| leluc a întrebat:

Cum ti-ai petrece ultima zi alaturi de iubitul tau, daca ai sti ca urmeaza sa plece in strainatate pentru trei ani?

Răspuns Câştigător
rroxi44
| rroxi44 a răspuns:

Daca ar fi vorba despre mine... S-a spus deja cam tot ce s-ar putea face in ultima zi impreuna - excursii, jocuri, dragoste, mese romantice, picnicuri. Este greu sa te gandesti ca trebuie sa indesi in ultima zi toate amintirile sa le ia cu el. Sunt convinsa ca amintirile il vor urmari si fara aceasta ultima zi. Iubirea noastra va avea un greu hop de trecut. S-ar putea sa nu reziste acestui test. S-ar putea ca aceasta ultima zi petrecuta impreuna sa fie ultima fericita, sau ultima impreuna ca si cuplu. Timpul este un inamic incredibil, iar distanta un altul. Deci sunt doi inamici care ar lupta contra noastra si a dragostei dintre noi. Este, desigur, foarte usor sa comunici, exista net, telefonie fixa si mobila - se ajunge usor dintr-un capat de lume intr-altul, daca sunt bani, dar toate presupun multa munca, sacrificii, frustrari. Poate ca n-as stii sa-mi aleg cel mai bine ultimele cuvinte si mi-ar parea rau, daca relatia s-ar termina, tocmai din cauza ca nu am rostit altele, ca nu am tacut cand eram nervoasa, ca nu am putut sa fiu langa el cand avea indoieli. Ochii care nu se vad se uita... Sau depinde cat de intensa este privirea lor?
Din pacate, desi cred sincer ca noi am fi perechea care ar reusi sa treaca peste acest obstacol, am si cateva exemple dintre prietenii nostri care au reusit sa amane inevitabilul aproape 3 ani ca apoi sa se desparta, fiecare urmand un alt curs al vietii. Probabil ca se iubesc, sau ca s-au iubit foarte mult, dar la nevoie nu au putut fi unul langa altul si incetul cu incetul s-au distantat unul de altul si sufleteste, nu doar geografic. El a gasit pe altcineva de care s-a atasat, care a avut nevoie de el...
Asta ar fi motivul pentru care eu, desi as privi cat mai senina si optimista problema si as incerca sa raman cat mai calma, totusi in suflet as privi aceasta zi ca pe ultima zi fericita. Daca as stii ca maine vine sfarsitul lumii ce as face? M-as distra la greu, as iubi profund, privind in ochii dragi, as pregati cele mai bune mancaruri si as asculta muzica de dragoste pentru ca de maine oricum nu mi-ar pasa sau n-as mai simti nimic. Nu inseamna ca as pune cruce relatiei, dar cred ca as simti ca ating o culme - iar dupa culme urmeaza o panta de coborare. Desigur ca exista si drumuri cu mai multe culmi si mai multe pante - depinde cat rezisti sa le strabati fara sa obosesti, fara sa te apuce dorul de un popas linistit, de un camin impreuna cu cineva. Mai exista si alt aspect - daca timpul este stabilit - ca e doar 3 ani inca este bine, dar odata ajuns si obisnuit cu viata acolo poate va vrea sa ramana acolo. Atunci s-ar pune problema daca suntem sau nu impreuna... Daca ma iubeste ar face tot ce poate sa fim impreuna si eu, desi mi-ar fi foarte greu, as accepta sa-l urmez. Asta, cred eu, ar fi singura rezolvare.
Poate ca nu ti-am raspuns la intrebare - m-as distra, as incerca sa disimulez ce simt, as rade si mi-as face planuri razand, as pune masa, as verifica daca sunt toate lucrurile in bagaje, as lacrima putin atunci cand el nu vede, as incerca sa fiu curajoasa si sa privesc optimist zicand ca mi-a trecut aproape jumate din viata si nici n-am simtit-o, deci cei trei ani vor fi floare la ureche... As face multe, multe poze... ca sa-i prind toate reactiile. As fi extrem de ingrijorata de ce ii se poate intampla pe drum, dar as avea grija sa nu-l obosesc cu asta, ca tot nu-l ajuta la nimic... M-as simti incredibil de singura si parasita cand as vedea geamantanele pregatite si pe el gata de drum. Si mi-as pastra marea majoritate a lacrimilor pentru cand va fi plecat...

