Sa justificam ce?
Ce facem cu banii dacă ii avem la comun, ce facem cu ei dacă ii avem separat?
De ce câștiga unul mai mult decât ceilalți si ii scoatem ochii pentru asta sau nu?!
De ce tine femeia banii sau de ce tine bărbatul banii și nu ii spune celuilalt pe ce ii cheltuie?
Fiecare cuplu decide ce face cu proprii bani. Nu e regula ca dacă X pune banii la comun și ia ce trebuie trebuie sa faci și tu asa. Sau dacă Y imparte fiecare factura și cheltuiala pe din doua hop asa e regula și te iei după ei.
Ca sa stea una cu mine trebuie sa aiba bani/firma salariu de 2000 lire minim. Dar nu mai visez asa mult pentru ca castig cat 6 salarii de femei intr-o luna intreaga si nu am nevoie de una.
Presupun că e o întrebare pentru cuplurile care stau împreună.
Nu stau împreună cu prietenul meu, dar mă pot transpune într-un caz ipotetic și aș justifica de ce NU aș ține banii la comun.
În primul rând, fiecare are un venit financiar diferit de celelalt și fiecare are propriul mod de a economisi și a cheltui banii. De ce să te complici când poți să-ți respecți limitele în continuare?
Sunt adeptul banii impreuna daca e ceva serios.
Singurul lucru care sunt ok. E sa fie un mic buget egal care sa nu trebuiască justificat dar dacă trece peste sa nu primească mai mult
Dar restul mi se pare normal ca banii sa fie împreună deoarece asa e mai usor de planificat totul.
Nevasta e casiera, eu contabilul. Fiecare are cardul lui. Bani doar pentru piata si alte locuri unde nu se poate folosi cardul. Eu platesc toate utilitatile, ratele cu cardul, sotia face cumparaturile.
Dacă suntem un cuplu de viitor și cu o relație serioasă ii ținem impreuna, ca doar pentru asta muncim sa ne facem un viitor.Amandoi (daca avem) punem bani pentru o casa, o masina sau o mobila ca amândoi avem de gând să ne folosim de ele.
Se scrie "justifica-te"
In casnicie mi se pare normal sa ai banii la comun, dar bineinteles ca depinde si de oamenii implicati in acea casnicie. Atata vreme cat te aflii intr-o relatie fara responsabilitati, in care fiecare poate pleca oricand, nu vad sensul administrarii bunurilor fiecaruia la comun, inclusiv banii
Mi se pare ok să vă puneți la acord cu o sumă de pus la comun pentru cheltuieli, situații de urgență + economiile casei (Dar asta deja când aveți o familie) dar fiecare să-și și mențină o sumă a lui de unde să-și facă necesitățile ca să nu apară discuții d genu de ce din banii la comun îți iei machiaju ăla, de ce îți cumperi la 2 zile un pachet de țigări etc.
LOL RĂSPUNSURI JUSTIFICATE. Poate la voi în zona se spune răspunsuri justifica-te, btw
RAY întreabă: