Din moment ce esti maritata, ce te mai intereseaza sa se uite barbatii dupa tine sau sa iesi in evidenta (poti iesi in evidenta si fara decolteu pe afara).
Sunt femei care se imbraca sexy si in casa si pe strada pentru ca asa e stilul lor, pur si simplu asa s-au imbracat dinainte de a se marita. parerea mea e ca, pentru familie e mult mai bine ca femeia sa iasa in public imbracata decent, cat sa nu atraga intentionat privirile barbatilor, din respect pentru sot. Acum nu zice nimeni sa iasa femeia afara cu sacul pe ea doar pentru ca s-a maritat..sotul a stiut dinainte care e stilul ei vestimentar. Noi ca femei trebuie sa fim *doamne* in societate, sa aratam ca avem si creier nu doar forme.
De ce oare am impresia ca habar n-ai cum stau de fapt femeile europene in casa cand sunt doar cu iubitul/sotul...Tu de exemplu cu cate ai stat in casa?
Eu fiind pasionat de filozofie,la noi filozofi absolut nimic nu e bine sau rau fiind chesti relative, prejudecati, erori umane, asa ca prefer sa spun ca nu exista acel ce este mai bine, nu exista nici un drum bun sau rau in viata, totul este relativ
Știu, de 3 ani știu ce înseamnă căsnicia, dar întrebarea nu era despre asta, ci despre îmbrăcămintea femeilor măritate din cele 2 culturi.
Inteleg ca o varianta de mijloc ar fi ideala, ca ambele culturi exagerează mai ales în privința îmbrăcăminți de afară. Îți înțeleg p.d.v. și sunt relativ de acord.
Locuiesc de peste 10 ani într-o tara europeana și crede-mă că ceea ce am scris eu nu se aplica doar femeilor din România. Am și colegi de munca arabi, uni chiar îmi sunt amici și știu câte puțin și despre cultura lor.
Lăsând la o parte aceste detalii, care ar fi răspunsul tău la întrebare? Poți sa îl și dezvolți, te rog?
La întrebarea : cât fac 2+2 răspunsurile ar fi:
Matematicianul: 4
Filozoful: totul este relativ
Contabilul: Cât ați dori sa facă?
Preotul: Atât cât vrea Domnul!
Ai făcut o comparație proastă.
Femeile musulmane sunt private de dreptul de a alege, de fapt de majoritatea drepturilor. Întotdeauna bărbatul alege pentru ele.
Acum, cine greșește?
Scuze de spam https://midnightwind.wordpress.com/2013/01/13/analogia-pisicii-negre/
Întrebarea mea nu se referea la dreptul de a alege sau la alte diferențe interculturale ci strict la codul vestimentar adoptat de femeile măritate.
Deci raspunsul tău este?
Filozofie postmodernista: de fapt pisică neagra ești chiar tu. Căutând-o adânc în interiorul tău, te vei descoperii pe tine!
Corect,eu sunt pisica, o sa citesc, vad si unele canale de Youtube despre filozofie gen scoala vieti, ted
Parerea mea e ca fiecare ar trebui sa se imbrace exact asa cum vrea muşchiu lui si sa-si asume ce o sa creada ceilalti despre el. Ca doar nu o sa iasa un barbat in fusta si sa-i zica lumea: "arati bine boss"
Dacă te-ai fi născut în Scoția nu mai gândeai la fel despre fusta la bărbați. Totul depinde de cum am fost educați de mici și asta se transmite din generație în generație.
Super tare clipul!
Urmăresc top8, zaiafet și atenție cad mere, cei mai buni youtuberi romani pe segmentul de cultura generală. Mai ști și alții la fel de buni, cu clipuri originale?
Mai mult urmaresc documentare stiintifice sau site urii de stiinta, straine
Și eu urmăream. Pe vremea când încă mai aveam timp. Acum am job + sala + copil mic + TPU și cu greu îmi împart timpul.
Bravo,te-ai realizat in real life, ma bucur, nu traiesti virtual
Musulmanele se imbraca ca teroristele ca sa nu atraga alti barbati cum o fac astea din europa. Restul au libertate de viata sa insele sau nu
Eu cred ca feneile europene stau doar comod acasa, doar nuno sa stea in blugi, dar sunt convinsa ca multe stau sexy daca le place si acasa. Fiecare are dreptul sa aleaga. Barbatii nu sunt la fel? Stau acasa in camasa de firma? Sau prefera un trening mai comod. E logic cum sunt europenele. Musulmancele nu sunt femei libere
Mulțumesc, nu, nu trăiesc virtual. Am avut o perioada de ani de zile în care viata mea se împărțea cam 50-50% între real și virtual și sincer sa zic nu îmi era prea bine.
