Daca ar fi vorba despre mine... S-a spus deja cam tot ce s-ar putea face in ultima zi impreuna - excursii, jocuri, dragoste, mese romantice, picnicuri. Este greu sa te gandesti ca trebuie sa indesi in ultima zi toate amintirile sa le ia cu el. Sunt convinsa ca amintirile il vor urmari si fara aceasta ultima zi. Iubirea noastra va avea un greu hop de trecut. S-ar putea sa nu reziste acestui test. S-ar putea ca aceasta ultima zi petrecuta impreuna sa fie ultima fericita, sau ultima impreuna ca si cuplu. Timpul este un inamic incredibil, iar distanta un altul. Deci sunt doi inamici care ar lupta contra noastra si a dragostei dintre noi. Este, desigur, foarte usor sa comunici, exista net, telefonie fixa si mobila - se ajunge usor dintr-un capat de lume intr-altul, daca sunt bani, dar toate presupun multa munca, sacrificii, frustrari. Poate ca n-as stii sa-mi aleg cel mai bine ultimele cuvinte si mi-ar parea rau, daca relatia s-ar termina, tocmai din cauza ca nu am rostit altele, ca nu am tacut cand eram nervoasa, ca nu am putut sa fiu langa el cand avea indoieli. Ochii care nu se vad se uita... Sau depinde cat de intensa este privirea lor?
Din pacate, desi cred sincer ca noi am fi perechea care ar reusi sa treaca peste acest obstacol, am si cateva exemple dintre prietenii nostri care au reusit sa amane inevitabilul aproape 3 ani ca apoi sa se desparta, fiecare urmand un alt curs al vietii. Probabil ca se iubesc, sau ca s-au iubit foarte mult, dar la nevoie nu au putut fi unul langa altul si incetul cu incetul s-au distantat unul de altul si sufleteste, nu doar geografic. El a gasit pe altcineva de care s-a atasat, care a avut nevoie de el...
Asta ar fi motivul pentru care eu, desi as privi cat mai senina si optimista problema si as incerca sa raman cat mai calma, totusi in suflet as privi aceasta zi ca pe ultima zi fericita. Daca as stii ca maine vine sfarsitul lumii ce as face? M-as distra la greu, as iubi profund, privind in ochii dragi, as pregati cele mai bune mancaruri si as asculta muzica de dragoste pentru ca de maine oricum nu mi-ar pasa sau n-as mai simti nimic. Nu inseamna ca as pune cruce relatiei, dar cred ca as simti ca ating o culme - iar dupa culme urmeaza o panta de coborare. Desigur ca exista si drumuri cu mai multe culmi si mai multe pante - depinde cat rezisti sa le strabati fara sa obosesti, fara sa te apuce dorul de un popas linistit, de un camin impreuna cu cineva. Mai exista si alt aspect - daca timpul este stabilit - ca e doar 3 ani inca este bine, dar odata ajuns si obisnuit cu viata acolo poate va vrea sa ramana acolo. Atunci s-ar pune problema daca suntem sau nu impreuna... Daca ma iubeste ar face tot ce poate sa fim impreuna si eu, desi mi-ar fi foarte greu, as accepta sa-l urmez. Asta, cred eu, ar fi singura rezolvare.
Poate ca nu ti-am raspuns la intrebare - m-as distra, as incerca sa disimulez ce simt, as rade si mi-as face planuri razand, as pune masa, as verifica daca sunt toate lucrurile in bagaje, as lacrima putin atunci cand el nu vede, as incerca sa fiu curajoasa si sa privesc optimist zicand ca mi-a trecut aproape jumate din viata si nici n-am simtit-o, deci cei trei ani vor fi floare la ureche... As face multe, multe poze... ca sa-i prind toate reactiile. As fi extrem de ingrijorata de ce ii se poate intampla pe drum, dar as avea grija sa nu-l obosesc cu asta, ca tot nu-l ajuta la nimic... M-as simti incredibil de singura si parasita cand as vedea geamantanele pregatite si pe el gata de drum. Si mi-as pastra marea majoritate a lacrimilor pentru cand va fi plecat...
Un somnifer sa piarda avionul.si in ziua urmatoare daca vrea sa plece a doua zi.Glumesc
N'am trecut prin asta asa ca nu stiu cum as reactiona.Cred ca as face tot ce e posibil sa il conving sa ramana sau sa plec si eu cu el.
O relatie la distanta, oricat de puternica ar fi, tot va ceda la un moment dat.3 ani e o perioada de timp foarte mare asa ca as face tot posibilul sa pastrez relatia asta.
Nu stiu exact ce as face daca ar fi sa fie maine. daca ar fi sa fie astazi, as face ce am facut si in trecut.sotul meu a trebuit sa plece in armata, si nu armata pe care o stiti voi, ci armata adevarata cu arme si oameni morti sau raniti. o noapte nebuna de dragoste si restul a fost o zi normala pentru ca am avut incredere in el, grijile au venit dupa cand mi-am dar seama la rece prin ce poate trece sau ce i se poate intampla.si m-am dus dupa el, nu cred ca am rezista despartiti prea mult timp pentru ca suntem dependenti unul fata de celalalt.
Draga leluc,
Este o intrebare destul de grea, dar nu imposibila...
