anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Cum să le zic părinților mei ortodocși că eu sunt ateu?
Ar trebui măcar să le zic?
Doar nu mai vreau să particip în obiceiurile și sărbătorile religioase. Încă sunt un adolescent și nu prea am de ales.

Răspuns Câştigător
| darrio2007 a răspuns:

Le spui pur si simplu.

7 răspunsuri:
| doctordragoste123 a răspuns:

Salut, depinde cat de ortodocsi sunt. Incearca sa le explici aceasta decizie pe care ai luat-o, insa cu grija. S-ar putea sa iti iei niste bataie dar pentru fericirea ta merita.

| AliGab a răspuns:

Nicu Paler, un ateu convins, in pragul mortii sale dadea tinerilor sfatul de a crede in Dumnezeu ca asa nu se vor mai simti singuri...

| Freya1 a răspuns:

Dacă ei sunt foarte credincioși și merg la biserica des sau chestii de genul asta e cam greu sa ii convingi ca e ok cum ești tu.
Dacă în schimb sunt doar niște oameni normali ce țin sărbătorile și în rest sunt ok, nu cred ca trebuie nici sa le spui ci sa îți vezi de ale tale ca nu ii va deranja cu nimic.

Acum sa îți spun o chestie.Degeba nu ți tu sărbătorile, ca ele tot sunt și pana și de la munca ți se da liber in perioada aia.Ce îți e și ție sa mănânci niște miel umplut sau sarmale laughing

| Hammurabi a răspuns:

Nu e mai simplu să le spui că nu vrei să te mai care (sau că nu vrei să mai mergi) cu ei la biserică de sărbători și doar atât?
Și ține pentru tine ce crezi sau ce nu crezi, că nu e treaba nimănui.

| Violleta2022 a răspuns:

Poti sa le spui sincer si direct, evident cu motivul real.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Ai doua posibilitati.

1. Le zici direct in fata ca ai au ales religia asta pentru tine, nu te reprezinta, nu crezi in asa ceva si nu vrei sa iei parte la ritualurile religioase. Ca sa stai la o masa in familie cand e o sarbatoare nu e nimic rau, iesit din comun sau fals. Pur si simplu eviti mersul la biserica, pupatul manii popii cand vine prin casa samd.

2. Stii ca nu vor intelege daca abordezi situatia 1 si atunci le faci pe plac pana devii major cand vei face ce vrei tu.

| darrio2007 a răspuns (pentru AliGab):

Cine mă? Lamureste-mă!