Daca ar fi vorba despre mine... S-a spus deja cam tot ce s-ar putea face in ultima zi impreuna - excursii, jocuri, dragoste, mese romantice, picnicuri. Este greu sa te gandesti ca trebuie sa indesi in ultima zi toate amintirile sa le ia cu el. Sunt convinsa ca amintirile il vor urmari si fara aceasta ultima zi. Iubirea noastra va avea un greu hop de trecut. S-ar putea sa nu reziste acestui test. S-ar putea ca aceasta ultima zi petrecuta impreuna sa fie ultima fericita, sau ultima impreuna ca si cuplu. Timpul este un inamic incredibil, iar distanta un altul. Deci sunt doi inamici care ar lupta contra noastra si a dragostei dintre noi. Este, desigur, foarte usor sa comunici, exista net, telefonie fixa si mobila - se ajunge usor dintr-un capat de lume intr-altul, daca sunt bani, dar toate presupun multa munca, sacrificii, frustrari. Poate ca n-as stii sa-mi aleg cel mai bine ultimele cuvinte si mi-ar parea rau, daca relatia s-ar termina, tocmai din cauza ca nu am rostit altele, ca nu am tacut cand eram nervoasa, ca nu am putut sa fiu langa el cand avea indoieli. Ochii care nu se vad se uita... Sau depinde cat de intensa este privirea lor?
Din pacate, desi cred sincer ca noi am fi perechea care ar reusi sa treaca peste acest obstacol, am si cateva exemple dintre prietenii nostri care au reusit sa amane inevitabilul aproape 3 ani ca apoi sa se desparta, fiecare urmand un alt curs al vietii. Probabil ca se iubesc, sau ca s-au iubit foarte mult, dar la nevoie nu au putut fi unul langa altul si incetul cu incetul s-au distantat unul de altul si sufleteste, nu doar geografic. El a gasit pe altcineva de care s-a atasat, care a avut nevoie de el...
Asta ar fi motivul pentru care eu, desi as privi cat mai senina si optimista problema si as incerca sa raman cat mai calma, totusi in suflet as privi aceasta zi ca pe ultima zi fericita. Daca as stii ca maine vine sfarsitul lumii ce as face? M-as distra la greu, as iubi profund, privind in ochii dragi, as pregati cele mai bune mancaruri si as asculta muzica de dragoste pentru ca de maine oricum nu mi-ar pasa sau n-as mai simti nimic. Nu inseamna ca as pune cruce relatiei, dar cred ca as simti ca ating o culme - iar dupa culme urmeaza o panta de coborare. Desigur ca exista si drumuri cu mai multe culmi si mai multe pante - depinde cat rezisti sa le strabati fara sa obosesti, fara sa te apuce dorul de un popas linistit, de un camin impreuna cu cineva. Mai exista si alt aspect - daca timpul este stabilit - ca e doar 3 ani inca este bine, dar odata ajuns si obisnuit cu viata acolo poate va vrea sa ramana acolo. Atunci s-ar pune problema daca suntem sau nu impreuna... Daca ma iubeste ar face tot ce poate sa fim impreuna si eu, desi mi-ar fi foarte greu, as accepta sa-l urmez. Asta, cred eu, ar fi singura rezolvare.
Poate ca nu ti-am raspuns la intrebare - m-as distra, as incerca sa disimulez ce simt, as rade si mi-as face planuri razand, as pune masa, as verifica daca sunt toate lucrurile in bagaje, as lacrima putin atunci cand el nu vede, as incerca sa fiu curajoasa si sa privesc optimist zicand ca mi-a trecut aproape jumate din viata si nici n-am simtit-o, deci cei trei ani vor fi floare la ureche... As face multe, multe poze... ca sa-i prind toate reactiile. As fi extrem de ingrijorata de ce ii se poate intampla pe drum, dar as avea grija sa nu-l obosesc cu asta, ca tot nu-l ajuta la nimic... M-as simti incredibil de singura si parasita cand as vedea geamantanele pregatite si pe el gata de drum. Si mi-as pastra marea majoritate a lacrimilor pentru cand va fi plecat...
Asta e o intrebare pentru fete?
Ce pot sa spun, mi s-a intamplat. Am plecat eu in Germania, ea in Franta, ambii cu bursa.
M-as comporta senin, constient de faptul ca s-ar putea sa fie ultima intalnire si ca oricum ne vom schimba atat de mult... N-as face declaratii, legaminte, ci as incerca sa ma bucur cat mai mult...
Mi-as petrece ziua intreaga alaturi de el aratandu-i cat de mult il iubesc, iar a doua zi dupa ce va pleca ii voi face o surpriza aparand in tara in care va fi el plecat. Mai pe scurt, i-as arata ca nu pot trai fara el asa ca l-as insoti in strainatate.
Iubitul meu a fost plecat in strainatate pentru foarte mult timp, foarte mult pentru mine...au fost 9 luni in care iubirea noastra a luptat impotriva tuturor celor care spun ca ochii care nu se vad se uita. o iubire adevarata nu se stinge, nici intr-o zi, nici o saptamnana, nici in 3 ani, ci dureaza toata viata. eu am incercat cand a plecat sa fac totul ca si cum nimic nu s-ar schimba, amintiri cu noi si cu mine urma sa aiba din toata perioada in care m-a avut alaturi, nu trebuia sa fac ceva anume incat sa ma tina minte intr-un anumit fel. poate isi aducea aminte de mine ajutandu-l sa-si faca bagajul, gatind impreuna si stand cu prietenii in ziua aia.
nu cred ca ar trebui sa faci nimic deosebit...pentru simplul fapt ca distanta nu e un lucru atat de greu de indurat intr-o relatie, o sa iti dai seama, si o sa va faca mai puternici, mie nu mi se parea o zi atat de importanta cea in care pleca...ci cea in care se intorcea.
pentru mine 14 septembrie e ziua in care am promis ca voi fi alaturi de el de fiecare data cand va pleca si il voi astepta de fiecare data cand se va intoarce...asta fac in continuare...pentru ca sunt langa el cand pleaca dimineata la servici si il astept acasa cand se intoarce... uneori mi se par aceste cateva ore la fel de indelungate ca si atunci...
o relatie nu are un buton pe care sa apesi on/off on cand e langa tine, si off cand nu.
creste in voi si intre voi.
sa va iubiti asa cum ne iubim si noi! nu pot sa iti spun decat ca iubirea, asa cum o stiu eu nu te face sa suferi, ci iti da putere.
Nu este o situatie prea placuta dar trebuie sa fii puternica si sa il faci sa simta ca tu esti numai pentru el si ca il vei astepta in tot acest timp. In ceea ce priveste ultima zi alaturi de iubitul tau este clar: trebuie sa fie de neuitat. O zi frumoasa incepe dis de dimineata. Scapati de monotonia din orasul vostru si plecati intr-un loc in care sa fiti numai voi si iubirea voastra. Datoria ta este sa faci aceasta zi sa fie cea mai romantica si sa-i trezesti toate amintirile si trairile afective pe care le-ati avut in decursul relatiei voastre. Fa-l sa se simta cel mai iubit barbat de cea mai frumoasa femeie, iar tu zeita lui care il va pirta pe aripile dragostei. Nu e greu, totul decurge de la sine atunci cand iubirea este mare. Aa si fara teama...pentru indragostiti nimic nu este imposibil. Bafta si ai grija de tine si de relatia voastra
Hmm...greu, foarte greu, 3 ani? Pai as face comanda la Doamne Doamne de o zi mohorata si as petrece toata ziua in pat facand dragoste si asigurandu-i dragostea si fidelitatea mea. Aproape s-a intamplat la mine, a venit si i-a spus ca va pleca si nu stie pentru cat timp in strainatate.Nu am putut decat sa spun ca ma bucur pentru el caci era ceea ce-si doarea foarte mult si ca sunt alaturi de el, il sprijin si ca-l iubesc.
Eu aş închiria o cameră la munte, i-aş pregăti o cină de neuitat şi tot timpul mi l-aş petrece împreună cu el, într-un cadru cît mai romantic.
