| Kristinake a întrebat:

De cateva saptamini am doar esecuri in viata, ceea ce ma face sa ma bucur e doar prietena si colega mea.Mama e plecata, incearca sa ma intretina cu ce poate, nu prea o inteleg de ce nu ma da la un orfelitat.Si daca as spune sa ma sinucid, 65 % ar zice ca nu merita, ca asa e viata, e doar periodic, 15% altii ca totul o sa treaca cu timpul, si ma implora sa le dau funda, 10% mi-ar zice niste metode de c*cat si restul 5% o sa ma numeasca o emo, sau cu glumite de un leuts.In fine, as vrea un sfat foarte mult, pentru ca am ajuns la capatul puterilor si nu mai stiu ce decizii sa iau.Stau la casa pe pamant, matusa cu copilasul ei "adorabil" si sotul ei "super-tare" s-au cazat aici pe catva timp(nici eu nu stiu cat). Treaba e ca ea e super enervanta, si prea se crede ceea ce nu e.Adica eu trebuie sa fiu sluga ei, si cand ma opun sigur nu-i place, si face tot in favoarea ei. Buneii, ma impac cat de cat, adica acela e mic e si nepotul lor va dati voi seama. Uneori, recunosc gresesc si eu.Vi se pare absurd nu? Am incercat toate metodele de la a ma impaca si pana la ai da ignor, nu merge nici una.Mama mereu zice ca daca plang e semn de vinovatie, in fine crede tot ce spune "familia mea" si eu sunt personajul negativ. TATAL meu, care la fel are si el un rol in viata mea nesuferita, acel care-mi promite si stelele de pe cer, zapada de pe munti, etc. Duminica m-a sunat sa ma intrebe ce mai fac (adeniaori mi-a luat un catelus), cum stau treburile la mine, eu in final l-am chemat la un film, a zis ca nu poate, e supra obosit si ca putem pleca maine, si ca ma suna. OOK! Luni, am asteptat...nimic.Il sun si il intreb deci ce facem? - aah scuze, sunt obosit lucru, maine promit ca te sun si mergem.Marti,nici nu m-a sunat.Mama l-a pus sa plateasca alimentele pentru ca, de cand eram eu mica, nu ma intretinea de loc. El, a facut un certificat care cica are un salariu mizerabil;(, cand intr-adevar isi schimba masinele ca ciorapii.Astazi,m-a sunat mama, si a revenit iarasi la acelasi subiect, sa sunt inchisa cu familia, ca daca tata mi-a luat un animalus deacum a facut tot, etc.Stiti,m-a frapat enorm, ca persoana care |ma iubea| si "m-a purtat 9 luni"crede tot ce se spune despre mine absolut tot. Daca, ati ajuns sa cititi pana aici chiar va sunt multumita, in legatura cu scoala, e si mai naspa, absolut toti colegii sunt foarte fatarnici, injura, nu au respect fata de profesori, si imi strica intreaga zi. Da, da stiu altii au motive mai serioase pentru a nu exista, dar tu. nu te multumesti bla bla.Chiar am nevoie de sfaturi.Multumesc. sad

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Dar tu ce treaba ai cu toti cei din jurul tau? eu inteleg, unii iti sunt rude, altii ceva mai indepartati. fiecare isi face propria viata iar tot ce se-ntampla-n rest este zgomot de fond, nu stiu cati ani ai pentru ca nu mentionezi nimic, dar dupa cum scrii acolo nici o pustoaica fara minte nu esti. mergi pe calea ta si fa-ti viata asa cum poftesti, chiar daca este mai greu fara un ajutor din partea familiei sau a prietenilor, tot tu esti cea care-si va face viata in cele din urma. nu mai accepta sa fii calcata in picioare. asta nu inseamna sa te isterizezi ci doar sa le aduci la cunostinta cu fermitate ca au luat-o pe aratura. vor mai continua asa o perioada, dar cand vor vedea ca nu le merge sa stii ca vor renunta la toate ideile lor tampite. un sfat ar fi sa uiti trecutul, sau macar sa-l pui deoparte in asa fel incat sa nu te mai afecteze. trecutul nu mai este viata ta, a fost, acum prezentul este important. incearca sa gasesti pe cineva la scoala, un profesor/oara (sau una din rudele cu care te-ntelegi) pe sfatul caruia sa te poti baza mereu pentru ca-ti trebuie si indrumarea unui adult macar si ai sa vezi ca totul va fi ok. te apropii frumos de el/ea si-i povestesti ce se-ntampla si il/o rogi pentru un sfat.numai bine!

9 răspunsuri:
| doc69 a răspuns:

Ai nevoie de prieteni de incredere si de consiliere, hai sa discutam daca doresti.totul pleaca de la comunicare.

| NatureSelf a răspuns:

Ascultati instinctul, fa numai ce-ti place, ce te bine dispune, uita de probleme, devino putin indiferenta, nu iti strica, dar sa nu uiti sa ramai realista. caci totusi, esti om, si nu esti perfect(a)

| Hydrangeaceae a răspuns:

Bună!
Părerea mea este că ar trebui să încerci să nu mai pui la suflet tot ce se întâmplă deoarece în ritmul acesta o să devii foarte tristă şi închisă în tine.
Eu cred că aceste probleme se datorează faptului că nu o ai pe mama ta aproape să vorbiţi faţă în faţă şi să-i explici ce te deranjează.
Dacă spui că bunicii sunt cei care te mai înţeleg cât de cât, atunci încearcă să vorbeşti cu ei şi să le explici de ce nu eşti fericită.

| Ella3133 a răspuns:

Ai incercat sa ii spui mamei tale despre matusa ta?
sau sa te muti pentru un timp la bunicii tai? poate ei au ceva mai multa intelegere fata de tine...
despre colegii tai nu stiu ce sa iti spun poate doar sa ii ignori tu, asa fac si eu...si ai mei sunt la fel straight face

| Kristinake explică (pentru Ella3133):

Da,si nu o singura data, e in zadar!
Matusa s-a mutat aici, la bunici.

| Ella3133 a răspuns (pentru Kristinake):

Si bunica ta nu zice nimic in privinta matusii tale?

| Kristinake explică (pentru Ella3133):

Pai,cataeodata imi da drepate si mie, insa asta e foarte rar. : )

| Ella3133 a răspuns (pentru Kristinake):

Si tatal tau, nu i`ai propus mamei sa stai cu el cateva saptamani? zici si tu sup pretextul ca vrei sa petreci mai mult timp cu el...

| blackbird000 a răspuns:

CREDE-MA.si eu ma simt mizerabil! Incearca sa inghiti situatia.si sa te gandesti la ce va urma pe viitor! sa nu iti pese de nimeni altcineva! Din cate am citit, coeficientul tau de inteligenta este cu mult deasupra persoanelor din jurul tau.trebuie doar sa ai preocupari care sa te relaxeze,(dupa ce iti indeplinesti indatoririle scolare",incearca sa te desprinzi de tot ceea ce nu iti place, vei vedea ca va fi mult mai bine, in nicun caz metodele sugerate mai sus!