Acum ca îmi ocup maxim 5% din timpul zilei online consider ca sunt ok
Majoritatea femeilor cu care am avut eu de a face (doar europene), stăteau minim 30 de minute ca să se pregătească să iasă din casa, chiar și până la magazin. Iar în casă nu era vorba doar de comoditate, ci de nepăsare. La noi la băieți este mai simplu. Mi-am luat o pereche de blugi, geaca și am ieșit la plimbare. Fetele pierd în medie 5 minute ca să între în blugii cumpărați cu 4 numere mai mici, ca să se vadă toate formele, încă 5 minute cu alegerea sutienului și a bluzei, 10 minute cu machiajul și încă 10 cu coafura. Deci minim 30 de minute, dacă nu cumva la oglinda din lift realizează nu se asortează pantofii cu machiajul și atunci se întorc sa corecteze asta.
Interesant este ca femeile musulmane nu se simt deloc constrânse de codul vestimentar pe care sunt încurajate sa îl adopte. Majoritatea europencelor le plâng de milă, dar în realitate ele nu se simt lezate în drepturi, ci este alegerea lor sa se îmbrace așa, pentru ca asa considera ca este mai bine pentru ele și familiile lor. Am colegi și colege musulmance la munca și nimeni nu pare sa sufere de vreo nedreptate. În plus, ceea ce am observat eu este ca rata divorțurilor este mult mai mica la ei. Sa fie oare vreo legătură?
Majoritatea teroriștilor se îmbracă foarte normal, tocmai ca să nu atragă atenția. Uite-te la înregistrările cu atentatele din Franța sau Belgia din urma cu câțiva ani.
Tu ai punctat oarecum subiectiv, punctele bune la musulmani și punctele rele la europene. Femeile europene vor sa arate bine în general și pentru soții lor și pentru societate și pentru copiii lor sa se simtă mândri și sotii și copiii cu ele în funcție de vârstă. Ce spui tu cu 4 numere mai mici nu e valabil pentru toate. A fii o femeie îngrijită și cu bun gust nu înseamnă vulgar, asta nu trebuie generalizat. Musulmancele se machiază și ele, nu toate poarta burka, eu le vad ca pe multe dintre ele niște femei un pic înapoiate și cam puturoase, nu sunt un exemplu bun pentru mine, dar la fel nu generalizez sunt și unele finuțe și educate. Divorțul e ceva ce tine de înțelegerea dintre oameni nu e treaba noastră pana la urma, iar în legătură cu vestimentația am punctat ca și la bărbați e valabil. Și băieții din ziua de azi stau în oglinda, își fac frizuri, se îmbraca mult mai frumos decât stau pe acasă
Eu cred ca tu ești subiectivă pentru ca dacă femeile europene ar vrea intr-adevar sa arate bine pentru soții lor, s-ar aranja mai mult pentru intimitatea casei, nu doar pentru atunci când ies afara, unde pot fi "admirate" de toată lumea. Chiar nu îți înțeleg logica atunci când spui ca ele se aranjează pentru soții lor, atunci când ies din casa, dar când stau doar în familie poarta hainele cele mai rele pe care le au. Și sa nu începi iarăși sa transformi excepțiile în reguli, știu ca exista și europene care se îmbracă frumos în casa, precum și altele pentru care nu contează cum ies îmbrăcate din casă. Eu vorbesc de marea majoritate. La fel și la femeile musulmane. Majoritatea poarta burka afara și nu se macheaza; nu toate, dar acum nu luam excepțiile și le transformam în regula pentru ca așa îți convine ție.
Iar ceea ce spui tu despre femeile musulmane, ca sunt "înapoiate și puturoase" este o afirmație rasista, răutăcioasa și periculoasă! Nu poți sa discriminezi milioane de femei pentru ca așa vrei tu, prințesă!
Ai noroc ca pe acest site nu sunt deloc sau aproape deloc persoane musulmane, altfel nu ți-ar fi plăcut ce răspunsuri ai fi primit...
Iar legat de divorțuri, spui ca nu este treaba noastră, pentru ca te incomodează subiectul. Vrei sa îți caut rata de divorțuri în Europa versus cea din Orientul Apropiat?
Faptul ca exista tot mai mulți băieți feminizati, nu are legătură cu subiectul, am discutat noi altundeva și ți-am explicat ca asta nu este decât o urmare a decenii de propaganda feminista.