520 răspunsuri:
| altania a răspuns:

3 ani?! o vesnicie... dar chiar si trei zile iti pot parea la fel daca-l iubesti.important e motivul pentru care pleaca... daca-l ajuta cu ceva pe el, daca va ajuta cu ceva pe voi.gandeste-te bine-daca e pentru voi, lasa-l sa plece si fa si tu ceva aici...pentru voi. daca e pentru el, lasa-l sa plece...trebuie sa-si gaseasca drumul, sa-si implineasca visele.nici unul dintre aceste motive? lasa-l sa plece...pentru totdeauna!
e ultima zi inaintea plecarii, nu va feriti privirile, dar nici nu va faceti juraminte inutile. vorbiti deschis, cu sinceritate...doar va iubiti cu adevarat, nu? nu faceti tot felul de lucruri ca si cum le faceti pentru ultima oara.ASTA inseamna despartire, asta face sa doara!

| ioana_1968 a răspuns:

Am citit toate raspunsurile date... dar eu sincer nu as face nimic din toate astea...eu as sta in acea zi si as depana toate amintirile pe care le avem impreuna, tot ce ne-a legat si ce ne leaga ...cum ne-am cunoscut si prin cate am trecut sa ajungem unde suntem acum(toate aceste lucruri de care isi va aminti cat timp va sta plecat si care il vor face sa se gandeasca la mine)... i-as spune ce am simtit cand l-am vazut prima data... i-as spune toate planurile de viitor pe care le am cu el si asa as afla daca si el are planuri cu mine si daca planurile noastre coincid tongue l-as tine in brate si i-as arata ce va lasa in urma cat timp va sta plecat... iar noapteablushing...va fi una cu totul speciala... ceva ce nu a mai fost pana acum in relatia noastra...il voi iubi asa cu numai eu stiu si asa cum stiu ca ii place lui (in cazul tau cum stii numai u tonguetongue)...asa as petrece eu ultima zi impreuna cu iubitul meu...

| adrianphotography a răspuns:

Cred ca depinde ce asteptari aveti amandoi de la relatie. Vrei un "ramas bun, a fost frumos", sau mai degraba ceva de genul "sper sa nu uiti ca te astept..."

Iubita mea probabil ca ar avea tot ce si-ar putea dori ipotetic in acea zi, ceva care sa o faca sa se gandeasca 3 ani ca nu am cum sa o uit. Cred ca am merge la munte sau intr-o calatorie, cum ne place noua, probabil ca am face tot ce ne-am dorit ca de obicei, incercand sa nu punem accentul in nici un fel pe o despartire de 3 ani. La urma urmei nu inseamna ca nu ne mai putem vedea timp de 3 ani, nu? Oricum nu cred ca am putea sta despartiti 3 ani.

| randy24 a răspuns:

Petrece cit mai mult timp alaturi de el, spune-i cit de mult il iubesti si ca orice s-ar intimpla, dragostea voastra nu va avea de suferit. Priviti cerul instelat impreuna, tine-l langa corpul tau, imbratiseaza-l, sarulta-l si zambeste-i. Induioseaza-l si fa-l sa inteleaga cit de importanta esti pentru el.