Am face lucruri pe care le avem in comun, ne plac si ne-au unit candva. i-as oferi un cadou care sa-i aduca aminte in fiecare zi de mine
Hmm...Am sta acasa (la mine, sau le el), i-as gati, am petrece toata ziua discutand. I-as spune ce ador la el si ca totul o sa fie bine. Am stabili ca vom incerca. In fiecare an la data cand a plecat ne vom verifica, daca inca ne iubim atunci mai continuam inca un an si tot asa pana cand vor trece cei 3 ani. I-as ura succes si ne-am pupaci si tine in brate pana dimineata cand l-as conduce la aeroport. Si i-as face un cadou mai special (ceva handmade, ceva dragut care sa nu il urmareasca obsesiv dar care sa-i aduca aminte din cand in cand de noi)
As incerca sa ma bucur de fiecare secunda care ne-a mai ramas si am face impreuna planuri pentru viitor.
As renunta la orice alta activitate si m-as ocupa de noi 2. Probabil as pregati o seara romantica de care sa nu uitam. Important este sa va petreceti timpul impreuna
Am face impreuna un calendar al intalnirilor pe care ar trebui sa le avem in cei 3 ani. Cand organizeaza el si unde? Cand organizez eu si unde? Intalnirile nu ar trebui sa fie la distanta mai mare de 2 luni. De preferat, sa avem un algoritm, astfel incat, pe masura ce timpul trece sa putem spune ca am construit ceva. Sa spunem ca in primul an epuizam cu intalniri toate tarile din europa de est. Adunam experiente din fiecare. Apoi, in anul 2, ne ocupam de nordul Africii. Alte experiente, alte provocari. Iar in anul 3, orientul indepartat. Sunt convins ca nu m-ar uita pentru ca nimeni nu i-ar oferi sansa pe care i-o ofer eu. Sansa de a se distra, de a se implica intr-un proiect de exceptie si de a fi impreuna.
Nu as privi ultima zi ca o...despartire,deoarece cuvantul despartire suna prea dureros.Ar fi mai degraba un moment fara el (intr-adevar unul foarte lung), dar as avea mereu speranta si bucuria reintoarcerii (daca stiu sigur ca ma iubeste). In primul rand, as hotari dinainte ca ultima zi sa imi fie dedicata mie in intregime ca sa am timp sa ma bucur de tot. Dimineata am servi un mic dejun delicios la o terasa in plin soare, dupa aceea am merge sa ne distram undeva prin parca sau sa facem un lucru pe care voiam amandoi sa il facem de mult, dar datorita lipsei de timp nu am ajuns.La pranz, la fel o masa delicoasa cu un desert pe masura, evident discutand despre foarte multe lucruri frumoase, vesele, retraind multe momente. Dupa-masa am merge intr-un loc plin de amintiri, pe care sa le retraim si sa savuram clipele frumoase.Noaptea am petrece-o intr-o camera frumos decorata special pentru aceasta ocazie unde ne-am impartasi sentimentele si trupurile(evident trandafiri, lumanari, baie relaxanta cu spuma.ca la carte). In dimineata urmatoare inainte se plece i-as spune cat il iubesc si as pastra momentul pentru totdeauna.
AS petrece intreaga zi cu el si am incerca sa facem toate lucrurile care ne placeau amnandorura astfel incat sa ramanem fiecare cu o amintire dulce a celuilalt.
I-as face o mare surpriza... l-as duce intr-o zona de camp si i-as scrie pe cer te iubesc cu ajutorul unui avion(nu eu ci pilotul)... apoi l-as duce intr-un restaurant sau intr-un club ...sau i-as face o petrecere surpriza acasa...
