| RaduAna01 a întrebat:

Cum se poate cultiva sufleteste o relatie? Merg pe principiul ca trebuie sa existe prima data o conexiune puternica de prietenie pentru stabilitatea in viitor a unei relatii in vederea casatoriei. Ce activitati sa facem impreuna ca sa vedem cum colaboram, dar nu numai. Ce activitati sa facem in general si ce este esential sa discutam?

Si cum te poti deschide fata de cineva daca frecvent in trecutul tau oamenii fata de care ai facut asta au destainuit altora? Si acum ai un sentiment neplacut si teama ca persoana care intreaba doar te foloseste, nu ii pasa ce simti?

Cum te poti deschide in sensul adevarat? Adica sa nu ai impresia asta si sa fie, de fapt, vorbarie goala? Cum stabilesc sau stabileau oamenii conexiuni adevarate? Dincolo de fapte care sunt mai graitoare si consolideaza increderea, prietenia, dar totusi avem nevoie si de cuvinte.

Daca cineva este mai inchis de felul său, ce exercitii sa faca ca sa se deschida? Ca parca gaseste in el puterea aceasta(mai ales fata de persoanele la care tine), dar
exista frica. Sau pur si simplu sa riste sa fie ranit, dar totusi sa fie constient ca persoana respectiva este de incredere? Ma refer aici mai mult la relatie de cuplu. Ca prietene am avut, dar ele s-au dovedit sonde de informatii, nu umar le care sa plangi si atunci ma limitez la lucruri generale, nu discut ceva personal, ci ca si cu o colega, orice dar nimic in esenta.

Răspuns Câştigător
| Mopmop a răspuns:

Pleci de la o premisa gresita.
Cand 2 oameni se intalnesc primul lucru dar cu adevarat PRIMUL este atractia sexuala.
Oamenii ii spun mai poetic " dragoste la prima vedere"
Acuma, de aici poate pleca sau nu o relatie.
Adevarata arta este sa treci de punctul asta de start si pe parcurs in TIMP sa gasesti putere si vointa
sa accepti intai calitatile si apoi defectele posibilului partener/a.
Totul insotit de RESPECT incepand chiar din punctul 0 al posibilei relatii.
Un aspect iarasi important cred este COMUNICAREA care trebuie sa fie prezenta de la inceput pana la posibilul sfarsit al relatiei.
"Doi oameni care se aseamana se aduna"
Un proverb tare bun care se poate aplica cu succes si intr-o relatie.
Revenind, o alta constatare facuta de mine sau citita pe undeva (din cauza varstei nu sunt sigurhappy ) NUCODATA nimeni nu trebuie sa stie cat castigi si daca ai sau nu prieten/a (in sensul de relatie)
Nu intru acum in amanunte de ce pentru ca cred ca e evident.
Apropos, niciodata sa nu cauti relatie la locul de munca!
Legat de deschiderea fata de altii cand vrei sa fii ascultat/a sau asculti pe cineva trebuie sa te gandesti ca lumea are memorie si la un moment dat tot ce spui poate fi folosit impotriva ta...
Metoda mea este de mult sa opresc un batran pe strada si sa intru in conversatie.
Poate ai sa razi insa este eficienta pentru ca aproape toti vor pe cineva sa- i asculte si sa le poata da un sfat.
Niciodata nu stii ce poti afla insa trebuie sa te inarmezi cu rabdarehappy
Degeaba ne amagim ca exista prieteni sau prietenii adevarate!
Aproape toate au la baza anumite beneficii gen sexual, material, psihologic si lista poate continua.
Ca un sfat daca imi permiti:" intr-o relatie unul iubeste si celalalt este iubit"
Avand asta in minte acum iti doresc sa te afli intotdeauna la capatul bun al relatie!
Seara faina iti doresc!

17 răspunsuri:
| cehos69 a răspuns:

Prieteniile sunt de fapt pariuri, cum iti este norocul.
niciodata nu-ti pune speranta in altcineva mai mult decat trebuie, ca tu te arzi.

| OldSoul a răspuns:

In opinia mea, daca intalnesti persoana potrivita, totul se leaga de la sine, fara pic de efort.
Dar daca nu ai acest noroc, poti sa dai de o persoana care-si doreste aceleasi lucruri ca tine, si cu toate astea, sa nu reusiti sa va intelegeti, sa nu reusiti sa legati o conexiune.
Cu toate astea, iti recomand sa fii tu, sa incerci sa fii deschis, sa incerci sa fii comunicativ, indiferent cu ce persoane ai d-aface.
Doar asa iti poti cladi si consolida increderea de sine.

| RaduAna01 explică (pentru OldSoul):

Pot spune ca se leaga, doar ca problema este la mine si imi pare rau ca o am. Si aici la deschis va referiti ca trebuie sa am spiritul acela de treaba, de echipa, nu sa fiu ca un arici, nu? Nu va referiti sa impartasesc lucruri personale, fiindca acelea, din cate am obervat, trebuie pastrate pentru sine si poate pentru inca 1-2 persoane care chiar au fost acolo pentru noi tot timpul. Voi incerca sa urmez sfatul. Multumesc mult!?

| RaduAna01 explică (pentru Mopmop):

Da,asa este. Plec de la o premisa gresita. Dar ma refeream la spiritualizarea relatiei, daca pot spune asa. Ca iubirea asumata ne ajuta sa ne cultivam si sa ne slefuim, cea adevarata, bazata pe respect, rabdare, intelegere. Adica ce ati facut sau ce ati vazut la altii care i-a ajutat sa se apropie unul de altul mai mult, sa devina o echipa, sa fie in acelasi gand? Sau poate se aplica doar principiile unei prietenii adevarate in relatia dintre cei 2 soti amestecat cu iubirea romantica...