Mergeti intr-o searaa cu cer instelat intr-un parc pe care ambii il preferati. Stati culcati pe iarba si priviti cerul...privit luna, alegeti-va steaua calauzitoare. tineti-va de mana... sopteste-i ca-l iubesti, iar el te va rasplati la randul sau.
Mult succes!

| selena_3239 a răspuns:

In primul rand dragostea nu inseamna doar sex. iar cei care spun ca se vor iubi intruna in ultima zi acasa a iubitului, sigur nu au trecut printr-o despartire mai lunga.in acea ultima zi(de stat impreuna)nu puteti decat sa va incurajati unul pe altul ca o sa treaca repede tot timpul asta crud, ca o sa va vedeti in concedii, sau ca o sa vb in fiecare zi la tel. o sa cautati toata ziua solutii mai bune care sa va faca despartirea mai usoara. dar adevarul este ca 3 ani sunt o gramada de ani pentru a putea mentine o relatie la distanta.toata ziua pe langa planuri, ar fi presarata doar cu pupici si imbratisari apasate.parerea mea

| lucy09 a răspuns:

Ultima zi...as petrece-o ca si cum ar fi ultima zi din viata noastra! Cred ca atunci cand iubesti puternic, gasesti intotdeauna ceva nou in persoana iubita si tot dragostea ne ajuta sa trecem peste greutati impreuna.

| m1ha1 a răspuns:

As asculta impreuna cu el "Lauryn Hill"
ne-am plimba prin curtea de la tara - vom vizita Gradina de salcami a bunicilor mei din Asău - : grajd, flori, lapte proaspat muls, aer curat, sarmale si ne-am juca pentru ca stim cu totii ca Ioanei ii plac - Culoarea verde si mirosul de iarba, am savura impreuna Amestecul de mirosuri din curte
apoi mi-as plimba manutza prin Parul lui moale si lung si brunet
dar inainte de asta l-as pune sa-mi cumpere o gramada de - Rochii de vara lungi pana in pamant si din materiale vaporoase si Pantofi, din avansul primit pe munca prestata in cei 3 ani in strainatate
apoi am asculta muzica clasica la maxim in masina/acasa/la altcineva acasa/pe mp3 player
vom admira Candelabrele din baie, Covoarele pufoase
vom rade cu pofta
ne vom uita la Pozele alb negru
voi savura Buzele lui carnoase
ne vom plimba in Masini americane vechi
La sfarsitul zilei vom privi Apusul/rasaritul la releu
vom dansa
vom bea Pepsi Twist dupa o seara in club
o vom asculta impreuna pe vara-mea la pian Balada pentru Adelinne
stim ce-ti place Ioana, tocmai de aceea te ajutam si iti raspundem la intrebare...

| havana a răspuns:

Dragoste, dragoste si iar dragoste ca dupa aia nu se stie.

| georgeta_6998 a răspuns:

Mi-as lua o zi din concediu si am petrece toata ziua facand ce ii trece lui prin cap.

| lacrima a răspuns:

Nicidecum nu mi-as petrece ultima zi alaturi de el ca si cum ar fi ultima din viata noastra. Ne putem vedea in week-end, daca ne permite bugetul sau in vacante.Chiar daca el nu poate veni acasa, as merge eu la el si ar fi totul OK.
Nu as plange si nu as face capat de lume, pentru simplul motiv ca el pleaca...Pleaca cu un scop anume si ne putem revedea oricand dorim, vom vorbi la telefon sau pe net.happy
Daca dragostea este mare si ne-am intelege ok unul cu altul, ne-am completa intr-o oarecare masura, cu siguranta ca distanta nu ne ve afecta aproape deloc.chiar daca va exista o mica indoiala din partea fiecaruia.sad
Si apoi 3 ani, este o nimica toata...sotul meu va pleca pe termen nelimita, iar eu voi ramane cu fiul nostru de 3 ani acasa...am doar 25 ani si trebuie sa fiu increzatoare ca totul va fi OK.winking
Multa bafta si incredere!

| irysro a răspuns:

De dimineata pana seara, stati impreuna, iubiti-va ca si cum ar fi pentru ultima data, priviti-va ca si cum ar fi pentru ultima data, faceti totul ca pentru ultima data... Distanta e mare si cine stie ce va rezerva viitorul?

| pisycutzacreatza a răspuns:

Eu as petrece cele mai frumoase clipe alaturi de el si as face inasafel ca el sa se simta in al 10-lea cer si sa nu mai uite iasi pregati si un bebe bineinteles conceput imreuna si asa mar iubi imi mult si ar fi si mai sigur pe mine ca in iubesc si el pe mine

| taietzel a răspuns:

E greu sa te impaci cu ideea ca cea mai draga persoana tie va fi plecata atata timp. E si mai greu sa te gandesti cum vor fi ultimele clipe impreuna inainte de despartire

| taietzel a răspuns:

E destul de greu sa percepi o despartire de persoana cea mai draga tie, mai ales pentru o perioada atat de mare de timp. Este si mai greu sa iti imaginezi cum vor fi ultimele momente petrecute cu acea persoana.

| taietzel a răspuns:

Este destul de greu sa-ti imaginezi o despartire de persoana cea mai draga tie pentru o perioada atat de lunga. Este si mai greu sa realizezi un desfasurator al ultimelor ore alaturi de cel care a fost mereu langa tine. Nu cred ca poti sa planifici ultima zi, poate si pentru ca are o zdrobitoare incarcatura emotionala. Probabil ca oricate planuri am face, nu am reusi sa le ducem la bun sfarsit. Oricum, nu aceasta zi va caracteriza relatia noastra, pentru ca atunci cand vom fi despartiti, vom incerca sa ne amintim cu totul alte momente ale relatiei, si nu tocmai ziua despartirii.

| cosminvaman a răspuns:

Uite, o să îţi spun ce aş face eu dacă iubita mea ar urma să plece a doua zi. Sigur, aş avea grijă să o îmbrăţişez cât mai mult, ca să îmi fie mai uşoară ultima zi. Dar pentru că aş vrea ca asta să fie o zi pe care să nu o poată uita, aş reface pas cu pas prima noastră zi împreună. Ne-am plimba de mână prin aceleaşi locuri şi aş avea grijă să îi spun la fiecare pas ce înseamnă pentru mine, de ce locurile alea nu vor mai fi niciodată doar nişte locuri, cum le-a schimbat pentru totdeauna. Iar "totdeauna" e mai tare decât "trei ani". Iar unele lucruri nu dispar pur şi simplu orice ai face. Aş vrea să ştie că, plecând, mă lasă un alt om decât m-a găsit când a venit. Iar la sfârşitul zilei aş avea grijă să adoarmă în braţele mele, după care eu m-aş îmbăta. Nu e o zi al cărei sfârşit vreau să îl ţin minte.

| ioanaalinastancu a răspuns:

Draga Ioana
In primul rand, nu stiu daca este vorba de ultima zi petrecuta cu iubitul tau deoarece in trei ani de zile sunt sigura ca va veti mai vedea, fie va veni el in tara, fie te vei duce tu acolo. In al doilea rand, daca as fi in locul tau, trebuie sa recunosc ca in relatia mea de 2 ani nu am petrecut decat o noapte unul departe de celalalt, intr-un weekend in care eu trebuia sa fiu la Bucuresti. In ceea ce ma priveste pe mine, nu cred ca as putea sa stau atat timp departe de prietenul meu deoarece suntem de nedespartit, asa ca parerea mea este ca in situatia data, as pleca si eu cu el. Eu stiu ca in ceea ce il priveste pe prietenul meu, el ar putea sa stea, sa zicem un an de zile, daca ar fi nevoie, departe de mine, iar relatia noastra ar continua la fel dupa aceea. Spun asta pentru ca am avut o discutie cu el despre acest aspect. Problema este ca nu stiu daca eu as rezista atata timp departe de el. Ideea e in felul urmator: eu stiu cum stau lucrurile in relatia noastra, tu insa trebuie sa te gandesti exact ce simte prietenul tau si ce simti tu. S-ar putea sa reziste relatia la distanta 3 ani de zile, insa eu nu as conta pe asta, chiar daca e vorba de o relatie solida, in timp se pot schimba o multime de lucruri. Ia o decizie si daca realizezi ca nu poti pleca cu el, atunci fa ultima zi alaturi de el memorabila. Plimbati-va in parc, pregatiti mancarea preferata impreuna, vorbiti, radeti cu pofta, sarutati-va cu patos si faceti tot ceea ce va face fericiti. Eu asta as face daca as fi in locul tau.