Plecand undeva doar noi doi, sau stand undeva... am face dragoste, sau doar ne-am privi in ochi... ne-am spune lucruri nemairostite pana atunci, sau... aceleasi lucruri... Cu siguranta, n-ar fi usor, dar la fel de sigur... nu poate sa fie decat foarte frumos... Daca il iubesti cu adevarat, ii accepti si decizia de a pleca atata timp, deci nu se pune problema de "ultima zi" ci doar de o zi speciala, frumoasa, dedicata doar voua... :-)
Daca ar fi vorba despre iubitul meu si despre mine ...eu fiind o fiinta patimasa care pun suflet in orice fac m-as stradui din toate puterile sa-mi petrec toate orele ramase impreuna cu iubitul meu.as amesteca sentimentul dureros al despartirii cu bucuria de a sti ca inca nu a plecat si ca mai suntem inca impreuna. dis de dimineata am servi micul dejun am bea cafeaua si pe urma as alege un loc frumos in natura pentru un picnic ...cu gratar cu o patura cu niste carti de joc un remi...Am fi plini de bucurie si hotarati sa stoarcem tot ce se poate din timpul petrecut impreuna ...ne-am privi indelung, am discuta despre cum o sa fie despre cat de repede o sa treaca timpul pana cand vom fi iar impreuna. ...cum apoi nu vom mai permite nimanui sa ne desparta...nici unui job...nici unei situatii... vom fi plini de bucurie si plini de tristete in acelasi timp...constienti ca insasi viata este astfel...resemnati si rabdatori cu destinul, costienti ca viata este un sir de intalniri si despartiri... bucurosi ca totusi ne avem unul pe altul...Si cand se va lasa seara ne vom duce acasa, ne vom imbraca frumos si vom merge la un restaurant elegant unde vom lua cea mai romantica cina ...la lumina lumanarilor.Noaptea vom adormi unul in bratele celuilalt, iar dimineata il voi conduce curajoasa la aeroport cu zambetul pe buze si lacrimi in ochi...il voi saruta lung ...il voi imbratisa strans ca sa-i ajunga multa vreme... voi privi cum avionul decoleaza...si imi voi face curaj amintindu-mi cat de mult ne iubim si ce insemnam unul pentru celalalt...si voi astepta...ca iubirea noastra sa se implineasca...
Cred in astfel de momente cel mai important e sa lasi orice altceva pentru a petrece cat mai mult timp impreuna. In primul rand as inchide telefoanele, si i-as propune ca aceasta ultima zi sa se lase pe mainile mele. Trebuie sa profitam la maximum de ea. Cred ca as alege sa facem tot ceea ce am amanat pana acum, gesturi de teribilism, si l-as rasfata cu gesturi de iubire. M-as inregistra si i-as pune ca ton de apel vocea mea ca sa nu-mi simta lipsa.
Fiind iubita mea as sti ce i face placere si am petrece o zi obisnuita facand ce i place ei
Pai...
dimineata as pregati pentru noi micul dejun ca la carte (cafea, ziar, ambianta, servetele rafinate, muzica, soare-daca se poarte...) timp in care sa discutam programul zilei. Daca ar fi dupa mine, as sta numai cu el pana spre dupa amiaza, cand l-as lasa sa-si ia ramas bun (scurt) de la prieteni, mama, sora... dupa care l-as salta cu masina spre o plimbare mai lunga (cca 2-3 ore) undeva departe de oras (pe malul unui lac, la mare sau oricum in mijlocul naturii). Spre seara ne-am retrage acasa, unde sa ne dam sfaturi in tihna, pana spre zori, cand l-as duce la aeroport, sau gara...
cam asa ceva...
Pei foarte sigur este ca ultima zi ar fi cea mai frumoasa din lume ...toata ziua ar fi dedicata lui ne-am plimba in toate locurile pe care le iubim am vizita, aculta, viziona tot ce ne-a unit pana in momentul plecarii ne-am impartasii tot ce a fost bine si ne-am spune ca orice s-ar int nu ne vom uita...
Eu cred ca ar trebui sa ii oferi cele mai bune zi din viata lui sa fi laga el si pote daca este o relati avansata si te iubeste foarte mult, cand ai timp liber adica de o saptama sau chiar mai mult sa te duci la el in vizita. Iti urez mult noroc si pote il convigi sa ramana. Eu daca asi avea un iubit si il iubesc si este o relati de luga durata poate ca masi duce cu el.
As petrce cu el toata ziua si seara as incununa cu un sex turbat sau vad el ce imi pregateste doar el e cel ce pleaca
Dimineata am iesi undeva la un picnic, in afara orasului, la aer liber, dupa masa ne-am plimba prin parculete, am merge la un restaurant, la un film dragut si apoi am petrece o seara minunata impreuna cu un vin rosu bun.
Ultima zi petrecuta cu iubitul meu...hmm.probabil am sta impreuna, am face lucruri ce ne plac noua... pur si simplu ne-am simti bine si am face acea zi de neuitat...sa o tina minte in cei 3 ani petrecuti in strainatate
Cu siguranta neam inchide in camera amnadoi si nu am mai iesi de acolo toata ziua; am scrie pe usa NU DERANJATI! dar ce am face in camera singuri atata timp va las sa va imaginati singuri.3 ani sigur nu iar mai trebui alta femeie si s-ar gandi numai la mine.