In primul rand ii poti demonstra inca odata ca-l iubesti (prin orice mijloace doriti amandoi - te poti inspira din raspunsurile primite pana acum) apoi sa stati de vorba la modul serios cum va decurge acest timp pentru amandoi.
Stiu ca unele sfaturi primite de la prietenii TPU sunt foarte utile si amuzante uneori, de aceea nu vreau sa repet cu cuvintele mele ce au spus altii, ci numai sa luati AMANDOI o decizie in ceea ce va priveste. Cantariti absolut totul si ajungeti singuri la un consens (a nu se intelege compromis).
Iti urez mult succes si multa intelepciune in luarea unei decizii in ceea ce va priveste pe amandoi, indiferent care ar fi ea!
Lasa-ti inima sa vorbeasca si gandeste pozitiv! Ai sa gasesti astfel solutia cea mai buna!
Sunt alaturi de tine, si daca vreodata vei dori sa iesim la o cafea imi poti scrie un mesaj si iti voi raspunde in mod sigur!
Daniela
Ultima zii alaturi de persoana iubita as petreceo la fel ca si celelalte, pentru ca o iubesc si ai voi fii alaturi moment de moment. Nu trebuie sa devii melancolica daca pleasca. Ci trebuie sa fii melancolica daca nu va face nimic pentru a te chema in vizita sau pentru a tine legatura cu tine.
Este simplu. Pleaca pentru 3 ani de zile, asta nu inseamna ca eu nu ma pot duce in vizita la el.
Intr-adevar, relatia la distanta ori te apropie, fiindu-ti foarte dor de el, ori te distanteaza.
Sotul meu peste 15 zile va pleca in strainatate pe termen nelimitat, eu si fiul nostru de 2 ani si 9 luni, vom ramane acasa.Asta este, nu este capat de lume; in vara vom merge la el pentru o luna-doua...si tot asa. Chiar daca el nu va putea veni acasa, vom merge noi la el.
Cel putin, distanta dintr noi nu ne va distanta pentru ca intre noi mai este si copilul si posibilitati de transport sunt. asa ca nu ar trebui sa petrecem ultimile zile de sedere acasa, ca si cum ar fi ultimile din viata noastra.este absurd...
Bafta!
ramy lexxas84@yahoo.com
Leluc, am fost si eu in situatia ta si te inteleg. In ultima zi ar fi bine sa mergeti doar voi doi intr-o mica escapada, intr-un loc unde v-ati dorit sa mergeti, dar nu ati apucat. Nu o sa iti spun unde am mers noi, pentru ca nu vreau sa te influentez, dar la intoarcere am trecut pe la manastirea Cernica si ne-am rugat. Ne-am rugat pentru noi. Cand a plecat, m-am despartit de albumul meu foto numai ca sa i-l dau lui sa nu ma uite. Si eu m-am temut pentru relatia noastra. El spunea ca se uita mereu la poze si i se face dor de mine si ma suna cam la 2-3 zile. Cand s-a intors, am decis ca nu putem sta departe unul de altul si ne-am casatorit. Va doresc sa va bucurati de ziua aceea la maxim. Nu uita ca relatia depinde doar de voi si ca, daca este indeajuns de puternica, iubirea invinge totul.
c_roxxana1981@yahoo.de
As sta cu el toata ziua incercand sa-i fac cea mai fericita zi din viata lui. I-as face face un super cadou, i-as zice"spune-mi ce vrei de la mine in ultima zi" si orice ar vrea i-as indeplini dorinta. Cu toate ca inima mi-ar fi sfasiata l-as mai intreba daca mai vrea sa tinem legatura... daca mai vrea sa mai fim impreuna si la distanta... l-as duce la un hotel si mi-as petrece si noaptea impreuna cu el oferindu-i ceva de care nu o sa uite niciodata si dimineata m-as trezi oferindu-i ultimul mic dejun din partea mea
Despartirea reprezinta cu adevarat cel mai important moment intr-o relatie si din pacate, si cel mai trist. Presupunand ca nu ai prea curand ganduri de impacare, acest moment marcheaza iesirea definitiva a unei persoane din viata ta (suna ca si cum ar fi murit, dar pentru tine este acelasi lucru).
Nimeni nu a spus vreodata ca ar fi usor, dar trebuie sa treci si peste acest moment.In primul rand nu uita vechiul proverb englezesc: "Cand iubesti pe cineva, trebuie sa il lasi sa plece... daca se va intoarce inseamna ca sunteti sortiti unul altuia". Ceea ce trebuie sa intelegi este ca, daca s-a terminat definitiv, atunci nu el este cel sortit tie. Daca totusi va face imposibilul pentru a salva relatia, poate ar trebui sa te gandesti mai bine la o noua sansa. Multe dintre noi am vrea sa avem ocazia de a-i mai da o alta sansa (dar frecvent nu avem cui).
Trebuie sa fi constienta ca timpul vindeca tot si sa gasesti cele mai eficiente metode de a-l face sa treaca mai repede...
Cred ca nasi putea trai fara el dar totusi daca va pleca asi sta numai cu el zi si noapte si masi gandi numai la plecarea lui cum ne vom desparti cu inimile frante de durere asi plange zi si noapte 3 ani cat va sta plecat sil voi astepta pana cand se va Intoarce si mai presus de toate voi fi o sotie Inteleapta cuminte si o mamica buna pentru copii nostri va multumesc chiar este interesanta Intrebarea