| smol a răspuns:

As petrece ultima zi incercand sa-mi rezolv si eu plecarea, sa plecam impreuna, chiar daca asta ar insemna sa renunt la putinul timp pe care e posibil sa-l mai avem in doi. Dar daca voi reusi sa plec totul e aranjat. De ce sa ma blazez daca mai pot incerca ceva pentru a fi impreuna?

| alexicu a răspuns:

Cred ca nu ar trebui sa planuiesti nimic in sensul de o cina, o iesire speciala sau ceva de genul asta.Cred ca ar trebui pur si simplu sa stati imbratisati, sa va mangaiati, sa va uitati unul in ochii celuilalt, sa fiti sinceri unul cu altul, si sa faceti dragoste...

| leo77 a răspuns:

"Pa dragul meu, sa ai o viata fericita. A fost misto." Dragoste la distanta nu se poate. 3 ani e imposibil de mentinut o relatie. Sau ai pute sa megi cu el, ce- a mai buna solutie. Daca nu ti la el asta este. Move on BABY

| danyelxxl a răspuns:

Pai daca il iubesti prea mult, MERGI cu el acolo

| dania a răspuns:

E greu de facut un plan pentru o zi...cand esti cuprins de nebunia bagajelor, bilete de avion, parinti in jur, prieteni care vin sa te salute... oricum cele mai frumoase momente nu le veti trai in "noaptea" de dinaintea despartiri!

| gaby007 a răspuns:

La mall.

| gaby007 a răspuns:

Intr-un mod inedit, la o pensiune la munte.

| gaby007 a răspuns:

La o cina romantica...

| nyyco2006 a răspuns:

Prietenul meu a plecat acum o luna in strainatate din cauza ca si-a pierdut locul de munca aici in tara. Imi este foarte greu fara el. Ultima zi a fost o zi speciala dar si trista in acelasi timp. Ma tinut in brate si m-a sarutat toata ziua. Mi-a zis sa am incredere ca totul va fi bine. Si asta cred. Cand imi este dor de el ma gandesc la ceea zi si nu numai. Trebuie sa ai curaj si sa fi puternica. Daca prietenul tau merita asteptarea eu zic sa astepti pana se intoarce. Mult noroc.

| pringles a răspuns:

Poi mi-as petrece toata ziua cu el, ne-am distra.Nu conteaza cat cheltuim, important e sa ne distram. A doua zi as pleca cu el, fara sa stie el si sa-i fac o surpriza.

| bogdanandrei a răspuns:

AS face dragoste cu ea pana ar pleca

| bogdanandrei a răspuns:

Da... bună întrebare...eu, cred că voi sta cu el non stop fără să închid un ochi depănînd amintirile noastre, doar ale noastre...dor eu şi el la lumina lumînărilor parfumate de dragostea sinceră şi pură care ne-a unit. După care o cină romantică în doi! şi în continuare... o noapte deneuitat... facem dragoste peste tot...pentru că el pleacă şi vreau să-mi amintesc de el defiecaredata cînd voi intra în fiecare cameră. Dragostea la distanţă este mai puternică, te face să crezi în infinit, contează ce simte inima, distanţa nu e un obstacol. Dragostea adevărată nu cunoaşte cuvîntul "nu"! Dragă, leluc, fii optimistă! dragostea, încrederea şi fidelitatea invinge orice distanţă!

| kmelia a răspuns:

Am face orice nu am incercat pana atunci cu speranta ca cei trei ani nu vor schimba prea mult relatia noastra