| Lolkkk a întrebat:

Dacă mama fumeaza și se duce la munca și muncește ca ospatar și mie îmi zice de multe ori seara sa o las impace și tata se ia de mine de multe ori și ma face slab și îmi zice sa mananc ca sunt desenat și el zice ca pe vremea lui nu era deloc gras și ma obliga mereu sa mananc și se ia de mine ca ma duc la fotbal și ca ar trebui sa ma duc când sunt mai gras și îmi zice ca nu sunt om de fotbal eu și ca ce o sa fac eu în viata doar ca învăț. Este vina mea? Acuma pe bune aia se iau de mine la liceu și la fotbalul nu ma mai duc ca după seara asta nu mai vreau ca am plans ca iar au țipat ăștia pe mine și se iau dacă nu apar în poarta și am ieșit de pe teren și le-am zis băgați pe altul. Și tata vine mereu la mine în camera cu toate ca eu dorm cu mama ca am o casa cu 3 camere doar și el mi-a luat mie camera mea ca mama se uita pe happy la nu știu ce seriale romantice pe bune? Ce vina am eu?
La ce am spus cu fotbalul le am spus la al 3 lea meci ca mă duc pe bară ca mi-a venit sa plang efectiv nu pot sa ma iau în gura cu astia mai mari ca ăștia de ma duc eu la fotbal în poarta ca asa stau de fel au 19 poate sunt și mai mari cu care joc.
Așa că am ieșit în seara asta din grup cu ei sa nu ma mai cheme la niciun fotbal.
Aveți vreun sfat?
Mă neglijează si mama de multe ori mna nu știu ce sa mai spun?
Și cu prosții nu îmi place sa ma iau în gura asa ca de aia la liceu când ma iau prostii la misto trec pe lângă ei și la fotbal la fel nu zic nimic și acasă la fel cu tata nimic
Sfat ajutător?

1 răspuns:
| Ionut2025Tz a răspuns:

1. Mutate in camera ta (putina independenta ce naiba), ai nevoie decat de tine in perioada asta
2. Continua sa inveti (ma crezi sau nu te va ajuta pe termen lung)
3. Lasa naibii fotbalul si alearga zilnic cel putin o ora indiferent de vreme, chef dispozitie, ora
4. Citeste cat mai multe carti. O sa gasesti multe informatii situatii, greseli, sfaturi, etc. (te va ajuta pe termen lung)
5. Controleaza mereu cat si ce intra in tine, si iesi din zona ta de confort, experimenteaza, indrazneste sa incerci lucruri noi, croiesteti propriul drum, risca, iar cand gresesti ridicate si incearca din nou.
Copiaza sfatul meu pe o hartie, citestel zilnic si o sa devi un om de succes evoluand peste nivelul parintilor tai.