Voi tine cont de sfat si ca nu trebuie sa dezvalui anumite lucruri. Legat de sfatul de la sfarsit...cred ca amandoi trebuie sa iubeasca, la un moment dat, nu doar sa dea tot timpul sau sa primeasca ca altfel apare frustrarea. Nu stiu, asta cred, dar voi vedea pe parcursul vietii? O seara faina! Ati dat un raspuns care m-a facut sa zambesc

| Mopmop a răspuns (pentru RaduAna01):

Recomand cu caldura un filmulet primit de la persoana speciala pentru mine.
Cauta pe Youtube "oamenii nu se intalnesc intamplator"
Sincer mi-a schimbat mult perceptia si chiar m-a ajutat sa ies dintr-o "mica" depresie.

Bine. Multumesc mult! Ma voi uita

Uite, incerc sa dau un raspuns mai concret. Intr-o relatie nu trebuie sa incerci sa il schimbi pe celalalt.
Poti da afaturi, poti ghida insa daca vezi ca nu exista nici macar efortul minim de schimbare mai bine renunta.
Ca in multe intrebari de genul asta unul dintre raspunsurile mele legat de subiectul iubire este gen stii ca iubesti pe cineva atunci cand esti sigur ca ii poti fi infirmier.
Posibil sa fie defect profesional insa cred asta de mic copilhappy
Tu cum ai defini pe scurt iubirea?
Oricum, ce trebuie sa stii este ca in dragoste orice experienta, buna sau rea, este binevenita.
Ideal este sa devii inteligent cu fiecare relatie incheiata si inceputa...

Da. Zilele astea am ajuns in Iasi pentru ceva probleme personale si am sa caut cartea poate o gasesc sa o cumpar.

Va doresc spor sa o gasiti!

| OldSoul a răspuns (pentru RaduAna01):

Nu e neaparat sa ai spiritul de treaba, ci pur si simplu sa incerci sa fii mai receptiva la celelalte persoane, sa participi la discutie.
Legat de impartasit, trebuie sa dai cate putintel, treptat, astfel incat sa nu te mai consideri o persoana inchisa in sine.
Bineinteles ca nu trebuie sa dai totul asa, de odata, trebuie sa capeti incredere in persoana aia, si treptat, oferi mai mult, cam cat crezi ca merita.
Stii cum e, trebuie sa faci pasi mici, de furnica, pana iesi din cochilie, cu timpul, totul o sa se transforme in ceva normal happy

Foarte frumos! Imi voi scrie undeva idee legata de a putea putea fi infimierul persoanei iubite?

Cum as defini-o? Pentru mine iubirea inseamna sa acorzi libertate, sa ai respect si sa daruiesti. Ce s-a format in capul meu ca si idee de iubire este a fi si la bine si la greu, a putea imparatasi lucruri personale, de a sti ca cineva este acolo sa te inteleaga si sa te mangaie, sa fie cineva care sa te incurajeze si tu sa faci pentru cealalta persoana la fel. In realitate este mai greu. Cealalta persoana are defecte si eu la fel si trebuie sa le acceptam daca sunt in limitele normale si nu patologice, uneori nu ofera iubire si trebuie sa dai tu, alteori el. E un fel de a darui si a primi, iar alteori sa nu primesti, dar sa ai rabdare si intelgere si dupa sa primesti insutit cand isi vine in sine. E o munca de echipa si, in acelasi timp, o calatorie a propriei deveniri. Comunicarea si dorinta de a-l odihni pe celalalt, dupa parerea mea, este importanta. Mai mult jertfa. Ca o pasare Phoenix. Mai pe scurt, iubirea este bazata pe respect si sa nu renunti niciodata la cineva, sa fii alaturi asa cum o mama isi iubeste copilul infierent cum este. Poate suna asa, neaplicabil in realitate, dar eu am mai vazut bucati din tipul asta de iubire si la oamneni care ii cunosc si sper sa lupt ca sa le reunesc in viata mea si sa ajung la idealul acesta, fara sa pun presiune prea mare, insa tot timpul sa fiu cu ochii pe el. Voi trai si voi vedea? Si iubirea pentru ceilalti oameni, in opinia mea, este intelegerea ca si ei sunt oameni ca si noi, ferirea de cei care iti doresc raul si iertarea lor sau incercarea de a nu-i ura. Multumesc inca o data pentru rapsunsuri! Va apreciez timpul oferit si va doresc numai bine!

| RaduAna01 explică (pentru OldSoul):

Multumesc mult de tot!? Sunt sfaturi folositoare si voi tine cont de ele! M-ati incurajat cu pasii de furnica, chiar imi da o nadejde ca totul va fi bine. Voi incerca sa fiu mai receptiva si mai precauta, dar si deschisa in caleasi timp? O seara frumoasa si numai bine!

| Sophieka a răspuns:

Iti recomand videoclipurile lui Ana Maria Ducuta.

O gasesti pe Youtube. Are videoclipuri pentru toate temele posibile. Merita vizualizate.
https://www.youtube.com/......s?/results

| RaduAna01 explică (pentru Sophieka):

Multumesc mult!

| Sophieka a răspuns (pentru RaduAna01):

Cu multa caldura!
Uite, tocmai am vizionat acest clip al ei care este plin de informatii utile : https://www.youtube.com/watch?v=gGMRx5QWpaM

| RaduAna01 explică (pentru Sophieka):

Interesant! Multumesc!