intrat intr o stare de depresie si sau anxietate.Nu sunt vreun doctor, psiholog, psihiatru sau ceva dar intuiesc din ceea ce tu ai descris aici, bolile de natura psihica sunt foarte frecvente in ziua de azi, de fapt depresia este denumita si,, boala secolului,, si nici nu e de mirare valul de depresii si alte boli mintale asociate in contextul lumii actuale, adica aproape 2 ani de cand a inceput pandemia iar problemele cu evadarea in, lumea virtuala, exista cu mult inainte de a se stii de pandemie.

In primul rand incearca sa te linistesti, inspira expira timp de cateva secunde atunci cand te aflii intr o situatie de criza si ai nervii intinsi la maxim iar o situatie e pusa pe replay in mintea ta. Iesi din casa, in natura daca se poate.
Socializeaza daca ai cu cine. Spune ti ca totul va fi ok.

Incearca sa vorbesti cu cineva despre problemele tale, daca poti desigur si ai cui sa ti poti deschide inima, ai o persoana de TOTALA INCREDERE in preajma ta sau macar macar sa discuti lucruri? Oare te ar ajuta acest aspect?

Gaseste un psiholog, fizic sau online.

| JustDeedee a răspuns:

Mă confrunt și eu cu o situație de genul, dar mă ajută foarte mult să îmi scriu într-un carnețel câteva lucruri bune despre mine, calități, cum mă consider eu pe mine zi de zi. Pe zi ce trece ție ți se vor fixa aceste lucruri despre tine și o să începi să crezi în ele. Până la urmă dacă noi nu credem în noi și nu avem grijă de noi, cine să o mai facă?

| vodami92 a răspuns:

E din cauza varstei! e normal! cat esti copila 7-14 ani sau adolescenta 15-29! zici spui ceva de genul! ei lasa ca pot sa o duc si pe asta! dar cand ajungi la 30 ani deja! ei aici e aici! ca numai este asa simplu! devii mai mofturoasa mai irascibila mai morocanoasa! mai tafnoasa! parca esti o comunista de aia! daca ai probleme de sanatate! printre care si cu somnul! ar fi bine sa le remediezi! mergi la doctor daca ai probleme! sau incearca sa dormi mai mult! sa stii ca ajuta! multe in viata! oricum nu sunt la locul lor! la barbati baieti de exemplu apare mai devreme aia criza barbatului! ca asa este in ziua de astazi! la tine poate nu este problema asta daca esti fata sau femeie! la femei fete nu e chiar asa!